Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Lägg Ner

506224 · » Till forumet


Sv: Lägg Ner
wille: Med tanke på hur Lilja troligtvis mår för tillfället så tror jag absolut inte att han skulle tillföra något om han skulle spela vidare.
Rätt beslut att själv kliva åt sidan och rätt beslut av Mora IK att försöka backa upp honom för att komma på fötter igen.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Sinuhe:
Det där med Timrå har jag missat.

Man kan ju undra hur det hela slutat, om M Englund inte gått ut i TV och sagt som det var, utan att man i stället informerat media att spelarna under dagen blivit sjuka och därför var kvar på hotellet. Igår saknades Marcus Nilson och Andreas Johansson. Anledningen sades vara skador. Förmodar att ingen misstänker något annat.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
LHC-gosse på SvFans gör en krönika i ämnet.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Ola: En sak som inte fått lika stort mediautrymme är Nurminen-incidenten. Jag syftar på när Malmös målvakt Pasi Nurminen berusad satte sig vid ratten på spelarbussen, och körde in i en vägg till ishallen. Skillnaden här är att det aldrig officiellt bekräftats att det är Pasi Nurminen, men handlingen är väl minst lika allvarlig. Har Malmö agerat? Har förbundet reagerat? Inte vad jag vet.

Svar på följande
Missade du när Timrå IK var i blåsvädret efter att ha spelat sista ussen hem elelr vad låten hette.

Men i vilket fall så finns här två skillda saker inblandade för de första så var de Malmö som tystade ner de hela i början, vad de gäller dessa spelare så var de väll ingen som trodde att någon skulle göra nått liknande där av gick dom ut med namnen för de första rycktena var ju att dom hade varit vittnen till nått, och då har dom ju absolut inget att skämmas för men tyvärr visade det sig att så inte var fallet dom hade varit med
Kommentera

Sv: Lägg Ner
NuMo: Har dom linköpingströjor så skiter jag faktiskt i vad dom gör på isen åxå... Mora är mitt lag...
Kommentera

Sv: Lägg Ner
wille: Och gärna i Linköpingströjor på stora torget, fulla två timmar innan match.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
NuMo: kanske det. Men jag tycker fortfarande inte vi har nåt me deras privatliv att göra. OM det inte var våldtäckt för då ska alla tre sättas bakom lås och bom! Annars får väl dom ha gruppsex hur mkt dom vill för mej!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
wille: Det var omoral och inga visor alls det.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Att stänga av Lilja från landslaget, okey. Men varför stänga av honom från klubblaget?! Hade jag suttit i moras ledning hade jag definitivt röstat på att inte stänga av honom. Det skulle ju inte direkt gynna laget att stänga av den klart bästa backen, enligt min mening iaf. Nä låt spelarna ägna sig åt det de vill, bara de presterar på isen!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
robhed: Ja, det finns en oändlig mängd parameterar vi inte känner till, dessutom finns det ännu fler (om möjligt) fiktiva scenarion som berör de sexuella akterna och vad folk gillar för typ av sex osv.

Vad jag vet har man väl inte sagt att alla tre hade sex med kvinnan. Kanske är det så att Huselius, som tydligen bara drickit två coca-cola på pubrundan hade omdöme att låta bli kvinnan. kanske läta han sig nöjas med Tallinder, vad vet jag. Om sanningen skall fram kanske det bara var lilja som hade sex med kvinnan medan de båda andra männen slocknade på mattan kärlekskrangt omfamnande på småtimmarna. Det skulle i sådana fall betyda att tjjen endast har haft 1 gånger hundra kilo på sig och det låter ju inte så himla mycket. huselius väger ju inte så otroligt mycket och om nu Tallinder valt att ha "avancerad" sex med Husse så skulle det ju förklara varför Huselius satt så konstigt under första presskonferensen.

Jaja, det är ju bara spekulationer, Huselius har ju inte anmält någon spelare för det så jag vill inte inleda er i felaktiga tankebanor.

