Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1078889

Sv: Silly Season 08/09
Gusten:

Melin var nog glad hockeypensionär sedan många år vid det tillfället :-) Det var Bengt Höglund som stod mellan stolparna.

Det måste nog vara ett av de mest klassiska humor-ögonblicken i Mora IK:s historia. I alla fall som jag kan minnas. Mora IK leder hemma över Sundsvall med 7-2 (?). När det är några sekunder kvar av matchen får Ross pucken på egen planhalva. Han åker upp mot mittlinjen, tvärbromsar och vänder om mot egen kasse. Vid blålinjen fyrar han av en stenhård projektil mot det egna målets högra kryss. Bengan plockar lugnt ned pucken och förpassar den ned till rundeln. Strax därefter går slutsignalen och matchen är slut :-)

På en fråga efter matchen varför han skickade iväg en sådan projektil mot egen kasse svarade Ross att han bara ville kolla så Bengan var med :-)

Tro om Rossen var den siste av sitt slag i svensk ishockey?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 08/09
Knogen:

Jag skulle nästan tro det. Det var ju sällan tråkigt när han var med. Södertäljeklacken som fick fingret, vattenflaskan som hälldes över rötäggen som muckade när Ross var utvisad. Nej en riktig legend får man nog säga. Och jag håller med Gusten, ge karln kontrakt säsongen ut även om det bara är för oss fans. Men något säger mig fan att han skulle producerat om han fick chansen.
Kommentera

Sv: Silly Season 08/09
Knogen:
7-1. Jag var också där.
Kommentera

Sv: Silly Season 08/09
Knogen: Ja just det, Höglund var det. Störtskönt.
Kommentera