Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Summering OS

1057739 · » Till forumet


Sv: Summering OS
NuMo: För den som följer cykelsporten så är förstås Emma välkänd. Jag gör inte det och följdaktligen är hon ett helt nytt namn även för mig.
Kommentera

Sv: Summering OS
Lumber Jack: Jo. Om du vill kan du få låna en T-shirt av mig. På den står det texten:

"Förr var jag självgod, men nu är jag perfekt"
Kommentera

Sv: Summering OS
Poffa: OK, jag erkänner min position som ångermanländsk övermänniska. Man är ju trots allt ödmjuk.
Kommentera

Sv: Summering OS
Lumber Jack: Hon är inte okänd för dig, mig och de som följer cykelsport. Men hade du innan OS frågat svenska folket i allmänhet så hävdar jag att de flesta inte skulle ha en aning om vem hon är.

Det måste till och med du hålla med om.
Kommentera

Sv: Summering OS
Lumber Jack: Ndel vet inge.
Kommentera

Sv: Summering OS
Poffa: Emma okänd? Jo tjena!
Kommentera

Sv: Summering OS
qslig:

aesch, nu hittade jag det givetvis. matchen går ju i svt24, 9.30

sorry :)
Kommentera

Sv: Summering OS
någon som har koll på vilken tid handbollsfinalen startar, har inte lyckats hitta?
Kommentera

Sv: Summering OS
Poffa: Emma Johanssons bedrift var mäktig, helt klart. Men är det inte så det brukar vara i sporter som inte intresserar svenska folket? Att det dyker upp namn man aldrig hört talas om som överraskar? Jag följde också Emmas bedrift men jag kan inte påstå att hennes insats gjorde att jag fick rysningar. Vi tävlade i segelbåtar, i kanot, i Taekwondo med personer jag aldrig hört talas om.

Bedriften i herrdubbeln var minsann grym. Jag vill påstå att insatsen i semin var av sådan dignitet att det kandiderade till "mitt bästa minne". Men det slår aldrig pingisoraklet Persson.

Persson visar att gammal är äldst. Han kom, han imponerade, han vann mitt hjärta. Vem, i en ålder av 40+, kan prestera det han gjorde? Antagligen ingen.

I en annars tråkig OS-yra väckte Persson och tennisgrabbarna mitt intresse. I övrigt fann jag OS rätt tråkigt, ur svenska mått mätt.
Kommentera

Sv: Summering OS
250kg kärlek: Jag har två svenska händelser som roade mig mer än något annat. Och med roa menar jag som i underhållning, inte som i "haha, kolla sopan".

1. Emma Johanssons fantastiska cykelåkning. Rysningar över hela kroppen, när denna rätt så okända yngling tog Sverige med storm.

2. Semifinalen i herrarnas tennisdubbel. På jobbet fick jag inget gjort, jag lyssnade på radion. I bilen hem var jag en trafikfara, jag lyssnade på radion. Väl hemma kunde jag inte sitta still. Istället levde jag mig med i varje boll, som om jag spelade själv. Och sedan kom jublet som förmodligen fick grannarna att tro att jag vunnit en miljon på lottot.

Persson är klar trea.

Och som du säger, i det stora hela så är Bolt och Phelps giganterna i OS.
Kommentera

Summering OS
Sämsta resultatet i modern historia. Så lyder domen för Sverige. Inte ett enda guld, frågan är om vi hade kunnat förvänta oss annat? Vi hade inga solklara favoriter innan OS och mycket riktigt blev det inget guld till Sverige.

Med lite flyt hade vi kunnat ta kanske 4 eller fem guldmedaljer. Men oturen (kalla det vad ni vill) grinade oss i ansiktet. Vi blev utan.

OS giganter enligt mig var i alla fall Bolt och Phelps. Enorma prestationer av fantastiska idrottsmän. Största skrällen är nog Vlasic.

Sveriges utroppstecken är utan minsta tvekan Jörgen Persson.
Kommentera

1057739 · »