Kommer ihåg en liten historia från en vän där han hade fått sina högsta sexuella önskningar besannade. Efter ett krogbesök fick han erbjudanden om att följa två kvinnor hem. Lite på lyset som de var så hade antagligen alla hämningar brutits och han chansade och följde med. efter en hel natts orgier tillsamans med dessa två kvinnor så hade han svårt att gå hem. Pungen värkte, sa han. Tur att det inte var tre tjejer den natten, då hade han troligtvis blivit tvungen att uppsöka sjukhus. men anmäla, nä, det tror jag inte.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru: Lilja tar timeout aovsett vad styrelsemötet kommer fram till!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
En sak som inte fått lika stort mediautrymme är Nurminen-incidenten. Jag syftar på när Malmös målvakt Pasi Nurminen berusad satte sig vid ratten på spelarbussen, och körde in i en vägg till ishallen. Skillnaden här är att det aldrig officiellt bekräftats att det är Pasi Nurminen, men handlingen är väl minst lika allvarlig. Har Malmö agerat? Har förbundet reagerat? Inte vad jag vet.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
robhed: Skildnad: 5 st invandrare kontra 3 respekterade hockeyspelare...
 
Nu hoppas jag att det inte spelade någon roll för nedläggande av undersökningen!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Det finns flera varianter på vad som tilltalar folk sexuellt, det känns konstigt att man skall kunna bli avstängd från landslaget för att man kanske inte har samma uppfattning som majoriteten. Hur hade det varit om det kom fram att två landslagsspelare hade haft sex med varandra, hade det varit skäl till en avstängning?

Det enda som landslagsledningen kan ha synpunkter är ju egentligen att spelarna gick ut på krogen i samband med samling och att sådan aktivitet kan tänkas verka menligt på spelkapacitet och även att man skall agera som ett föredöme när man är med i ett landslag.

Nu får ju Tallinder, Huselius och Lilja ta skit som om de gjort samma sak som skedde i Motala med 13-åringen. Jag tycker det är stor skillnad, iaf utifrån vad jag läst i media.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru:
Det är ju tre saker som diskuteras samtidigt:
1 Har kvinnan blivit våldtagen?
2 Finns det tjejer som vill ha sex med tre män samtidigt?
3 Är det lämpligt att gå ut och dricka öl och ta med en tjej till hotellrummet under en landslagssamling?
I Aftonbladet igår skrev Erika Strandell en krönika i Aftonbladet. Bl a skriver hon: "En lösning är ett kontrakt/avtal där Tre Kronors spelare i framtiden får skriva på att de aldrig ska ställa till med sånt här, åtminstone inte så länge de har landslagströjan på sig." För min del tror jag de aktuella spelarna, inte hade några landslagströjor på sig.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru: "Se'n har jag en helt annan åsikt i den sportsliga biten - ladda upp inför en landslagsturnering med alkohol i vilken form som helst är oseiöst. Samt den personliga/familjära/moraliska etc."

Och det är ju denna bit som förbundet har som grund för sina avstängningar. Man vill inte att detta uppträdande skall vara ngn sorts norm för hur man vill att landslagsspelare öht skall uppträda. Det borde också räcka för resp klubblags ledningar till att kicka spelarna. Nu försöker ju Sico att "rädda" killarna genom att hänvisa till att händelsen inträffade under ett landslagsuppdrag.
Skall bli intressant att se hur klubbarna reagerar på detta, när sponsorer och allmänhet trycker på.
Man har ju de facto även indirekt svärtat ner sin egen klubb, oavsett om man juridiskt sett syndat då landslagets kodex och regler gällt.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru:
Ingen vet vi vad som sas på kvällen innan dom gick till hotellet ingen vet vi vad som igentligen hände på hotelrummet.
Men ärligt talat så skulle jag vara kilel så skulle jag ha tänkt ett steg längre vi vet alla hur saker och ting kan förvandlas till en höna av en fjäder.
3 killar och 1 tjej på ett hotellrum en natt ja alla kan göra sina egna fantasier av de.
Det skulle spelarna ha tänkt på innan dom gick ut innan dom tog med sig tjejen till hotellet
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: "När någon uppfattar det som våldtäkt har det inte varit bra sex på lika villkor. Då har något gått galet."

