Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #627987

Sv: DIF - Mora IK
Men lite konstigt är det med vinklade reportage. DN referat av matchen skulle mer passa på Djurgårdens hemsida. Tycker dalatidningarna har en betydligt mer objektiv syn på matcherna även när det är Mora som vinner skottstatistiken.

DN: Djurgården spelade ut Mora - fick bara kryss

Med skyttekungar som efter halva säsongen gjort åtta mål ska man vara ett bottenlag i elitserien. Det är också Djurgården, som trots ett massivt spelövertag inte kunde vinna över Mora. En trist tillställningen på Hovet slutade 3–3.

Patrick Thoresen och Daniel Rudslätt gjorde Djurgårdens mål. Båda har därmed efter 25 matcher gjort åtta mål var den här säsongen en säsong då det inte krävs mycket för att vara bäst i Mesta mästarna.

Trots ett massivt övertag för Djurgården i den ganska stökiga och föga underhållande första perioden kunde inte hemmalaget överlista Petri Vehanen i Moras mål, som precis som i lördags spelade mycket bra då Mora vann på hemmais trots att Djurgården vann skotten stort.

I stället, när djurgårdarna plockades ut i rask takt i slutet av perioden, gjorde Mora 10. Eric Johansson sköt och Peter Smrek höll sig framme på returen i spel med en man mer. Djurgården vann skotten med 188. Men Mora ledde med 10.

Vi var kvar i bussen första tio minuterna. Vi hade tur i dag, erkände Pär Djoos, Moras assisterande tränare.

Kvitteringen kom först i slutet av mittperioden. Ytterligare en där Djurgården pressade och pressade. Skotten vanns med 164, men påfallande ofta vände Djurgårdens spelare bort från mål för att hitta passningsalternativ i stället för att själva satsa på avslut. En ängslan spelare i ett lag som inte är vana att göra många mål och vinna ofta visar upp.

Daniel Rudslätt kunde i alla fall i power play med en backhand lyfta in kvitteringen sedan Mika Strömberg skjutit.
Utvisad satt då och för resten av matchen Mora-backen Ross Lupaschuk efter en synnerligen ful crosschecking i ryggslutet på Jimmie Ölvestad.
Djurgårdens lagkapten hade i momentet innan åkt på Moras målvakt. Genast var Lupaschuk framme för att hämnas.

Kedjan med Thoresen tillsammans med Nichlas Falk och Fredrik Linkan Bremberg var Djurgårdens bästa och visade i sista perioden upp ett snyggt passningsspel, som båda gångerna resulterade i mål.

Först spelade Falk till Linkan bakom mål, som direkt spelade fram framför mål där norrmannen Thoresen klippte till direkt till 2-1.

Mora lyckades dock kvittera i spel tre mot fem då målvakten Petri Vehanen hittade Eric Johansson fri i mittzon.

Återigen förde Thoresen in Djurgården i matchen. Falk tog in pucken i anfallszon och passade diagonalt till Linkan som framför mål hittade Patrick, som därmed gjorde sitt åttonde mål.

Martin Jansson kunde dock med ett snärtigt handledsskott rädda en poäng.

49-22 i skott och bara 3-3 i mål. Har du en förklaring Hans Särkijärvi?
-Vi blir stressade. I vissa fall beror det väl på ungdomlighet och i vissa även okunskap. Några spelare underpresterade helt klart, svarar Djurgårdens tränare.