Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #741505

Sv: Matchdräkten
Ola:
Jag kan också acceptera texten MORA. Tycker de två senaste säsongernas tröjor har varit helt ok (mest för att de haft MIK:s traditionella grundfärger, som de BÖR ha). Men i valet mellan MORA och klubbmärket smäller klubbmärket tiofalt högre. Och klubbmärket får under inga omständigheter tas bort helt som det gjorts de senaste säsongerna. Det är vansinne.

Tyvärr är årets tröjor - med undantag av klubbmärkets självklara återkomst - ett steg i fel riktning. Det svarta tar över på det grönas bekostnad, och vips har vi en ny färgsammansättning på Mora IK. En färgsammansättning som inte ska finnas där. I alla fall inte om man ska vara det minsta konservativ. Och att vara konservativ, och hålla på traditioner är något jag vurmar starkt för. Har länge tjatat om Leksand och Brynäs, de två kanske mest konservativa lagen i Sverige. Jag tror inte att de är de två mest populära lagen för inte heller. Folk känner igen en leksing och en brynäsare, och har så gjort sedan Hedenhös. Sådant gör mer än man tror.

Mora, å andra sidan, ser ena året ut som en kopia av Luleå, sedan som MoDo/Frölunda/SSK/Malmö....m.fl. m.fl. Detta efter att tidigare dribblat med knäckebrödsreklam istället för klubbmärket på magen, och dessutom med en massa gult på tröjorna. Att vi inte ens kan hålla oss till de traditionella färgerna är inte alls lyckat, och något som inte gynnar klubben på sikt.

Den där gruppen låter synnerligen lockande. Frågan är väl hur mycket vi skulle ha att säga till om? :-P Men vi kanske skulle få önska en bit med Ritchie Blackmore i alla fall :-)
Kommentera