Regelboken

165 inlägg · 19 ämnen

Några knasiga taktikfunderingar..

1045438 · » Till forumet


Sv: Några knasiga taktikfunderingar..
Puckskallen: Regelboken beskriver vad en målvakt får och inte får göra. Se framförallt sid. 110 och 122

Ditt förslag skulle i så fall innebära att man tar ut målvakten och sätter in en spelare som är tränad att agera målvakt men som saknar målvaktens status i regelboken.
Hmmm, jag är skeptiskt ;-)
Kommentera

Sv: Några knasiga taktikfunderingar..
Puckskallen: Som svar på fråga 2:

Målvakten får inte passera över halva planen. I övrigt är han fri att röra sig som han vill.
Kommentera

Några knasiga taktikfunderingar..
Jag har tänkt lite på två saker som nog även boork skulle ha tyckt vara ganka innovativt. De här två sakerna har snurrat runt i mitt huvud och jag tror att konceptet kan hålla ganska bra och utvecklas, särskillt om vissa spelare får en annorlunda träning. Men för att förverkliga detta så måsta jag få ställa några frågor, ty lagenboken avgör...


1. 6 utespelare, varav en som målvakt. Den sjätte utespelaren står i målgården som en målvakt. Det här kan underlätta, eftersom målvakten är långsam, och tar god tid på sig till båset, och att hinna tillbaka till målet om han skulle gå på en promenad. Om man har en sjätte utespelare i mål så kan han gå längre ut från kassen snabbare, kan delta i anfallspelet, och hinna tillbaka till målet, vilket inte en ordinär målvakt skulle kunna. Han kan dessutom snabbt byta ut sig själv. Nackdelarna är att han inte har de skydden som en målvakt har och kan tappa disciplin och moral. Den utespelaren som står i mål kommer få tunga puckar på sig. Dessutom har han mindre skydd, men må samtidigt vara rörligare. Med specialträning, eller en målvakt i vanlig utrustning tror jag detta skulle kunna hålla ganska bra.

2. Istället för att plocka målvakten så tar man fram honom långt fram till blå linje och vise verse... Målvakten kan direkt delta i spelet och slipper byta ut sig själv, särskillt då man har ont om tid. Eftersom målvakten får låna en annan spelares klubba så kan detta vara en ganka bra taktik då han lättare kan passa andra anfallsspelare. Tål att tänkas på. Taktik : Ta fram målvakten som i fotboll istället för att plocka honom och ödsla tid.

Frågor:

1. Får en egen utespelare stå i sin egen målgård och stöta iväg puckar. Och isåfall, vad får han göra där?

2. Får en målvakt passera blå linje?

Nu undrar ni förståss vad som är skapt med mig, men jag ser ändå frammemot en tråd med tips, idèer och råd...tack för mig!
Kommentera

1045438 · »