Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #742491

Sv: Matchdräkten
immelmann m.fl:
Om vi bortser från kultur, traditioner och allt annat som många av oss (ibland lite väl konservativa) supportrar tycker är viktigt, så finns det ett annat ord som var och varannan jävla konsult slänger sig med nuförtiden, nämligen "varumärke". Och för att bygga ett sådant krävs långsiktighet – något som de återkommande referenserna Leksand och Brynäs har lyckat så bra med. (I Leksands fall är det visserligen det enda de har lyckats med.)
Små variationer och uppdateringar av matchdräkten är inte av ondo om man ska följa med sin tid (och kränga nya tröjor till de hardcorefans som alltid vill ha den senaste). Och att en del reklamblaffor är fulare än andra lär vi också få leva med – de företag som köper utrymme på dräkterna har naturligtvis inget intresse av att deras reklam ska smälta in.
Men att laborera med klubbens färger och klubbmärke är ingen bra idé om man vill att folk ska identifiera sig med MIK. Eller som klyschan brukar lyda: ”Det tar många år att bygga ett varumärke och lika många minuter att riva det”.
Kommentera