NHL

14033 inlägg · 804 ämnen

Lock out?

415663 · » Till forumet


Sv: Lock out?
De borde inte röra lönerna för de som tjänar lite "mindre" tycker jag. Däremot borde 5 miljoner vara en maxgräns. Istället för de 10-11 som de absolut bästa tjänar. Fast det skulle väl bli ett ramaskri bland stjärnorna om de bara kunde kunde tjäna 5 miljoner dollar per år ;)
Kommentera

Sv: Lock out?
70Igor:

Alla spelare får lockoutlöner av spelarfacket. Det handlar om ungefär en halv miljon dollar per år. NHLPA kan gå i fem år utan att kassorna sinar, så enormt mycket pengar finns det i deras kassaskåp.

Lockouten är för att sänka lönerna för alla spelare. Även de som tjänar lite nu kommer drabbas om förslaget går igenom. Dessutom kommer man förstöra än mer för de lågavlönade då man även vill försämra villkoren för övergångar och tvåvägskontrakt.

Förslaget med straffskatter är i mina ögon mer intressanta, men som de är satta nu så slår de för lite mot de lag som kommer ha höga löner. Om man skärper det förslaget en aning och släpper kravet på ett fast lönetak, då kommer man komma till spel. Annars lär det dröja läänge.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: Men alltså 18 månader... I början av arbetsmarknadskonflikter spänner man som sagt musklerna och vill visa vem som kommer hålla ut längst. Om facket kan hålla ut i 18 månader så är det ju också så att de därefter har förlorat eftersom kassan är tom. Jag tror inte facket vill komma alltför nära den kritiska 18 månadersgränsen.

Är det inte så att lockouten framför allt riktar sig mot de högsta lönerna i NHL som en minoritet av storstjärnor har. Jag undrar hur spelare med lägre löner egentligen ställer sig, hur lojala de egentligen är med att Foppa och några till ska få håva in sina nästan miljardbelopp. Kommer det inte börja muttras i de bredare skikten i spelarleden när månaderna går och det inte blir nåt spel.

Så visst blir det Stanley Cup i vår men kanske ingen längre transportsträcka av NHLmatcher dessförinnan.
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:

Visst kan det tyckas så, men det tillsammans med att man inte ens sitter ner och pratar med varandra är en ganska tydlig vink på att det inte kommer hända något innan 1:a oktober heller. Knappast ens innan jul.

Vad det gäller de 18 månaderna så är det något som kommer från de spelare som sitter i NHLPA. Vancouvers målvakt uttalade sig och sa då att Vancouvers representant sagt att det kan bli upp till två år.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa. Ja men det är ju en smärre förlust om de nu skulle få några träningsmatcher mindre.

Warhawk: Ja de yrade på bra där i studion. Speciellt Jonas Bergqvist verkar inte ha någon större koll på NHL.
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:
Inte jag heller och även om säsongen börjar lite senare än vanligt har dom ju lite ta av oxå , om det skulle blir runt 40 matcher som sist när lockout så tror jag det ordnar sig ... däremot tror jag unger på tv3 inte vet riktigt vad han yrade om igår som spekulerade 18 månader lockout , det ser jag som otänkbart och kommer inte ske

Det som talar för det blir spel är att basebollen inte hämtat sig än och hockey rädd att samma sak ska hända dom
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:

Förmodligen för att vid det här laget hade NHL börjat med träningsmatcherna om det varit normal säsong (utan lockout och WC).
Kommentera

Sv: Lock out?
WarhawK: Jag tror och hoppas att de kommer överens om ett nytt avtal innan säsongen börjar. Varför är alla så fixerade vid att det förra avtalet går ut 15e sep? Det är ju ändå några veckor kvar tills säsongen normalt börjar.
Kommentera

Sv: Lock out?
Calle_Carreau:
Det problemet ligger i är ja att NHLPA vägra acceptera ett lönetak som NHL vill ha , NHLPA kan tänka sig max en lyxskatt om truppen överstiger ett visst värde men det kan inte NHL acceptera därav döläget
Kommentera

