Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

DIF - Mora IK

628682 · » Till forumet


Sv: DIF - Mora IK
MonkeyBoyF:
På förra matchen i Globen pekade en av mina söner och sade "titta pappa, där står klacken". Min reaktion var att det var ett litet gäng som Mora hade lyckats skrapa ihop. Men jag såg fel, det var hemmaklacken...
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
belair: Djurgårdsklacken brukar verkligen inte imponera. Inte ens förra året med alla stjärnor. Jag var på den där matchen då Odouya och Horcoff fajtades och då var det runt 15 stackare i klacken som försökte hålla låda utan något vidare resultat. Kändes nästan tragiskt.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Puppe: Satt du framför den 10 personer starka hemmaklacken ?
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
MonkeyBoyF:
Satt bredvid ett par kaxiga Djurgårdare själv. Och strax nedanför hemmaklacken, så det var ganska skönt att kunna resa sig för fulllt och vråla när Martin Janssson stänkte in 3-3.
Hittade själv till baren och jag måste säga att matchen blev mer välspelad efter några öl, he he.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Frasse: Så länge spelarna är överens är det väl ok.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
robin: Kanske är bra under period om det var stökigt tidigare. Å andra sidan borde det väl vara lite risk för övertändning om bussresan blir alltför lång. Kanske därför Mora fått så många utvisningar.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Frasse: nej varfor da. skall man kunna koncentrera sig helt hundra pa en amtch behover man inga samtal fram flickvanner som talar om for en att man glomt ta ut tvatten, 10 beundrarinnor som vill onska "lycka till", en pappa som berattar hur man ska spela eller andra storande moment. Jag tycker det var en lysnade ide faktiskt.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
mattias - 74:
Är det inte lite polisstat att förbjuda spelarna att prata i mobiltelefon ?
Självklart skall man ha regler men någon måtta måste det väl ändå vara.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
mattias - 74:
100 Kronor för mobilförbud. Löjligt... :-) med den lönen dom får av Simons kan de ju inte ens ha mobil
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Alisandali:

100 Kronor för mobilförbud. Löjligt... :-) med den lönen som es spelarna har borde det vara minst 1000 :-
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Birger: Mora inför böter vid utvisnigar .
- Fortsätter de så här med utvisningarna kommer killarna att kunna åka jorden runt på spelarfesten, säger Harri Rindell.

Se länk .
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Puppe: Hehe, det var nog inte pilsnern som gjorde matchen bättre, snarare mina inlägg ;) Vi tyckte att matchen var rätt spännande eftersom det var rätt rå stämning i hallen, iaf där vi satt. Vi hade en hel det sura Djurgårdare runt omkring oss. Det satte lite krydda på det hela. Plus att den var så jämn resultatmässigt.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Men lite konstigt är det med vinklade reportage. DN referat av matchen skulle mer passa på Djurgårdens hemsida. Tycker dalatidningarna har en betydligt mer objektiv syn på matcherna även när det är Mora som vinner skottstatistiken.


DN: Djurgården spelade ut Mora - fick bara kryss

Med skyttekungar som efter halva säsongen gjort åtta mål ska man vara ett bottenlag i elitserien. Det är också Djurgården, som trots ett massivt spelövertag inte kunde vinna över Mora. En trist tillställningen på Hovet slutade 3–3.


Patrick Thoresen och Daniel Rudslätt gjorde Djurgårdens mål. Båda har därmed efter 25 matcher gjort åtta mål var den här säsongen en säsong då det inte krävs mycket för att vara bäst i Mesta mästarna.

Trots ett massivt övertag för Djurgården i den ganska stökiga och föga underhållande första perioden kunde inte hemmalaget överlista Petri Vehanen i Moras mål, som precis som i lördags spelade mycket bra då Mora vann på hemmais trots att Djurgården vann skotten stort.

I stället, när djurgårdarna plockades ut i rask takt i slutet av perioden, gjorde Mora 10. Eric Johansson sköt och Peter Smrek höll sig framme på returen i spel med en man mer. Djurgården vann skotten med 188. Men Mora ledde med 10.

Vi var kvar i bussen första tio minuterna. Vi hade tur i dag, erkände Pär Djoos, Moras assisterande tränare.

Kvitteringen kom först i slutet av mittperioden. Ytterligare en där Djurgården pressade och pressade. Skotten vanns med 164, men påfallande ofta vände Djurgårdens spelare bort från mål för att hitta passningsalternativ i stället för att själva satsa på avslut. En ängslan spelare i ett lag som inte är vana att göra många mål och vinna ofta visar upp.

