Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

ang. Jonte hedström

« · 728795 Till forumet


ang. Jonte hedström
han väljer nog schweiz för att inte stöta sig med varken timrå el skellefteå, han är finkänslig och vill inte välja mellan sin hemort och sin gamla klubb!
tyvärr så får vi nog inte se han i nån av klubbarna i vinter!
Timrå

Sv: ang. Jonte hedström
aweTimrå: Amen!

Sv: ang. Jonte hedström
aweTimrå: Visst är det så att schweiz inte har nåt avtal med NHL som gör att spelare som är kontrakterade där kan om dom vill av nån obegriplig anledning spela i just schweiz utan att drabbas av avstängning som dom blir ifall dom skulle göra detsamma i typ Svedala?

Sv: ang. Jonte hedström
Knegare: Undra om det är bättre att spela i Schweiz än att fortsätta på sitt kontrakt med AMD för familjeskälen?

Sv: ang. Jonte hedström
73Sjöbba: Har också funderat på det där - sedan kom jag på svaret!
Schweiz är ett litet land, där man precis som i Sverige, åker iväg och spelar sin bortamatch för att sedan komma hem igen.
I NHL åker ju lagen iväg på roadtrips och kan vara borta en vecka - därav familjeskälen skulle jag tippa.

Sv: ang. Jonte hedström
73Sjöbba: Klart som fasen att det är bättre att spela i Schweiz än hos ankorna pga familjen...är ju hemma inom nåra timmar från södra europa än staternas dryga dygnet med det extra "jetleget"...

Sv: ang. Jonte hedström
Knegare: Men jag skulle tro att Jonte väljer Skellefteå, han har ju AIK-hjärta.Men jag kan inte förstå hur Jonte tänker om han väljer Timrå

Sv: ang. Jonte hedström
gebo47:
För att han kanske har ett Timrå hjärta?
varför skulle det vara så konstigt då?

Sv: ang. Jonte hedström
gebo47: Hjärta å hjärta...få spelare har hjärta för klubbar numera...det gäller fasen så mycke mer än så numnera...lön...familjesituation...å vad det gäller TIK så har han ju sin kusin Warg där...å han har ju själv uttalat att han skulle tycka det vore skoj om dom kunde få lira i samma lag nån gång...bara ett exempel..

Sv: ang. Jonte hedström
han spelar i Timrå den här säsongen!tror jag....

Sv: ang. Jonte hedström
Lutar starkt åt spel i Timrå till hösten nu..... se länk

Sv: ang. Jonte hedström
BlackBay: Klart att det blir TIK...

Sv: ang. Jonte hedström
Är väl bara att gratulera Timrå då.
Jag tror jag talar för i stort sett alla AIK-supportrar när jag säger att han kan dra åt helvete och aldrig kommer att vara välkommen i Skellefteå mer om han (som det nu verkar) går till annan svensk klubb.

Skriver han på för Timrå så hoppas jag han säljer sommarstugan och säljer sin del i Skellefteå stadshotell. Det här är ett av de största sveken i idrottshistorien och därmed borde han rimligtvis aldrig mer bo i Skellefteå.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman: Måste man inte lova nåt för att kunna svika?

Sv: ang. Jonte hedström
GävleLasse: Han har upprepade gånger under elitserieåren talat om sin kärlek till Skellefteå och att han självklart skulle spela med oss om vi var i elitserien. Han sommartränar med Skellefteå på somrarna och AIK-ledningen har fixat med lite praktiska grejer med bostad och så vidare.

När han dessutom varit den största ikonen för de svältfödda Skellefteåfansen de senaste åren och varit den hemmason som vi har haft enormt hopp om ska vara den store ledaren i den nya storhetsperioden så...

Ja, då kan man nog kalla det ett svek att som klubblös gå till en annan elitseriekonkurrent. I vår hockeyhistoria finns det då definitivt inget som liknar detta.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman: Tycker själv att det är trist för er men du säger ikonen om Jonte. Hur är det med din namne som lämnar laget när ni väl kommer upp i ES?

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman:

Det finns säkert fler svek i historien.Tänk bara på Olausson som skrev på för FBK för att sedan bryta det. 2 ggr t o m. Sedan hade han kontrakt med HV 71 denna säsongen men skulle lägga grillorna på hyllan.Då ängrar han sig och skriver på för FBK.

Sedan har vi Salo som sade att han skulle sluta med hockeyn och rev kontraktet med MoDo, men vu vet ju alla vad som hände.

Sv: ang. Jonte hedström
Ångrar skall det vara och inte ängrar.naturligtvis.

Sv: ang. Jonte hedström
65selander:

Tycker inte du ska nämna Åkerman i samma andetag som Jonte just nu!