Sv: Lock out?
Jag hoppas att det löser sig. Nog tycker jag att girigheten har gått lite för långt när det drabbar fansen...
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: Okej, t.o.m den 15:e, alltså. Känns nog ändå som 36 timmar är i minsta laget att dom ska nå en lösning, kanske. Frågan är i vilket läge nationen Canada vaknar upp på torsdag morgon? Antingen i ett bakrus efter seger i WC, och en lååång höst utan hockey, eller än värre med gravöl efter en förlust..? ;)
Läget är väl iofs än värre i landet strax söderut...
Kommentera

Sv: Lock out?
Dream Team:

Om jag inte missförstått allting helt så har de den 15:e september på sig att lösa konflikten. Alltså är det 06.00 torsdag morgon, svensk tid som är den magiska tidpunkten.
Kommentera

Sv: Lock out?
70Igor: Nej, det blir väl onsdag morgon, inte torsdag..? Midnatt "Eastern-time", när det slår över till den 15/9, är väl det datum som avtalet går ut. Det blir ju kl. 06.00 svensk tid, det. Om drygt tolv timmar...
Kommentera

Sv: Lock out?
70Igor: 06 på torsdag morgon svensk tid alltså.
Kommentera

Sv: Lock out?
På hockeyligans hemsida står att lockouten träder i kraft vid midnatt. Hos TT och därmed i många olika tidningar säger man kl 06 imorgon bitti. NHL:s hemsida säger vid midnatt onsdag - vilket torde vara kl 06 på torsdag morgon. Jag väljer att tro på NHL, det är ju trots allt dom som ska lockouta ;-)
Kommentera

Sv: Lock out?
Är någon överraskad? De är fortfarande relativt unga och har precis haft sin bästa säsong i NHL. Det är där de vill vara i många år till skulle jag tro och det ska bli roligt att se om de kan höjja sig ytterliggare en nivå.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: Jag hade det på känn ;-) Foppa nästa då...
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: Ännu en av dina profetsior som inte slagit in.
Kommentera

Sv: Lock out?
Hälge:
Dom 3 namn kunnigaste spelarna som bytt klubb är
Mark Recchi från flyers till pens
Brett hull från wings till phoenix
Dominick Hasek från wings till ottawa

sedan har phonix stärkt med fler spelare

nhl.com/onthefly/news/2004/09/218388.html
nhl.com/onthefly/news/2004/09/218386.html
2 användbara länkar för komma ikapp vad som hänt
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa m.fl: Bästa nyförvärven...vilket/vilka lag har gjort det ?

Jag har inte hängt med ett dugg, det enda man hört att det pratas om är ju konflikt eller inte.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa:

"Ja, innan den 15:e kan de ju signa. Men om det nu är sån stor risk att det blir lockout så är jag väldigt tveksam till att de eller några andra kommer göra det."

Ja, så sa jag för 9 timmar sedan. Längre än så tog det inte för att bevisa att jag hade fel. Bröderna Sargsnurr har skrivit var sitt ettårskontrakt med Canucks.
Kommentera

Sv: Lock out?
YaQoP:

Vi är fler än du tror. Väldigt många är rädda för vad som händer vid en eventuell lockout, så att det skulle vara få modoiter som hoppas på säsong i NHL är en felbedömning.
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:

Håller med dig, vi är nog två av få modoiter som helst inte vill ha lockout.
Kommentera

Sv: Lock out?
70Igor:

Ja, innan den 15:e kan de ju signa. Men om det nu är sån stor risk att det blir lockout så är jag väldigt tveksam till att de eller några andra kommer göra det.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: Visst har väl Foppa och bröderna morot fortfarande 5 dygn på sig att signa nya kontrakt?
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: Jag vill inte ha nån lockout. Elitserien ser redan ut att bli bättre än på väldigt länge och blir det lockout blir det fest i ett år men sedan en rejäl baksmälla.

