1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

27017 inlägg · 5184 ämnen

Inlägg #1530162

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Nej det är onekligen väldigt lite av klackarna i taket som Röglesupporter för tillfället. Tidigare under säsongen har det gått bättre för Rögle ju mindre jag följt matcherna, men nu funkar inte ens denna ovetenskapliga hokus-pokus-taktik längre för igår höll jag mig undan alla kommentarer och sportradio tills det var slut. Och "bättre i mycket" hjälper ju inte, om det inte blir flest mål...

Jag tror inte heller att tränarbyte är på långa vägar tillräckligt för att skaka om Rögle tillräckligt. I så fall får det vara i kombination med en större uppröjning. Flera individer på flera platser framstår antingen som direkt oengagerade eller så får de inte alls ut en vettig kapacitet. Och så snart någon blir skadad som Jensen senast så får även de med underkapacitet hållas alldeles för stora delar av matchen. Hampus Lindholm är mycket saknad. Ja, Kung Kenny också, för den delen:-)

Aaltonen var däremot ett gott tillskott till laget och klart bäst när jag såg matchen mot Växjö senast, äntligen någon som tillför lite jävlar anamma och snärt i skridskoåkningen, men det räcker ju inte på långa vägar med en sådan. Och hur länge kommer han att känna sig motiverad att ge järnet, när det brister på så många andra håll och laget sjunker som en gråsten i tabellen och snart inte har något streck alls kvar att spela om? 

Tom Preissing känns oerhört överbetald för det han uträttat hittills, nästan vad han än får i lön. Tjärnqvist känns allmänt trött och mycket ohungrig. För att nämna några som man borde kunna förvänta sig mer attityd och resultat från.

Vad vi ska göra? Ja, just nu känner jag nog 1) på något sätt överleva en mycket mycket lång och föga underhållande grundserie, 2) bänka de som framstår som mest oengagerade legoknektar och slussa in ytterligare från juniorleden och/eller några med minst Aaltonens kapacitet och vilja i avvaktan på den kvalserie som redan skymtar runt hörnet. Och 3) ännu en gång genomlida den för utomstående kanske spännande men för berörda alltför nervslitande serien i mars - april. Så huruvida NHL kommer igång eller inte känns inte som det mest avgörande för Rögles fortsatta öden i nuläget.

Alternativt 4) Hoppas på att Hockeyguden plötsligt kommer på att "ja just ja, Rögle Bandyklubb, i lilla Ängelholm! De hade jag alldeles glömt bort. Men det vore spexigt om de gick till slutspel, det får vi ta och ordna till."

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70:
Även om Alternativ 4 låter som ett uppgivet skämt, så är det ju så att när man tittar på någon serie i efterhand där just ett förlorat lag fått en lidnersk knäpp, så är det ofta just denna förklaring som verkar allra troligast.

Samma manskap. Samma ledarskap. Samma motståndare i samma arena inför samma publik. Och plötsligt fungerar allt som inte fungerade tidigare.

Kommentera