Karl´n tillbringade 7 säsonger i svart-gult och var en av anledningarna till att vi gick upp!
Önskar han all lycka till i HV!

Nummer 4 ska upp i taket! Åkerman är och förblir en hjälte!

Det enda jonte kommer att bli ihågkommen för är hur han pissade på sin hemmaklubb! PUNKT!

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: Men i det perspektivet så är väl Åkerman den större "svikaren" av de två, om vi nu ska nämna just det ordet. Ja, vad bidrog Jonte med på resans gång som gör honom till något pissbart menar du? Åkerman är en hjälte säger du. Det tror jag alldeles säkert. Jonte då, vad var han innan gårdagen? Vad var han som gör honom, enligt dig, till en större spelare än nyss nämnde Åkerman. För med din jämförelse blir han ju det.

Sv: ang. Jonte hedström
Dream Team:

Ursäkta mig men jag, och säkerligen många med mig, förstår inte riktigt ditt resonemang!

Har aldrig sagt att Jonte är en hjälte, inte i den här staden ivarjefall! Men han hade all möjlighet att bli det!

Han bör, av den anledningen, inte nämnas i samma andetag som en hjälte som Åkerman!

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: hmm, hjälte??
drog han inte till en konkurrent i elitserien?
Man kan undra vad det äår för fel i skellefteå, då spelare som varit med och tagit upp klubben går till en kunkeurrent istället för att hjälpa föreningen kvar..

Men så länge ni spöar MoDO är jag nöjd........

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: Nej, det var just det jag ville komma till. Om nu Åkerman är en så stor hjälte, i dina och säkert de flesta Skellefteåbors ögon, är inte han då den större svikaren av de två? Ja, om Åkerman har gjort så mycket för klubben att han förtjänar hjältestatus, medan Jonte har en bit kvar till detta, så är det ju enligt dig ändå Jonte som svarat för det största sveket. Ditt resonemang haltar lite lätt.

Sv: ang. Jonte hedström

ja tror han spelar för Timrå.


Sv: ang. Jonte hedström
Dream Team:

Det enda som haltar är nog ditt förstånd!

Vi hyllar Åkerman därför att han gett oss 7 av sina bästa år! Han köptes till oss med en uppgift, att ta oss tillbaka till ES! Han stannade tills han gjorde det! Det är stort och därför hyllar vi Åkerman och önskar honom lycka till! Men visst, helst hade vi sett att han stannat, men han har gjort massor för SAIK!

Jonte har inte gjort något för SAIK annat än att sätta oss i en prekär situation där vi måste hitta en riktigt tung forward precis innan det drar igång! Pratat om att spela för SAIK när de gått upp i ES! Snyggt!

Nu har jag förklarat mitt resonemang för sista gången för sig!

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: som du pratar låter det som att ni har räknat med en spelare som kanske inte ens kommer till sverige??
Är det Jontes fel eller era egna förhoppningars fel??

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: Så genom att inte skriva på för er så är det Jontes fel att ni, som du uttrycker det, "sätts i en prekär situation"? Min följdfråga till dig, men kanske mer till Peo Larsson, är då hur man som nykomling i elitserien kallt kan räkna med att få en spelare som Jonte? Ja, för ni verkar ju ha suttit med armarna i kors och bara väntat på besked, eller? Det var väl under en tid inte ens klart att Jonte skulle få lämna Anaheim. Faktum är att det  fortfarande inte har löst sig till 100%. Det är jag övertygad om att SAIK hade koll på. Men du inbillar dig såklart att man kunde räkna med honom trots vetskapen om det.

Men Åkerman som sticker, precis när det roliga börjar, han är en hjälte han.. Ja, herregud...

Det har inte slagit dig att bägge de här spelarna har sett vilka roller de skulle få i SAIK om de stannade kvar. Utan tvekan skulle de få roller som frälsare och de skulle få bära ett oerhört tungt ansvar för att hålla kvar laget i elitserien. Åkerman kan mycket väl vara den spelartypen, det säger jag inte nåt om. Det finns säkert andra skäl till att han lämnar. Han kanske inte vill vara med om att åka ur med laget som han tog upp? Jonte, däremot, är jag rätt säker på att han nog helst undviker att få den roll som jag nämnt här. Dessutom, Jonte siktar alldeles säkert på spel i landslaget. Visst, SAIK spelar i elitserien. Men tror du inte att chansen till landslagsspel ökar i ett bättre lag?

Sv: ang. Jonte hedström
willysson å Dream Team:

Utdrag ur Norran...

