NHL

12703 inlägg · 803 ämnen

Rangerstråden

« · 587597 Till forumet


Rangerstråden
Jag startar en egen tråd så jag och Warhawk kan breda ut oss. Jag ska se fem av sju hemmamatcher i oktober och förhoppningsvis hinna med en del tevetittande också.

Låt oss gå parkvakter!
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Jepp ett bra initiv det ju , klart NYs stolthet ska en egen tråd ju

Låter inte fel få se så många hemma matcher det ju , se bara till så inte går vilse och hamnar i den undre arenan dom har ;->

Vet inte om du redan hört det men Rangers får klara sig utan sin tuffing Purinton för denna fick den idiotiska iden försöka peta ut ögat på en bruins spelare under en fight
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Tråden börjar trevligt. Rättvis seger när Rangers skräller på bortaplan. I spel fem mot fem står NYR upp bra och visar betydligt bättre effektivitet än haussade Flyers. Men det får inte bli så jäkla många tvåor hela tiden.

Samma moral i morgon kväll så kan det gå vägen mot habs också. Och jag är på plats!
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Jepp grymt skönt att dom inleder med en vinst och en stark upphämtning oxå ju

Jagr vakna till i sista och vände matchen , annars var han ganska blek .. tycker det skönt se nyllet spela han tyckte jag gjorde en bra match och hans straff förtjänade ett bättre öde än gå i ribban
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Bra drag på läktaren igår. Svag match på isen. Marcel Hossa ser bra ut, bra målvaktsspel också. Henrik blir kvar i båset en stund till. Kan Rangers bara hålla sig från utvisningsbåset så kan det bli bättre än sämst i NHL som många trodde inför säsongen.

Relativt lite i tidningarna om matchen trots första hemmamatchen på 1,5 år. Synd. Kanske kommer? Men det är som en kompis sa, ett lag som man inte kan namnen på 75 % av spelarna. Och då är han en hockeyfan.

I morgon Sverige-Kroatien på new york bar. Sen mer hockey!
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Namnen på alla kan jag , däremot inte deras nya nummer än , men det kommer väll det med

Jo ser ut som straka - rucchin - hossa kan bli en skojig kedja att titta på och förhoppningsvis kan avlasta rucinsky - nyllet - jagr linan med att göra en del mål ..
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Det där är två riktigt fina kedjor för Rangers. Fan alla kan slå alla i NHL i år :)

Men visst har det börjat roligt! Blir stentufft i år!
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Henrik Lundqvist gör NHL-debut i kväll

http://www.aftonblade...ockeyblogg
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Lundqvist verkar ju inte ha en bra match. 12 skott 2 insläppta...
Kommentera

Sv: Rangerstråden
rbn:
Baserat på stats eller vad ?
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Lundqvist hade det nog tufft i början men har kommit igång nu. Har just nu 91,7% i räddninsprocent, om jag nu räknat rätt.
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Mjo, jag lyssnade på New Jersey radio. Han verkade inte få en bra start, men sen skrek han om vilka räddningar han gjorde...
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Lundqvist var riktigt bra. Inte många skott men de han hade hanterade han helt okej. Inte mycket att göra på målen.

Igår mot Capitals tog obesegrade sviten slut tyvärr. Ändå anas viss optimism i NY-media. Plötsligt har vi ett gäng fighters i stan. Knicks har inte börjat spela än (och vi är skeptiska till Stephon och hans vänner), Giants är tråkiga, Jets har både första och andra alternativet som quarterback skadade och - hallelujah - fuckin kukyankees spelade sin sista baseballmatch igår. Över $200 miljoner i löner men det räckte inte. Mets är coolare men de är redan ute.

Följaktligen är det Rangers vi får läsa om när vi plockar NY-upplagan av Metro i tunnelbanenedgångarna den närmaste framtiden.

På lördag ska jag se Rangers - Trashers, den nittonde är det nästa match.  I will keep you posted.För övrigt fick Niklas Nordgren  sin första poäng i NHL på en assist. Fel, fel, fel! Pucken var redan över mållinjen när målkåte Eric Staal slängde sig in i målgården och stötte gummit längre in. Nordgren skulle fått credit för sitt debutmål, det syntes tydligt på reprisen. Skam att Staal fortfarande står som målgörare.

Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Tur man kan få lite direkt rapporter hur det går för Rangers för en annan får ju nöja sig med webradio eller canal +

föressten vet du varför poti var bnkad mot devils ? och hur har du uppfattat rozival ? själv tycker jag det konstigt han får så mycket istid han får och särskilt i PP , i devils matchen hade han 26 min istid och nästan 10 min istid i PP vilket jag tycker konstigt ju
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Poti och Langenbrauer har inte presterat som förväntat och bänkats. Häpnaden är total - bänkar Rangers "names" och låter nonames (som lillebror Hossa, poängkungen från Mora) spela? Rozival har inte gjort något bestående avtryck på mig. Ska kolla noga på lördag. Jag har ruskigt bra biljetter, ett svettstänk från isen typ. Enda gången den här säsongen. I övrigt halvvägs upp mot taket.
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco: Var kom "Langenbrauer" från? Jamie Lundmark menade jag.
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Jo Marcel har ju passat bra i 2:a linan med Straka och Rucchin ju , det bra dom hittar varandra så det finns 2 bra kedjor som kan göra mål
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Efter 1 period står det 3-0 mot devils nu .. henke som står och målen från Rucinsky , Nieminen och Betts
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
Wfter period 2 fortfarande 3-0 .. Henke räddade ett friläge och har agerat stabilt verkar det som
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
Slutar 4-1 .. Jagr gjorde 4an för Rangers och Gionta för Devils .. 1st star var Henke utsett till , 2nd star Martin Rucinsky , 3rd star Jed Ortmeyer
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
Henke 1st star för andra matchen irad och ojojoj vilken ovation han fick när speakern sa han vart 1st star .. henke var riktigt nöjd med sitt och rangers spel dom senaste 2 matcherna .. kommentatorerna öste beröm över han och han verkar defenitivt blivit en av fansens nya favoriter
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
jag förstår dom mycket väl..
för Henke var ju "poppis" här med..
saknar faktiskt honom här i Sverige.. men han har det säkert bra i NYR och det är bara bra..

men jag hoppas att han tillslut återvänder lika bra till Frölunda och Scandinavium igen.. för han är helt klart min personliga favorit.
men som sagt. man är ju glad att det går bra för honom även i NHL spel..
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Det var en fantastiskt stämning igår. Jag och min kompis pratade under matchen om att Henke var bra men att det var för många returer rakt ut. Publiken i övrigt var dock i odelad extas. Efter Casparaitis självmålsstyrning som förstörde chansen att hålla nollan ställde sig hela hallen upp och hyllade Lundqvist. I slutet av tredje perioden var det ideliga variationer på Hen-rick *klapp* *klapp* och Lunn-kwist *klapp* *klapp*. Ur ett svenskt perspektiv också kul att se Nylanders slagskott i krysset från blå också, han blev också en av mathcens stjärnor.

Henke har blivit otroligt populär! Ranger behöver profiler i sitt anonyma lag och tidningarna måste ha något att skriva om. Båda tabloiderna skriver om honom idag på temat "who is this guy?" respektive "King Henrik of Sweden". 

Han bjuder på sig själv på ett sätt som verkar främmande för NHL-publik. När hallen skanderade hans namn vinkade han med plocken, sådär som man gör i Scandinavium när det ropas Vinka Henke. Jag såg en re-cap på matchen där kommentatorerna häpnade över det; "såg du, han vinkade till publiken under matchen! Vi har sett det i Baseball när det slås en homerun, men en hockeyspelare? Unheard of!"

Sammantaget är det kul att se Rangers! Liknelsen haltar på mer än ett sätt men det är lite Timrå över dem. Inte de mest namnkunniga men ett jäkla kämpande och slitande över hela banan. Hög fart och forechecking. Det är klart att Rangers inte kan vinna något stort i år men slagpåsar blir de inte. Och bara det är bättre än vad någon trodde innan det gick på sig.

Thrashers har ingen snygg statistik senaste matcherna.