Någon annat har jag inte påstått. Du såg kanske mina bisatser där jag påpekade att det bara gäller om ALLA inblandade är med på det?

Jag vet inte om det verkligen har skett en våldtäkt eller inte. Det kan mycket väl vara så, men det kan också vara så att tjejen insåg att det fanns ett läge att sälja sin story till media.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta:
Du tar för givet att kvinnan inte ville vara med under natten på hotellrummet. Motiveringen för det är att de var tre och hon var en. Samt att de väger 100kg.

"Jag känner ingen tjej som VILL bli pådunkad av tre hundrakilos hockeyspelare i åtta timmar på raken. Inte under några omständigheter."


Det vi vet är att spelarna säger att hon var med på det, samt att kvinnan anmält dem för våldtäkt dagen efter. Men - här är min springande punkt - ville hon vara med om detta under natten?
Om detta vet vi nada.


Om hon ville, och sedan ändrade sig då hon konfronteras med sin pojkvän - då är jag på spelarnas sida. Detta har då fått orimliga proportioner.

Om hon INTE ville, om hon har blivit drogad, om våld eller hot förekommit,
ok - då har vi tre skitstövlar som förtjänar att blivit funna med byxorna nere.

MEN OM DETTA VET VI NADA.
OCH VI KOMMER FÖRMODLIGEN INTE HELLER FÅ VETA.


Se'n har jag en helt annan åsikt i den sportsliga biten - ladda upp inför en landslagsturnering med alkohol i vilken form som helst är oseiöst. Samt den personliga/familjära/moraliska etc.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
LL:
Snälla, missförstå mig inte du också.
Jag känner ingen tjej som vill ha sex PÅ DET SÄTTET!
Jag utgår inte enbart ifrån mig själv. Jag har diskuterat frågan med mina vänner, men sönernas flickvänner, med min man och mina syskon. Alla verkar vara eniga. När någon uppfattar det som våldtäkt har det inte varit bra sex på lika villkor. Då har något gått galet.

Den tjej du känner som gillar gruppsex, brukar hon också uppsöka sjukhus och polisanmäla efteråt?

Nu ger jag mig.
Må bäst alla.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Märkligt, bettan26:
att du dyker upp på detta forum som gumman i lådan, skapar dig ett nick, och har åsikter i denna laddade fråga.

Sedan går du direkt till Brynäsboken och fortsätter i deras dödskamp, som om du 'varit med förr'.

Är du en så'n där schizofren brynäsare med många nick på sin lyra?
Känner jag lukten av spolarvätska, månntro..?


Hädanefter är du noll och intet för mig.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: du kanske inte känner någon som vill ha sex med flera män samtidigt, men jag kan garantera dig att det finns sådana tjejer. Du utgår från vad DU tycker och tänker och sätter det som norm för vad som är OK, men alla har inte samma uppfattning. En del vill ha sex i ett mörkt rum, och då bara i missionärsställningen, en del andra vill ha det när, var och hur som helst och så länge alla inblandade är med på det och ingen tar skada av det så får folk ha vilken sex de vill, anser jag.

Vitsen med gruppsex? Tja, jag vet inte. Själv har jag aldrig testat och tror mest att det skulle vara förvirrande, men de som gillar detta anser väl att det ger dem någonting och återigen - är alla inblandade med på det så kan jag inte se något fel i det och jag har vare sig lust eller rätt att ifrågasätta deras preferenser.

Blev hon våldtagen av de tre spelarna? Jag vet inte. Men jag tänker inte göra det så enkelt för mig som att automatiskt tro på tjejens historia bara för att det var tre killar och en tjej som hade sex samtidigt.

