Mora IK

45272 inlägg · 1668 ämnen

Ska man ändra eller ska man vänta

1091578 · » Till forumet


Sv: Ska man ändra eller ska man vänta
Slinger:

6 insläppta mål på 18 skott, det säger väll allt.

istället för att gå ut och säga att vi vunnit matcher där vi spelat sämmre, så skulle en ursäkt suttit fint till den stackars publik som var där och betalade dyra pengar för att få bevittna eländet.
Kommentera

Sv: Ska man ändra eller ska man vänta
Jag blev ledsen när jag såg Mariestadsmatchen!
Vad är det som händer? Varför detta passiva tränarbeteende? Varför blir vi sämre och sämre spelmässigt? Det borde väl vara tvärt om?
Det känns inte som att det finns någon glöd hos Harald och absolut inte hos Tärnlund! Dessa 2 hänger med huvudet mer än spelarna och dessa verkar står handlingsförlamade om spelet går i stå.
Jag såg en del av matchen på S24 men kunde inte se hela och detta var vad jag uppfattade av tv-bilderna.
Kom det någon tidig toppning? Gick laget ner på folk? Byttes Kristan ut nån gång? Började Mik spela fysiskt eller började skotten att hagla? Tror inte det men rätta mej gärna om jag har fel?
Kommentera

Sv: Ska man ändra eller ska man vänta
XCarl:

att byta spelsystem är nog inte rätta lösningen.
för hur det än är så är inte laget bättre än den sämsta länken i kedjan. och det kan inget spelsystem ändra på.
det måste till bättre spelare helt enkelt.
jämför oss man mot man med :
AIK
Lif
Mif

topp tre kan vi glömma.

ev kan vi mäta oss med de andra lagen som slåss om plats 4-7

om vi klarar en av dessa platser så tippar jag på att det blir den sjunde, och att det skiljer max 2-3 poång till åttan i serien. väl i play off åker vi ur direkt.
Kommentera

Sv: Ska man ändra eller ska man vänta
Har aldrig i hela mitt liv sett en konstigare match än denna. Tycker Mora hade allt spel men mål är det svårt att göra när man skjuter rakt på målvakten. De spelade lite för avancerat som om de trodde de kunde leka med Mariestad men så lätt kan det ju inte vara även om jag tycker Mora var det klart bättre laget förutom försvaret som spela som i div5 eller nått.

Allt verkar kunna hända i den här serien så en stor seger för Mora mot Leksand på fredag hade knappt förvånat mig.
Kommentera

Sv: Ska man ändra eller ska man vänta
Har bara ett ord att säga om dagens match... PINSAMT!!!
Kommentera

Sv: Ska man ändra eller ska man vänta
XCarl:

Håller fullständigt med att systemet inte fungera, resultaten mot de svagaste lagen visar på det. Jag sätter ett frågtecken till när det gäller Harald Lyckners förmåga att ändra system. Att köra huvudet gång på gång i väggen är inte bra, det ger hjärnskakning eller värre. Det gäller att veta när det är dags för en ändring. För min del lider jag med killarna som spelar, de har kapacitet men den tar man inte vara på. Dags för Simons och styrelsen att agera.

Under dagens match undrade jag vilket av lagen som låg näst sist.
Kommentera

Ska man ändra eller ska man vänta
Att Mora nu är i kris förstår alla, men vi ska absolut inte hänga ut spelar i tid och otid. Moras problem är att Haralds spelsystem inte fungera i Mora iaf i nuläget.
Haralds envisas att spela ett man man system i egen zon som är mycket effektiv när det funkar, men vi har inte de spelare i dag som kan utföra jobbet.
Dessutom när vi blir högt forecheckad så får vi inte till några uppspel, för motståndarna vet att vi bara har en bra back.
Nu när våra motståndare har tappat respekten för Mora då vågar man checka med två man, en typ av 1 2 2 system, mot det vanliga 1 3 1, och då är det kört. Ni som såg matchen mot AIK kunder notera att AIK nästan checkade med tre spelar
Kontentan blir att Moras spelare inte får till några uppspel ej heller ngt spel i mittzon, man blir helt enkelt styrda till ett sargspel, som vi inte heller klarar av i dag.

Det som är förvånande mig är att Harald med fler finska spelare i truppen inte spelar en variant av zonförsvar, som ger läge för snabba kontringar.

Arvedson försöket förra säsongen att få Mora att spela man man system typ Haralds, vi vet vad spelarna tycke om detta…frågan är nu om Moras spelare tycker samma i år, men ingen vill diskutera det med Harald.

Jag är helt övertygad att Mora skulle köra över de flesta lag i serien om man spelade en variant det gamla 2 1 2, kan Melin och andra tränare, så ska väl vi också kunna ändra.

Det jag skriver om olika system är mycket förenklat, men glasklart för den som har lirat hockey….
Kommentera

1091578 · »