Daniel Rudslätt kunde i alla fall i power play med en backhand lyfta in kvitteringen sedan Mika Strömberg skjutit.
Utvisad satt då och för resten av matchen Mora-backen Ross Lupaschuk efter en synnerligen ful crosschecking i ryggslutet på Jimmie Ölvestad.
Djurgårdens lagkapten hade i momentet innan åkt på Moras målvakt. Genast var Lupaschuk framme för att hämnas.

Kedjan med Thoresen tillsammans med Nichlas Falk och Fredrik Linkan Bremberg var Djurgårdens bästa och visade i sista perioden upp ett snyggt passningsspel, som båda gångerna resulterade i mål.

Först spelade Falk till Linkan bakom mål, som direkt spelade fram framför mål där norrmannen Thoresen klippte till direkt till 2-1.

Mora lyckades dock kvittera i spel tre mot fem då målvakten Petri Vehanen hittade Eric Johansson fri i mittzon.

Återigen förde Thoresen in Djurgården i matchen. Falk tog in pucken i anfallszon och passade diagonalt till Linkan som framför mål hittade Patrick, som därmed gjorde sitt åttonde mål.

Martin Jansson kunde dock med ett snärtigt handledsskott rädda en poäng.

49-22 i skott och bara 3-3 i mål. Har du en förklaring Hans Särkijärvi?
-Vi blir stressade. I vissa fall beror det väl på ungdomlighet och i vissa även okunskap. Några spelare underpresterade helt klart, svarar Djurgårdens tränare.

Sven Gustavsson
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
mora1:
Jo, det var lite skojig läsning. Men så är de flesta rapporterna på Svenska Fans, och det är knappast där man hittar sanningen (om det nu finns någon sådan).
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Metal Guru: Färjestadvinsten var väl lite extra, annars var det väl för mycket byta poäng med varandra. Mora kan bättre.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
"Kvitteringen satt långt inne
Den andra perioden liknande den första väldigt mycket. Utvisning på utvisning. Ross Lupaschuk i Mora fick en snedtändning och utan anledning - efter avblåsningen - delade han ut en ful crosschecking på Jimmie Ölvestad. Den sistnämnde blev liggandes på isen och Lupaschuk fick lämna isen."

Utan anledning håller jag inte med om, snacka om enögd reporter, Ölvestad har krockat/kört på Vehanen för andra gången - är det inte dags att markera då?

Hela artikeln på länken nedan.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
rbn:
om man påstår att denna omgång plus de fem tidigare är extraomgångarna pga derbygruppandet, så har vi klarat oss bra:

färjestad     0+3+3+3+3+? =12p
mora          3+0+3+0+3+1 =10p
leksand      0+?+1+2+0+3 =6p
djurgården  0+0+0+1+1+1 =3p

Kvällens match mellan Leksand-Färjestad kvarstår, men förloraren är klar, och sitter i Stockholm.

Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Dubbelmötena har väl visat ganska tydligt var Mora tar poäng? 1/9 poäng borta och 9/9 hemma när dom mött samma lag hemma och borta.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Puppe:
Det är väll ändå 3 möten och 7 respektive 1 poäng?
Eller ja, du kanske bara räknar bortamatcherna...
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
MonkeyBoyF:
Såg matchen också. Pilsnern kanske ökade underhållningsvärdet, annars var det ingen höjdare att se ett så defensivt och oengagerat Mora. Tydligt visade de att 1 poäng var helt OK. Starkt dock att komma tillbaks två gånger och kvittera. BP-målet i 3 mot 5 var en riktig höjdare. Vehanen var guld värd igår, dock var Djurgården oproffsiga nog att skjuta många skott helt oskymda och lätta att plocka. Dock en viktig poäng, på två möten har MIK tagit 4p och DIF 1p, vilket får räknas som klart godkänt. Nu möter lite tuffare motstånd i några matcher, upp till bevis.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Stigsson: Sorry var förra matchen i Stockholm jag menade. Ber om ursäkt för det. Hursomhelst var väl djurgårdsövertaget mer en effekt av kämpa utan någon större tanke bakom. Ett lite piggar Mora borde inte ha några större problem med det.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Stigsson:

Mellan stolparna kanske ni förde matchen :-)
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Birger: Menar du att vi förde matchen i lördags när vi hade 13-30 i skott?
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Mora var väl inte direkt på tå igår, men Djurgårdsövertaget var väl mer en effekt av Mora tog det lite lugnt och litade på Vehanen. Vändningarna efter de två sista Djurgårdsmålen talar för det.