En sista kommentar. Hossa möter Hossa i Madison Square Garden inför 18200 åskådare (inklusive mamma Hossa). Förra året var de i samma lag: Mora IK. Fatta att elitserien förra året var helt fantastisk.
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Man hörde ovationerna på webradion kan jag lova och när dom presenterade Henke som 1:a stjärnan då lät det som att taket skulle lyfta i MSG kan jag lova
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco: Riktigt kul att det går bra för Henke i New York. Men jag blir lite fundersam när jag läser på diverse forum (bland annat på hfboards.com där jag brukar hänga en del) hur en majoritet av Rangersfansen fortfarande verkar räkna Weekes som nummer ett, trots att han haft betydligt sämre statistik än Henke i matcherna han stått än så länge. Är det för att Henke är rookie eller lever Weekes på gamla meriter "gammal är äldst" eller vad är det frågan om?
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Petey21:
Tom Renney har även han gått ut med att Weekes är 1:e målis fortfarande , dock tror jag Henke har sett till med sin inledning att kommer få spela mer ett par enstaka matcher iaf

Tror att rutin är en sak som är extremt viktig och Henke har ju trots allt bara stått 3 matcher än , det kan svänga jävligt fort så
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: och ikväll är nollan intakt efter två perioder igen. Bänka Casparaitas i tredje... 21-4 i skott till Rangers i andra perioden.

Ledning med 4-0, jäklar vad det går undan.
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Jepp rassla rejält när det vart spel 5 mot 3 ju och rangers hade 5 forwards inne , calle johansson skulle ju fått hjärtattack då och klagat som fan då ju .. för det är ju bara usla lag utan framtids utsikter som spelar 4 forwards + 1 back i PP , tänk dig då dom som kör 5 forwards lär ju bara ett riktigt bottenlag då ju enligt hans resonemang
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
Grattis Henke håller nollan i sin 4:e NHL match och spelat bra .. kommentatorerna ger Henke en massa beröm .. dock vart han "bara" 2nd star i matchen , Jagr lade beslag på 1st star med sina 2 PP mål som punkterade matchen .. Tom Renney fick oxå mycket beröm för sitt coachande och för tog timeout när fick spela 5 mot 3 för vila sin 1:a PP lina som dom ju dock modifierade och körde 5 forwards i 5 mot 3 spelet ..

ni vet ni läste match rapporten först ;->
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
Poti frustrerad över blivit bänkad igen nu och jag försår att han irreterad när Renney trilskas ge Rozsival hur mycket istid som helst fast han en katastrof på isen och den orsaken islanders gjorde dom 2 sista målen på long island sist när han i PP på egen blå linje fumlar och orsakar ett mål i baken och vid sista tar en onödig utvisning som resulterar i PP mål för fiskpinnarna

Så då undrar man hur Renney tänker när han får spela uselt och vara en katastrof , medans Poti bänkas fast inte gjort bort sig lika mycket , är det enbart för göra Jagr glad eller har Rozsival nå annan hållhake undrar man ju
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco: Är detta ditt verk månne. För inte kan det väl finnas fler TIK:are i NY?

[url=http://www.aftonblade...html]Henke hänger längst fram[/url]
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Salle: Susse tillbaks oskadad och med bravur.

Enl. TT: http://www.allehanda....port/81008
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Salle: Svar ja och jo absolut, flera stycken. Jag har även träffat en modosupporter, vi går på rangersmatcherna tillsammans.

Niklas Sundström var vass igår från sin defensiva femma. Värmlänningen Sheldon Souray var smärta i stjärten för Jagr och den där målvakten Habs har som visst är från Luleå var riktigt vass. Luften pyste ur Rangers i tredje.
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Åsså gick Rangers och vann idag också. Det är lätt att se vilka som är storebrorsor i the Metropolitan area just nu. NYR kör visst vidare på att vinnande målvakt står. Weekes tog chansen och blev en av matchens stjärnor så han ska ju få fortsätta om det finns någon rättvisa.

I tisdags var NYR med på allmänhetens åkning i Bryant Park. Jag var på möte i ett kontor precis vid rinken och hade tänkt smita ut vid fyratiden när det begav sig för att skrika "heja nyllet å henke" till de som tog åt sig. Tyvärr pågick mötet till halv sju på kvällen... snopet.

Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
¨Synd du inte fick heja på dom .. det var skönt att Rangers lyckades vinna på straffarna idag iaf .. snygg straff av nyllet oxå tyckte jag
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Kollar nu på Phoppa mot Atlanta,grabben från från Ö-vik är rätt okej!!
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Philly föll igår men tyvärr kunde in Rangers dra nytta av det och få lite luft i tabellen. 2-1 till Toronto. fler och lättare bortamatcher följer.

Kommentera

Sv: Rangerstråden
Boston blekt och Rangers utan den rätta skärpan. Starkt målvaktsspel från båda lagen. Skön seger efter en god arbetsinsats. Lundqvist förbättrade statistiken ytterligare.

Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
Ja det var skönt med en vinst även fast laget inte riktigt på topp , kan ju bero lite på boston i svacka nu att det räckte iaf eller så har dom fått den turen nu att kan vinna fast inte spelar på topp

Måste bara hålla fram 2 spelare som gör en KANON jobb och skulle tro att inte många i svenska folk vet vilka spelarna är , dom jag syftar på är Jed Ortmeyer och Ryan Hollweg
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
Oj oj oj vilken straff dramtik det var inattens match mot Caps .. Stor hjälte i vinsten vart såklart Henke som spelade riktigt bra och stoppade 12 straffar och backarna Strudwick och Malik som båda gjorde mål på staffar , Maliks var den avgörande
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Mamma och Pappa Maco såg sin första match i Madison Square Garden igår. Nöjda med resultatet men inte så imponerade av spelet. Ärligt talat en riktigt dålig tillställning i två perioder. Så fick Rangers fart i sista och körde över Wild, även om det inte belönades med mer än två mål.

Det hade blandats om rejält i kedjorna. Nyllet fick lämna Jagrlinan och spelade med Nieminen och Hossa i en formation som inte syntes mycket. Jag tror de fick sitta nästan hela tredje. Jag kan förstå att de ändrar i femmorna eftersom det sett så tamt ut de senaste omgångarna men 92:an var ingen vinnare på det här inte.
Kommentera

Sv: Rangerstråden
El Maco:
nää men Peter Prucha var en klar vinnare och Rucinsky lyckades skrapa ihop 3 ass
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Verkar som om lagledningen i Rangers kollar in Canal + sändningstablå innan dom tar ut laguppställningen. Har Lundqvist stått nån tv-sänd match?
Weekes i mål nu mot Flyers igen :(
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Gusten:
jepp dom har ju det , trist inte får se henke men får ju se 2 rookies i rangers som även dom är sevärda ju Hollweg och Prucha
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Ja båda du nämner har ju visat framfötterna, snyggt skott av den ena och en härlig fight av den andre.
Höjdpunkten så här långt måste väl ändå vara Kasparaitis tackling på Foppa :)
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Gusten:
Jo den var inte dum den heller ju , det jag gillar med Hollweg är han tacklar allt som rör sig och är inte rädd för kasta handskarna heller så
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK:
Finns en till som är sevärd inatt.......Kim Johnson, snacka om snyggt mål!!
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Ja jäklar, Flames fick mer än de tålde. Kul! Sundsvalls tidning på plats men inte jag. Och ST:s utsända verkar mycket entusiastiska.

Noterar att Sykoratraden lönat sig hittills. Läste föresten om Kondratievs avsked. Han var redan skickad till farmen i Hartford när han fick besked om att han var tradad precis före en match - mot Anaheims farmarlag Portland Pirates. Så han fick byta omklädningsrum och matchdräkt och spela med Portland istället. Efter att ha vunnit matchen åkte han buss tillbaka till Hartford med sitt gamla lag för att komma tillbaka till sitt boende och packa. Snabba vändningar...

Kulturnytt: Smarta och snygga veckotidningen New York Magazine har tre sidor om Kasparaitis i senaste numret. Kul intervju på temat "hur kan en sån smutsig lirare som du klara dig nu?". En teori som framförs till att lagets långsammaste back får vara med i laget är att Jagr älskar tre saker: Andra tjecker, dålig hårdrock och Kasparaitis. Den senare levererar några dräpande one-liners. Roligt att se att Rangers får uppmärksamhet!

Även i den artikeln lite Kondratievs, han och Tyutin får åka med och sitta i baksätet på Kasparaitis SUV och titta på film när denne är ute och kör i NY. Undrar vem som ska skjutsa Kondratievs i LA-trafiken?

Kommentera

Sv: Rangerstråden
Jag är nå grymt besviken att inte C+ visar matchen och hyllningarna av en av dom största i NHL genom tiderna .. dom kör på sin vara trogna och visar cryers istället , när ska dom inse att inte alla är lika foppakåta som dom
Kommentera

Sv: Rangerstråden
WarhawK: Rätt logiskt att dem visar när de två bästa lagen möts va??
Kommentera

Sv: Rangerstråden
Bissett19: Zetterberg fyra poäng varav två mål. Den där Forsgren eller vad han heter fick duktigt med däng.

In the Garden kvitterade just Sykora.
Kommentera

« · 587597