Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Inlägg #1240167

Sv: hockey
250kg kärlek: Slovakien är en otroligt obehaglig motståndare för vilket lag som helst, om man inte får hål på dom tidigt. Då lägger dom ofta ner verksamheten och börjar köra en och en.
Idag hade dom maxflyt med utdelning på vart tredje skott. Vi fick aldrig grepp på dom utan fick jobba i uppförsbacke hela matchen.
Det var mkt studs emot för oss och tvärtom för deras del.
Vid 3-2 slår ex Foppa ett pass till Lidas i slottet, pucken hoppar över Lidas skridsko, dom vänder spelet och gör 4-2.
Massor av liknande sekvenser och nej: det var inte vår dag idag.
Kanada har sett oengagerade ut hittills men man vet att dom lyfter sig när det verkligen gäller nåt. Inte första gången dom varit uträknade i grundspelet och sen bara sopar hem skiten utan pardon.
För övrigt pinsamt att se Wikegård i studion efter matchen. Ett djävla gnällande på det ena och det andra. Att vi ska slå ett lag som Slovakien 99 ggr av 100 i en turnering av det här slaget är ju bara rent nys.
Hur kan man som f.d ES-tränare säga nåt så obegåvat?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: hockey
Huge: Jag stängde av skiten direkt efter matchen. Hur Wikegård kan sitta och såga laget då han såg sista sex av andra samt tredje är märkligt.
Hur som, det är för många spelare som viker ner sig, som spelar för dåligt idag. Inga som vill ta kampen, banar väg för andra.

Och visst, Slovakien är ingen dålig motståndare. Men sättet vi förlorar matchen på är för dåligt. Då vi vet att Slovakerna, likt Tjeckien, är ruskigt effektiv i spelvändningar får man inte gå bort sig som man gjorde idag. Du vet det där med gameplan...
Undrar just hur den såg ut idag? Och undrar jag hur väl man höll sig till den?

En inte speciellt bra Peter Forsberg i den här turneringen var en ab Sveriges bästa spelare idag. Det säger en del.

Till sist: som många andra redan sagt. Hur ska någon kunna sätta stopp för Canada. Helvete vilket spel man visade upp idag. Detta trots att Ryssland också såg ut att glömt sin gameplan. Men jag är ruskigt imponerad över det krig Canada utkämpade på isen. Häftigt.
Kommentera

Sv: hockey
Huge: Det där spelet har ju forna Tjeckoslovakien uppvisat sen 1932. typ...

Wikegård har helt rätt! Sverige är bättre än Slovakien på 9 av 10 positioner. Den postion vi faller på är dock den viktigaste och det är den i båset.
Kommentera