Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1094031

Sv: Mora - Leksand
Metal Guru:

Ja, det var en hel del energi i spelet som jag hoppas fortsätter framöver. PP var mycket bra. Fortsätter det på detta sätt kommer det att bli intressant fortsättningsvis.

Synd nog är det en något ojämn trupp. Det är några som inte platsar eller underpresterar. Kristan underpresterar just nu. Varför inte låta Kristan vila några matcher? Mikael Simons måste använda sin stora kropp på rätt sätt, det blir för mycket petande. Jens Jacobs har inte den tyngd som behövs, det behövs mera träning på gymmet för att få styrkan. Ett av Leksands mål visade tydligt på detta. Temo har kapacitet men måste passa pucken snabbare. Klara frilägen försvinner snabbt. Mann tar allt för många onödiga utvisningar, för sjutton haka inte utan fortsätt åk skrisko!

Är det några nya spelare på gång?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mora - Leksand
Hakan Olsen:

Jag håller med dej till viss del när du säger att vissa inte platsar.
men detta lag-bygge är inte byggt med den tanken att vi ska gå upp i år. tanken är väll att på sikt gå upp i es. (ca: tre år) sa harald senast jag pratade med honom.

men sedan är ju frågan den, nu när vissa delar av styrelsen sportchefen och simons och harald i olika sammanhang pratar om ekonomiska beslut och när en i styrelsen säger att det är synd att moraiterna inte är lite mer lika leksandsfansen. dom ger alltid sitt lag ett bra stöd osv.

jag tror att paniken börjar sprida sig i leden och att det kommer att bli plattfall och pannkaka av alltihopa.

för det första så har inte klubben varit överrens med sig själv från början.
utan man gick ut med att vi ska tillbaka direkt.
men med missade millioner så stack spelarna.

sedan började värvarkarrusellen med några junisar och man spettsade med lövdahl från borlänge hockey.
Wow den satsningen får ju vilken motståndare som helst att darra eller hur.

simons med styrelsen budgetterade med 3000 åskådare per match, vilket jag anser är fantasi siffror. vi snittade mellan 3300 - 3500 i es förra året. alla vet att en degradering påverkar publiksiffran.

när sedan laget inte presterar efter den uttalade målsättningen, så tappar folk tron på laget och klubben. och då sjunker publiksiffran ytterligare pga det också.

att önska att vi skulle vara mer som leksingarna???
det är fan det värsta jag hört nån gång över huvud taget.
när jag hörde det då bestämmde jag mej för att inte sätta min fot i den här isladan en enda gång till denna säsongen.
jag har hängt där nere i flera år knappt missat en hemma match jag har jobbat där nere (varit med vid ombyggnationen gratis, filmat matcher, sekretariatet, supportervärd) och jag har stått i klacken. jag har till och med trots att jag har haft frikort betalat mej in på vissa matcher enbart för att sponsra klubben i mitt hjärta. tacken: -"ni borde vara mer som leksingarna"

visst det var säkert inte mej han syfftade på, men drakarna står där match ut match in och trummar hejar på och skriker, helt utan feedback från klubben.
ursäkta om jag svär men fy faan säger jag, det var faan sårande att höra.....

i stället för att gnälla på oss supportrar kanske klubben skulle börja syna sig själva i sömmarna. vi har en VD som borde avgå, vi har en styrelse som slår sig själva för bröstet och tycker att vi är ju så j%&#a bra. hälften borde gå.
klubben skulle må bra av lite nytt blod utifrån, det är det enda sättet att få bort den där för-benade svåger politiken som genom syrar klubben.

jag är djupt basviken på hur klubben skött det sportsliga de senaste två säsongerna.
och jag tycker även att om klubben ändrar målsättningen från att gå upp direkt, till att göra en lång siktlig satsning på tre år, så anser jag att dom ska meddela detta i pressen, då kanske inte så många blivit besvikna. det finns fler än ett sätt att se på hockey. har man förväntningar men resulteten uteblir, sinar intresset. finns det en uttalad långsiktlig målsättning kanske kraven på en topplacering minskar och att man börjar försöka se annat som till exempel vilka som har förutsättningarna att bli kvar, följa spelarnas och lagets utveckling mm.

Så visst kan man prata om att vissa spelare inte platsar, men det jag tagit upp ovan är även det sånt som påverkar klubbens presationer.

när dessutom vissa av spelarna får hoppa mellan j-20 och a-laget fram o tillbaka hela tiden så är det nog svårt för dessa att få någon riktig struktur i sitt spel. Det är rätt stor skillnad på juniorspel och seniorspel.

vad vet jag egentligen?
det kanske är Mora ik som borde lära av leksand istället. dom satsar ju hela tiden och försvinner en sponsor så skaffar dom en ny, dom sammarbetar med sina fans, dom gör hela tiden offensiva satsningar.
vad gör mora?????????
Och visst kan man prata om att klubbarna har olika förutsättningar, men det är något som man bygger upp. förutsättningar kan man skapa på olika vis.

dags för mora ik att sluta gnälla och börja jobba. för inte är det spelarnas fel, dom har fått en övermäktig uppgift så är det bara...
Kommentera