Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1038261

Sv: Övrigt
Knogen:
Det finnsKnogen:

Det finns förstås en intressant paradox i detta, som visar hur det håller på att barka åt skogen.

Många – även utöver de berörda supportrarna – tycker att kvalen är intressantare än toppstriden. Och det är förstås rätt absurt eftersom alla siktar uppåt. Jag menar, om det fanns något slags logik borde självklart en SM-final vara det som intresserar mest – det är ju dit alla strävar. Men att se proppmätta spelare i klubbar för inbördes beundran göra upp om medaljerna blir allt ointressantare, så till den grad att inte ens kvällstidningarna riktigt orkar bry sig längre – även om de krampaktigt försöker uppmana något slags intresse.

Som grädde på moset har vi landslaget, där alla som inte lirar i fjärdekedjan i något av bottenlagen hunnit medverka någon gång under säsongen. Jag kommenterade häromdagen en landskamp, som jag trodde var ytterligare en match i fucking Karjala LG Baltic Cup Euro Hockeygames. Efteråt insåg jag att de flesta trodde jag var ironisk eftersom det visade sig vara VM.
Det värsta är att jag inte var ironisk – jag hade ingen aning om att denna veckas landslagsturnering råkade vara världsmästerskapen.

Något är verkligen ruttet in the state of Denmark.
Kommentera