Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1171992

Sv: Övrigt

Metal Guru skrev: "Mora var väl inte bara först i Dalarna, utan även i hela Sveriges landsbygd."

Västerås SK spelade final i SM redan 1925 efter att ha slagit ut IK Göta i semifinal med 8-6. Faktiskt IK Götas första förlust någonsin, även om hockeyn bara hållit på i 4 år då.

IFK Mariefred gjorde sitt första SM 1932. Man deltog sedan i 10 SM på raken innan Mora gjorde sitt inträde i samma turnering.

I högsta serien debuterade IFK Mariefred 37/38. När Mora gjorde sin första säsong i högsta serien, 45/46, gjorde Mariefred sin 6:e säsong där. För övrigt spelade även silvermedaljörerna från 1925, Västerås SK, i högsta serien den säsongen.

Så utan tvekan ligger det till på det sättet att IFK Mariefred är det första landsortslag i hockey som med kontinuitet placerat sig på kartan och satsat renodlat på sporten. Man spelade dessutom i SM redan innan hockeyn var uppfunnen i Mora.

Dessutom existerar IFK Mariefred fortfarande och är helkult. DRW:s Mikael Samuelsson har sin moderklubb här och då liksom nu så spelar man utomhus.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
På Mora Hockeys hemsida står det att MIK har ett nystartat J22-lag (se länk). Det är inget jag hört talas om tidigare. Är det tänkt som ett steg mellan A-lag och J20-lag? Finns det ens något seriesystem för ett J22-lag? Eller är jag helt oinsatt? ;)
Kommentera