Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #505662

Sv: Lägg Ner
ståpäls: Nu verkar det inte vara så enkelt som att sparka eller stänga av för klubbarna. Enligt sico (spelarfacket) så kan inte klubbarna stänga av eller sparka spelarna för något som har hänt under ett uppdrag som förbundet ansvarar över. Klubbarna har ett arbetsgivaransvar vilket inte förbundet har. Förbundet kan således inte kräva att klubbarna tar sitt ansvar och stänger av eller säger upp spelarna för något som förbundet hade ansvar över. Man tycker att ordförande skulle haft lite bättre koll innan han går ut och kräver att klubbarna agerar.
I en annan mening så säger ordförande att visst var det några som tog ett par öl på bussen från Norge matchen, man kan undra vad förbundet har för policy i dessa frågor, det verkar vara tillåtet i alla fall.
Detta försvara givetvis inte det som hände lite senare på natten, men hade det funnits en policy så kanske detta aldrig hade hänt.
Tycker faktiskt att förbundet skall ta sitt ansvar också och inte bara kräva att klubbarna nu tar över ansvarsfrågan om spelarnas fortsättning i elitserien.
Kommentera