Och för att svara på din retoriska fråga: ja, jag känner (minst) en tjej som gillar gruppsex.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru: TRor inte det håller. DE har ju faktiskt varit ute på natten och druckit öl innan en viktig match. Det är nog anledningen till att de är avstängda från allt landslagsspel den här säsongen. Jag vet inte heller om det är tillåtet under landslagssamlingar att ta upp kvinnor på rummen...
Jag håller med om att mediatrycket har varit påtagligt MEN de har ju trots allt betett sig illa!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Stigsson:
Nja, det där stämmer faktiskt inte riktigt.
Det sas precis så på presskonferensen. Däremot ska jag låta det vara osagt vem som sa "avancerad", för det vet jag faktiskt inte.
Jag uppfattade det som ett ordagrant citat från en av spelarna.
Om citatet är felaktigt ska jag giuvetvis inte heller använda mig av det.

Min åsikt i frågan kvarstår dock och jag tackar härmed för mig på detta forum med förhoppningen att Lilja tar avstånd från sitt agerande och får hjälp och stöd att komma tillbaka till Mora och hockeyn.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
DomarenOne:
Vilken osedvanligt dum fråga. Klart att jag inte var där.
Om närvaro är ett kriterium för att få göra inlägg kommer det här forumet att bli ganska torftigt.

För övrigt verkar inte närvaro ha haft någon avgörande betydelse.
Den unga tjejen var där. Hennes ord räckte ändå inte mot de här tre gossarna, vilken väl kan betraktas som något märkligt. Jag menar, skulle man fråga deras fruar om hur sanningsenliga de är, blev nog inte betyget i den avdelningen särskilt högt.

Och innan någon hoppas på mig för det också vill jag förtydliga. Nej, jag vet inte vilket deal Lilja har med sin fru. Han kanske får vara otrogen.
Men om jag helt fräckt utgår ifrån att så inte är fallet, då känns han väl inte som världens mest pålitlige kille.
Eller som någon här på forumet uttryckte det: "Han är inget mågämne direkt".
Kommentera

Sv: Lägg Ner
bettan26:
Man får uppfattningen att du fått dina uppgifter från media, och då främst kvällspressen. Själv har jag inte heller mer kött på benen. Så jag vet inte vad som egentligen hände, eller hur ont hon hade i underlivet.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Att spelarna har erkännt "avancerad sexuell aktivitet". Vad jag vet har dom erkännt sexuell aktivitet. Ordet avancerad har du själv lagt dit.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
peo m: Den unga kvinnan som följde med de tre hockeyspelarna, vaknade upp dagen därpå med smärtor i underlivet. Hon for upp på sjukhuset på grund av smärtorna och där beslutades det om en polisanmälan för våldtäkt. Åtalet lades ned! Varför? En kvinna mot tre karlar... Karlarna har miljoner på banken och kvinnan var onykter. Jag vill inte heller döma någon - om kvinnan och de tre karlarna gillar att ha sexuella aktiviteter flera stycken så är det helt okey. Men om man som kvinna vaknar med smärtor i underlivet och måste uppsöka sjukhus på grund av detta - kan det aldrig vara sexuella aktiviteter på lika villkor.
De tre karlarna har inte bett om ursäkt för att de varit ute på natten och att de druckit öl. Det är i mina ögon mycket märkligt. De skyller på media! Snacka om att de tar den enklaste vägen ut!
De personer som jag tycker mest synd om är: kvinnan som vaknade med smärtor, karlarnas föräldrar och karlarnas sambor/flcikvänner och barn. Hur fanken tänkte de? De kanske inte alls tänkte - vad vet jag?
Kommentera

Sv: Lägg Ner
peo m: Ursäkta, men det var just för att slippa sådana påhopp som jag skrev "gruppknulla en tjej PÅ DET VISET". Men uppenbarligen hjälpte inte det förtydligandet.
Jag har inga som helst åsikter om vad folk ägnar sig åt i sina sängkammare under ordnade förhållanden och med samtligas medgivande. Och du har verkligen ingen aning om vad som sker hemma hos mig.
Men om du inbillar dig att tjejer gillar att bli behandlade på det här viset, så säger det mer om dig än om mig. Det är precis den mentaliteten som gör att tjejer råkar illa ut.

