Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #485206

Sv: Are you ready for some football!!!
Salle: Knallade genom stan idag och noterade att det faktiskt var lite Jets-kepsar på skallarna idag. Hurra, hurra! Själv hade jag annat för mig och kunde inte se många minuter men hoppas på bättring.
 
Annars är det yankees-yankees-yankees-ingenting-mets-rangers-knicks ungefär i merchandise. Jets och Giants är garanterat poppis men jag gissar att liveupplevelsen är få förunnat, fan vad det kostar! Dessutom spelar de ju ute i New Jersey och inte i NY.
 
Jag nämnde tidigare bråket om ett eventuellt Jets Stadium inne på Manhattan. Ön har ju rustats upp till tänderna och det finns inte mycket sunk kvar söder om Harlem längre. Det finns dock ett spårområde som ligger i dagen väster om Madisson Square Garden ungefär i ett område som i stort sett är sista chansen om man vill hitta en bra porrbutik och en anständig bordell eller behöver handla vapen och inte vill åka ut i förorterna. Borgmästarn tycker att det är läge att piffa till området och dessutom att stan kan tjäna en slant genom att bygga ett stort stadion på spårområdet och snygga upp grannskapet en aning. Stadion ska dels användas i en eventuell omlympiad men framförallt vara hemmaarena för NY Jets som idag spelar på Giants Stadion. Jag tror att Jets tidigare spelade på Shea Stadium som Mets spelar Baseball på ute i Queens?
 
Nu finns det folk som ser risker i att stan ska investera miljarder dollar i en arena när det är problem att betala lärarlöner. Dessutom har kabeltevebolaget som äger Madisson Square Garden (och Rangers och Knicks med) dragit igång en stor kampanj mot idén, de vill ogärna ha grannar som konkurrerar om arrangemangen. Antar att pengarna som inte går till hockeyspelarlöner går till annonser i dagspress istället.
 
Hur som helst, skulle det bli ett fotbollsstadion mitt i stan tror jag att det blir en "viktigare" sport för den här stan. Football är jättestort, javisst, men jag har fått för mig att det framförallt är sydstaterna och midwest av landet där det är nummer ett. Här är Baseball så oerhört mycket nummer ett.
 
Det pågår även en strid om att bygga en arena i Brooklyn för basketlaget NJ Nets också, det kan vi diskutera en annan gång.
Kommentera