Dessutom vill jag inte se Lemieux missa det som kanske är hans sista år.
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:

Jo, så kan det bli. Men att lockouten kommer slå igenom den 15:e är i mina ögon klart. Vilket i så fall skulle betyda att spelare som Daniel och Henrik Sedin, Peter Forsberg och andra icke kontraktsbundna låser upp sig för ett år i elitserien.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: De som tror på en säsong tror att det kommer lösa sig timmarna innan.
Kommentera

Sv: Lock out?
Portello:

Nu tror jag tyvärr inte det längre. Eftersom de inte ens närmade sig lite den här gången heller så är det nog lockoutbesked den 15:e. Däremot kan det bli en ändring till 1:a oktober då serien egentligen skall starta.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa: Ena dagen är det lockout, nästa dag inte. Tror det hinner svänga flera gånger till innan det står den 15 september i almenackan.
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:

Nu är lockouten väldigt nära. NHL förkastade NHLPA:s slutgiltiga bud i natt. Enligt Trevor Linden, spelarnas talesman, så var budet sista chansen att rädda den här säsongen.
Kommentera

Sv: Lock out?
Dream Team: Ser att du postade det där redan igårkväll. Trodde det kom idag jag.
Kommentera

Sv: Lock out?
Poffa:
Alla artiklar jag läst från nordamerika går åt negativa sidan och är mer beredd att lita på vad dom skriver än svensk media skriver

däremot tror jag att det senast nyår är spel igen , sen om dom överens eller skjutit fram förhandlingarna låter jag vara osagt .. för att basebollen tappade så mycket tror jag är den ljusglimt vi kan och det som antagligen räddar det blir spel , dom rädd för tappat intresse som kommer bli svårt få tillbaka
Kommentera

Sv: Lock out?
WarhawK:

Ena dagen ser det mörkt ut, andra dagen ser det ljust ut. Det här är en kappvändning från den förra artikeln som propagerade för att det kommer bli lockout. NHL och NHLPA var då jättelångt ifrån varandra.

Själv tror jag ingen artikel är någon sanning. Som så ofta ligger nog sanningen någonstans mitt emellan de två alternativen.
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:
Vore bra om dom kan komma överens men av det jag hört tidigare så verkar det inte ljust ... och detta tar jag med en nypa salt som allt annat som kommer från svensk media , för oftast är dom ute och cyklar eller rapporterar gamla saker som nya
Kommentera

Sv: Lock out?
Stora nyheter idag på DN. Några hockeyfans i Pittsburgh såg det tidigt i morse och jag fick agera översättare på ett forum.

Jag hoppas det ligger sanning i detta.

Se länktips.
Kommentera

Sv: Lock out?
WarhawK: Tror knappast det finns så pass många med dom riktigt tunga plånböckerna som är intresserade av det ekonomiska vansinne dagens NHL är
Kommentera

Sv: Lock out?
Strautmann:
Du tror inte dom säljer lagen till andra städer då ? som dom gjort med canes , avs och stars bland annat .. så fler stjärnor i elitserien pga detta kan du nog glömma ganska fort
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas: I vilket fall som helst är vi vinnare, en lösning utan lönetak innbär circus 10 lag mindre inom en snar framtid = fler stjärnor i elitserien
Kommentera

Sv: Lock out?
Deas:

Samma sak tror jag
Kommentera

Sv: Lock out?
Ingen tjänar ju direkt på en lock-out så...
Kommentera

Sv: Lock out?
Dream Team: Det kommer säkert lösas några timmar innan deadlinen.
Kommentera

Sv: Lock out?
Klippt och klistrat ur DN - Sport:

"NHL-konflikten närmar sig. Fast plötsligt hörs positiva tongångar. Enligt uppgifter till DN har en av de mäktigaste spelaragenterna sagt till sina klienter att det inte blir någon lockout."

"...Flera NHL-spelare, som tidigare sagt åt sina respektive agenter att hitta eventuella klubbadresser vid händelse av konflikt, har bestämt sig för att ligga lågt och avvakta vad som händer."


Fast det har ju låtit positivt förr och sedan svängt tillbaka lika fort igen. Är väl bara att vänta och se vad som händer och fötter till slut..
Kommentera

Sv: Lock out?
GulSvartaMalin:
Dom diskuterar det är allt , ingen som vet hur det blir just nu
Kommentera

Lock out?
Förlåt om jag frågar men har man kommit fram till något angående lock outen? blir det någon? jag har säkert missat det men om nån vet så kan ni ju berätta :)
Kommentera

415663 · »