Helt annordluna matchbild mot förra Djurgårdsmatchen då Mora förde. Med ett piggare Mora borde bilden ha varit detsamma.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Anders i Budum: Instämmer i att Vehanen var hekt grym ikväll. Trodde rätt länge at han skulle hålla nollan.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Anders i Budum: Såg också matchen live och en iaktagelse av Djurgårds-fansen var att de blev lika sura när Mora stod upp för Vehanen när han blev överåkt som de blev när Mora-spelare var närmare deras målvakt än en meter. Rättvisa verkar inte vara hemmapubliken grej ikväll.
En annan kul detalj var att speakern inte riktigt hade koll på Mora laguppställning och ropade ut att Jordan Kreschtanivcischkan (jag tog några öl ever matchen) utvisades. Tydligen gjorde han något så fult att det syntes hela vägen från Italien.
Överlag så var det i men mening en väldigt spännande och underhållande matchen, om än nägot full.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Såg matchen live.En mycket dålig match. Djurgården var mer laddat än vad vi var och vi skall vara glada för den poäng vi fick. Dock var Petri V otrolig mellan stolparna. Domare Sjöberg, kass som vanligt.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Metal Guru: Den första pååkningen såg defintivt inte avsiktlig ut när man tittar på reprisen som är filmad bakifrån i åkriktningen.
Ölvestad försöke i sista stund väja lite åt höger men lyckas inte.
Vehanen är dessutom på väg ut och framåt i det läget och är väl en bit utanför målområdet.
Den andra incidenten var inte ens värd en tvåa.
Ölvestad är nästan stillastående när han försöker stanna och böjer sig lite ner då han tappar balansen framåt. När han försöker ta emot sig med händerna så nuddar han Vehanen.
Crosscheckingen som följer är väl sådant som backarna har i ryggmärgen när någon är framme och djävlas med den egna målvakten....
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
freppe:

Skulle vilja se Ölvestad göra en sådana där grej i NHL...
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Metal Guru: ja, stackars Ölvestad. Tänk om han bara kunde försvinna!
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
freppe:
Jag fick känslan av att Wikegård plötsligt saknade Johnny Odoya. Och jag tycker samtidigt synd om Ölvestad som måste spela mot en målvakt som är så långt ut och flaxar så att han drabbas av TVÅ TVÅOR!

Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Step: jag reagerade också på Wikegårds hyllning av Ölmestad. Crosscheckingen från Ross var inte vacker men jag tycker ändå att han gjorde rätt som visade att det inte är okej att hoppa på vår målvakt! Kunde kanske dragit honom i näsan eller gnuggat honom i hårbotten istället?
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Stigsson: Och ett sånt otroligt ointressant Hockeykväll. Wikegård nämner inte Mora med ett ord. Djurgården hade varit kassare än kass. Men inte ett ord om att MIK hade jobbat rätt, eller gjort nå´t bra.
Crosscheckingen som Ross åkte ut på var inte snygg enligt wiktönt, men inte ett ord om att man ska stå upp och försvara sin målvakt efter andra pååkningen av samme DIF-spelare.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Metal Guru: Japp en fullständigt onödig omgång eftersom ALLA intressanta lag fick 1p. Nu blir det hockeykväll på TV.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
robin:
nu loggar jag ut för hockeykväll.
möjligtvis har HS återhämtat sig se'n...
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Maste saga att jag ar besviken med dagens resultat.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
sold: 1 pinne i alla fall
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Det var det. Nu är det hockeykväll på dumburken.
Tack för i afton
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Step: Ja,nu låter det
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Stigsson:
en pinne till alla bottenkollegor - hyfsat med Status Quo - särskilt med tanke på hovet-matchen...

Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
sold: Nej då den surrar. 3-3, en min kvar.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
sold: Nu la radioh-lvetet av
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Nu då.......
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
sold: utv DIF
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Stigsson:
PP för mora, Kerman neddragen...
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Stigsson: Mora måste vara kassa på matte.I allafall om man skall tro på kommentatorerna
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Förra säsongen 3-4 på 10 försök.

Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
robin:

Torsdag 29/9 kl. 19,00 Frölunda HC - Mora IK 3 - 2 e.sd.
Måndag 24/10 kl. 19,00 Mora IK - Frölunda HC 2 - 3 e.sd
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
Det blev 3-3 i Gävle.
Kommentera

Sv: DIF - Mora IK
robin:
...medan Jurgårns är riktigt bra.
Trendbrott på G?
Kommentera

628682 · »