En stor del av de gul svartas fans har satt åtminstone en liten del av sitt elitseriehopp till att Jonte Hedström skulle välja att komma tillbaka till sitt AIK. Men så blev nu inte fallet. Det trots att han tidigare år uttryckt väldigt tydlig vilja att spela med laget.
- "Under kvalserien 2004 då sade han att om han spelade i Sverige när Skellefteå gick upp i elitserien, då skulle ingen annan klubb vara aktuell, säger Pär Nordlund".

En spelare från trakten som flyttan hem till Svedala och uttryckt sig så ett flertal gånger!

Varför skulle vi inte lägga all vår förhoppning på att han skulle spela i SAIK 2006/2007?

Jag bara undrar?

Sv: ang. Jonte hedström
Dream Team: Jag backar upp 4ever till 100%.
Åkerman spelade 7 år i AIK och gjorde mer än kanske någon spelare gjort för föreningen. Han lovade att ta oss till elitserien och det kommer aldrig att glömmas.
Jonte drog tidigt till elitserien och har alltid lovat att spela för oss men sviker när det väl kommer till kritan.

När det gäller svek så finns det inget som påminner om det här. Olausson och Salo i all ära, men de har aldrig varit så stora ikoner i en klubb som Jonte varit i Skellefteå.
Vad man skulle kunna jämföra med är om Timrå skulle åka ur nu, harva i allsvenskan i 5 år och tappa alla sina stjärnor. Sedan går man upp samma år som Zäta deklarerar att han flyttar hem till Sverige igen. Men istället för att välja att hjälpa Timrå att hålla sig kvar skriver han på för typ Brynäs.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman:
var verkligen Hedström en ikon för AIK när han var kvar i klubben..?

Sv: ang. Jonte hedström
Metal Guru: Det kan man nog säga även fast hans status växt genom åren.
Med Jontes spelstil blir man ju en stor publikfavorit och han vann interna poängligan sista säsongen här. Detta plus att han var en egen produkt gjorde honom till väldigt folkkär.

Sv: ang. Jonte hedström
...däremot bygger nog hans ikonstatus mest på den stora kärlek till AIK som han alltid pratat om under åren han varit borta.

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER & Åkerman: Så ingen av er ser det som troligt att Jonte såg en risk med att gå till Skellefteå? Ja, att han inte ville bära den börda, eller vad jag ska säga, som förmodligen skulle ha ålagts honom.

Sv: ang. Jonte hedström
Dream Team:

Och den risken skulle vara?

1 + 1 kontrakt, givetvis med elitserieklausul! Kallar inte det att ta någon risk!

Mot denna "risk", som du vill kalla det, bör ju Jonte väga att inte skriva på för SAIK å för alltid bli ihågkommen som en svikare, en som inte "vågade" skriva på och ta den bördan!

Vilket skulle du välja?

Om vi, mot förmodan, skulle måsta kvala och åka ut igen så tror jag knappast att någon skulle hänga ut Jonte för det! Nu däremot har vi inga problem med att göra det! Högt och länge!

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman: Det har ju enligt många artiklar pratats mycket om Jones familj och att han har lagt stor vikt på vad de tycker. Det kan ju vara så lätt att det är familjen som styrt valet av klubb...vilken det nu blir. Det finns ju en risk att han inte hamnar i Timrå heller då han inte verkar dra sig för att som ni menar "svika löften".


Kanske hamnar han i alplandet och blir en lika stor svikar i Timrås led som i era.

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: I perspektivet att behålla sin landslagsstatus så tror jag inte att Jonte vill spela i ett lag som riskerar spel i kvalserien. Självklart handlar det inte om vad andra tycker och tänker. Bevisligen så har ju Jonte en egen vilja, även om Jontes familj självklart varit delaktig i beslutet.

Sv: ang. Jonte hedström
GävleLasse: Visst. Det är klart att familjen har sitt att säga till om. Men Jontes fru är ändå från Skellefteå, har föräldrarna i Skellefteå och har båda gångerna Jonte spelat i NHL flyttat hem till Sverige och valt att bo i Skellefteå.
Jag tror nog att hon varit möjlig att övertala om Jonte verkligen velat spela i Skellefteå.

Han kan aldrig bli lika stor svikare i Timrås led som i våra.
Som jag har sagt tidigare så hittar jag ingen motsvarighet till detta i övriga hockeyvärlden.

Går han till Schweiz skulle han dock klara sig undan Skellefteåbornas vrede betydligt bättre. Då skulle han helt klart vara välkommen att spela med Skellefteå när han kommer tillbaka. All ilska på forum bygger ju på att han går till Timrå eller annan svensk klubb.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman: Det kanske är just därför...Hon är ifrån Skelle och vill inte tillbaks...