Spelarna har erkänt avancerad sexuell aktivitet. Det räcker för mig. De är förebilder för en lång rad ungdomar och det där beteendet är inget som sönerna i min familj ska få lära sig.
Sedan får ju du lära dina barn vad du vill.
Ditt inlägg visar bara att debatten verkligen behövs.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
JanT:
Innan jag vet vad som har hänt, har jag svårt att döma någon.
Jag vet fortfarande inte vad som hänt. Vet du?
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Ditt moraliserande är äckligt, speciellt som du inte vet ett skit om graden av berusning hos de inblandade, du vet inte vilka intentioner som gavs, du vet inte vad som sagts, hur dom uppträtt eller vad som överenskommits. Du vet inte ens om det har skett penetration, bara att nån form av sexuella handlingar skett.

Jag kan vidare upplysa dig om att det finns kvinnor som gillar att vara med flera män samtidigt och du ska f-n i mig inte sätta dig till doms över dom som en annan prostinna. Så länge det finns självpåtagna moralistkämpar som du och vissa kvällstidningsjournalister så kommer knappast din syrra att våga svara "ja" när du med en fnysning frågar om hon är så äcklig att hon törs avvika från ditt sanktionerade normalsexliv.

Tills vidare ska du inte döma förrän du har fakta!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Instämmer i hyllningskören.

Förhoppningsvis kommer detta avslöjande att sätta lite fart på förbundets agerande för att komma till rätta med kvinnosynen i omklädningsrummen. Även om det iofs är ett samhällsproblem i stort och inte bara gäller idrottens värld.
Tyckte att Englunds försök i studion idag, att försvara förbundets insatser hittills, var ganska tamt.
Tornberg var betydligt mer rak och tuff i sina omdömen om sina forna medspelare och nuvarande juniorer t.ex.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Lysande analys!
Tack!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
JanT: Jag skiter fullständigt i vilken teori som är mest trolig... Jag vill bara veta sanningen, brukar inte döma människor innan jag fått alla fakta på bordet.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Jag instämmer till 100%. Mycket välformulerat inlägg!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru: Vi vet även att de stängts av från VM-spel efter hockeyförbundets internutredning. Jag vidhåller att medietrycket knappast lett fram till det beslutet. Självklart är det så att du och jag endast kan fälla en moralisk dom över spelarna. Det är på den punkten som jag saknar en klar ståndpunkt från dig, var det rätt eller fel? Du redovisar en mängd olika teorier om vad som kan ha hänt/inte hänt. Vad tror du själv är det troligaste scenariet? En full 21-årig tjej som "tänker med fel kroppsdel" och därefter utsätts för lite "mys-pys" från 3 grabbar i 90-100 kilos klassen. Slutligen har jag ingen kännedom om vad de här lirarna hittat på tidigare, min antydan baserar jag på de artiklar som Mats Olsson skrivit för Expressen. (hemska tanke)
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Bo_Beast: Jag tycker att Lilja redan fått sitt straff för sin handling. Att först bli uthängd som våldtäktsman fast man är oskyldig är bara det ett stort straff , att sen bli av med sin plats i svenska landslaget och kanske det också för all framtid och sist men inte minst få lov att berätta detta för sin familj och släkt tycker jag är ett tillräckligt staff och jag hoppas ändå att Lilja blir kvar i Mora säsongen ut. Men somsagt handligen var absolut fel , men allt är otroligt förstorat av media och de kommer med all säkerhet aldrig göra om detta och de kommer få skämas ett bra tag framöver över sin handling. Men i morgon får vi se hur det blir .. blir Lilja kvar eller inte?
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Mycket bra skrivet. Nu ikväll har dom gått ut och ångrat sig.Jag tror i alla fall inte att de kommer att spela mer denna säsong,sponsorerna kommer att kräva detta.
Innan kvällens TT-intervju var det ju endast Lilja som faktiskt visade lite ånger men det hjälper ändå inte.

Om det är som vissa journalister i AB och Exp skrivit att mycket händermen ingen talar om det, så visar det mer hur ynkliga journalisterna ärän att det ska användas som förklaring till att detta hänt.
Oavsett vad andra gjort så är detta helt förkastligt. Har flera gjort liknande saker ska även de hängas ut.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Jag försvarar inte handlandet på något vis. Det jag menar med att få reda på vad som egentligen hände är - Är deras version med sanningen överensstämmande? Är det den andra versionen som stämmer? (tror precis som du att ingen tjej skulle vara med på det i 8 timmar och med tre samtidigt)
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta:
Va du på plats eller?
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lotta: Tror fan att detta är det bästa som skrivits i ämnet i fråga - kan inte annat än hålla med dej, Lotta!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Forever MIK:
Vad spelar detaljerna för roll egentligen? Samtliga spelare har ju erkänt att de haft sex med en ung, berusad tjej SAMTIGIT!! Räcker inte det? Är det sådana förebilder vi vill ha? Är det sådana värderingar vi vill lära våra söner? Är det sådant vi vill utsätta våra döttrar för?

Jag känner ingen tjej som VILL bli pådunkad av tre hundrakilos hockeyspelare i åtta timmar på raken. Inte under några omständigheter.
Känner ni andra någon? Ni kan ju ta upp frågan med era systrar, tjejkompisar och döttrar. Så länge det finns killar utan vare sig moral, omdöme eller empati kan det nämligen vara deras tur nästa gång de går på krogen och blir för fulla.
Inte heller känner jag en normalt funtad man som skulle kunna tänka sig att gruppknulla en tjej på det viset. Hur sjukt är inte det? Och vad gör egentligen de här pajaserna under tiden, jämför de erektioner eller tävlar om vem som kan hålla på längst? Vad är vitsen? Klarar inte de här gossarna av en tjej på egen hand? Och ska inte sex vara skönt för båda parter?

Riktiga män skulle inte ens komma på tanken att utnyttja en full tjej.
Riktiga män får sex ändå.

Jag kan inte tycka det minsta synd om Lilja som beklagar sig över att han blivit uthängd i pressen som våldtäktsman. Var tjejen så full att hon inte visste vad hon gjorde så är det precis det han är.
Och om Lilja vill vara otrogen mot sin fru är det hans ensak. Det är inte mycket här i världen som intresserar mig mindre. Men allt han hade behövt göra för att slippa den här skiten var att behandla tjejen som han vill att andra ska behandla hans syster eller dotter. Svårare än så är det inte. Det kallas för medkänsla.

Samtidigt måste vi komma ihåg att Lilja får ta smällen för något han knappast är ensam om.
Vilket ansvar har andra spelare för att se till att hans korsfästning inte blir förgäves? Kanske dags att fler kliver fram och hjälper honom bära hundhuvudet!?
För en sak är säker; offentlig avbön och krafttag mot den förlegade kvinnosynen är ett måste. Annars kommer inte en enda mamma med självaktning att låta sina söner spela hockey i fortsättningen. Varenda spelarfru kommer att kräva att få följa med på varje bortamatch och samtliga fäder kommer att barrikadera sig med granatgevär utanför ishallarna för att försvara sina döttrar.
Är det så vi vill ha det?
Kommentera

Sv: Lägg Ner
ståpäls: Ja, jag har nog svårt att se hur det skulle kunna bli något mer spel för dessa tre i vår.
Det skulle vara skönt att få höra vad som egentligen hände på kvällen. Hitills så är det tidningarna som försett oss med information och det vet väl alla att allt är inte sant som står i tidningen. Men är 75% sant i detta fall så är det fortfarande tillräckligt
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Forever MIK: Jag tror att man "gemensamt och i samförstånd" avslutar kontrakten. Jag betvivlar att spelarna vill eller orkar ta någon juridisk strid om detta.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
ståpäls: Nu verkar det inte vara så enkelt som att sparka eller stänga av för klubbarna. Enligt sico (spelarfacket) så kan inte klubbarna stänga av eller sparka spelarna för något som har hänt under ett uppdrag som förbundet ansvarar över. Klubbarna har ett arbetsgivaransvar vilket inte förbundet har. Förbundet kan således inte kräva att klubbarna tar sitt ansvar och stänger av eller säger upp spelarna för något som förbundet hade ansvar över. Man tycker att ordförande skulle haft lite bättre koll innan han går ut och kräver att klubbarna agerar.
I en annan mening så säger ordförande att visst var det några som tog ett par öl på bussen från Norge matchen, man kan undra vad förbundet har för policy i dessa frågor, det verkar vara tillåtet i alla fall.
Detta försvara givetvis inte det som hände lite senare på natten, men hade det funnits en policy så kanske detta aldrig hade hänt.
Tycker faktiskt att förbundet skall ta sitt ansvar också och inte bara kräva att klubbarna nu tar över ansvarsfrågan om spelarnas fortsättning i elitserien.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru: Jag säger till dig som jag sa till Bobbe: du låter kärleken till ditt klubblag grumla ditt omdöme. Dom kommer inte att kunna fortsätta i elitserien som om ingenting har hänt. Något annat ställningstagande från klubbledningarna än att kontrakten upphör skulle vara förvånande, lindrigt uttryckt.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
JanT:
Grumlig syn? Nu tar du väl i?
Jag gav min vän Angeldust ett svar som jag inte trodde att han väntat sig. Visst kunde jag lagt till en smiley, för att markera en släng av ironi - men å andra sidan hade jag inte väntat mig att du skulle komma och stolpa in här.

I sakfrågan har jag inte tagit någon som helst ställning ännu. Det har du väl ändå inte hittat nånstans?
Jag tycker nämligen att eftersom inte någon av oss egentligen vet vad som hänt, så kan ingen döma eller fria någon av parterna över huvud taget. Det enda vi vet är
1) vad som ryktas på Internet (och det brukar vi förbehållslöst tro på, eller..?)
2) vad som stått i kvällspressen (och det brukar vi förbehållslöst tro på, eller..?)


Det vi vet är
1) Tre spelare har varit uppe efter förväntad läggningsdags inför en landslagsturnering.
2) Det har förekommit krogbesök och alkohol.
3) Det har slutat i sex mellan tre spelare och en kvinna.
4) Vi vet vilka de tre spelarna är.

Vi vet INGENTING om mängden alkohol, när de fyra somnade in, om något tvång förekommit, vilken typ/vilka typer av sex som förekommit osv - en del saker har vi inte heller med att göra. Om tvång förekommit vet vi när det började - på krogen, i hotellkorridoren, innan de fått av sig kläderna, efter första halvtimmen, efter tre timmar - eller då hon träffade sin pojkvän dagen efter.
Så hur ska någon av oss kunna säga nånting egentligen i sakfrågan? Än mindre döma?


Kikar jag nu på vad du skriver, så skulle jag kunna svara så här:

JanT:
Är det helt omöjligt att även kvinnor kan tänka med fel kroppsdel?
Är det helt omöjligt att situationen kan ha skapats av 3 hockeyspelare och 1 kvinna som tänkt med fel kroppsdel?
Du antyder att de tre spelarna har ägnat sig åt sådana här aktiviteter tidigare. På vilka grunder säger du så här?
Och är det inte möjligt att också kvinnan har någon roll i det hela?
Samt om du nu känt till de här gossarnas tidigare äventyr, varför blir du upprörd först nu?

Hoppas jag nu klarnat lite grann, även sett från din horisont.
Om du svarar på mina frågor, slipper också du vara grumlig.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Lilja forever...
men som farsa till en dotter måste jag säga efter ha sett hans uppsyn:
Han är inget mågämne!
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Metal Guru: Du har skrivit ett antal inlägg i "sexdebatten" med en minst sagt "grumlig" syn på kvinnor. Medietryck? Det var en ny teori. Tror du på fullt allvar att det är medietrycket som skapar denna situation? Situationen har skapats av 3 hockeyspelare som tänkt med fel kroppsdel. Knappast första gången de provat denna variant.
Kommentera

Sv: Lägg Ner
Dragan 2k: Dooley's är riktigt god. Däremot gillar jag inte Bailey's något vidare.


Har det kommit fram något om hur man tänker göra med Lilja?
Kommentera

506224 · »