Alla vägar bär till Rom, alla vägar bär FRÅN Skelle ;)

Sv: ang. Jonte hedström
Allt tyder nu på att Jonathan Hedström spelar i Timrå IK till hösten och jag tycker det inte är ett dugg konstigt!
Allt snack om att han för många år sedan lovade att komma hem till Skellefteå är skitsnack. Jonathan Hedström fick uppleva kanske hans bästa hockeysäsong med Timrå IK 04/05. Han fick massor av ögon på sig och Timrå IK var snäll och släppte Jonte trots att han hade en bindande kontarkt med Timrå. Timrå IK visar ödmjuk och Jonte visar ödmjukhet till Timrå IK och dess supportrar. Timrå IK är i hans hjärta nu.

Slutligen. Han är i slutet av hans hockeysäsong och längtar efter stor framgång. Han vet likaväl som alla hockeykunniga att de chansen kommer han att få i Timrå. Timrå IK har inget dumt lag alls.

Pärssinen - Hahl - Hedström
Garanterat elitseriens bästa kedja!

Forza Timrå in med pucken, hej hej!!

Sv: ang. Jonte hedström
TIKA: Suck, du visar dock ingen ödmjukhet för 5 öre. Jonte är inte klar för TIK, han kanske väljer någon helt annan klubb. Who knows?

Pärssinen - Hahl - Hedström, hmmen bra kedja. Men är inte garanterat ES bästa.

Sv: ang. Jonte hedström
RQT:

Inte ??

Kom nu inte och säg att Kallio Johnsson och Andersson är det för då kräks jag !!

Sv: ang. Jonte hedström

RQT: Som man skrev på timrås sida så kan man söka negativa vibbar.... Så jag säger som du innan jag vet att Pärssinens 2 halvdana säsonger bara var en tillfällighet och kommer Hahl producera mer än de 0,2p/ match han snittade på i SM-Ligan så går jag inte ut med något mer än att det ser ut som en kedja som kan komma att lyckas. Men att redan nu säga att det är bästa kedjan i ES det sker inte.


Sv: ang. Jonte hedström
mattias - 74: Varför skulle inte den kedjan vara den bästa i elitserien?

De har konstant producerat poäng - samtliga 3 i topp 10 förra säsongen. En livsfarlig kombination av tre toppspelare.

Sv: ang. Jonte hedström
Dragan 2k: Visst är den kapabel på alla sätt och vis. Men såg vi inte i ärlighetens namn i slutspelet nu senast att de inte kan dominera matcher på samma sätt som det gjorde för ett par säsonger sedan? Vilket tempo orkar t.ex Niklas Andersson hålla en hel säsong, t.ex?

Sv: ang. Jonte hedström
Dragan 2k:

3 toppspelare absolut, , men kanske inte så länge till va?? Johnsson Andersson är väl 35 +?? Kallio är väl också lite till åren! Återstår och se hur dom klarar sig nu! Bara de överglänser jönsson ligan så =)

Sv: ang. Jonte hedström
RQT: Behöver man disskutera det? På papperet så är den jämte Jönssonligan och Anderssonlinen den bästa.

Sv: ang. Jonte hedström
mattias - 74, Dream Team: Det ska bli intressant att se hur det blir med kedjan i år. Det måste inom kort ske en föryngringsprocess även i den. I år? vågar man`? Kan man? Ska man? Det är inte omöjligt att Johnson flyttas ner i en annan kedja.

Fast Nicke spelade hela förra säsongen. Sedan att man inte överglänste i sltspelet är en annan sak. Men vi mötte bra lag som förstörde för oss. Samtidigt spelade Frölunda som lag inte sin bästa hockey trots det tog man sig till final.

Fast nu var det Jonte som jag ville behandla. Om han nu kommer till Timrå har man en outstanding kedja sett till namnen på pappret. Fast jag är intresserad av att se hur bra Hahl är i en offensiv roll samt hur bra Pärssinen är. Han är bra men hur bra? För de 2 senaste säsongerna har väl inte varit hans absolut bäst.

Faktiskt är jag dock rätt imponerad att jag lyckas fläta tillbaks diskussionen till att hamna någorlunda om Skellefteå.

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: Det senaste i Jonte-frågan är att han efter all idioti däruppe i V-botten lär ha sagt följande till en icke namngiven, men säker källa; "Jag tar hellre på mig Palmemordet än en SAIK-tröja..."

Sv: ang. Jonte hedström
Ambroo:

Det där är ju ett smart uttalande med humoristisk underton. Med andra ord så är det någon som lagt ord i stackars Jontes mun.

Sv: ang. Jonte hedström
Albert Hall: Haha. Tänkte samma sak. Den humorn har inte Jonte.
Hur som helst är det väl inga problem eftersom det inte kan finnas en Skellefteå-anhängare som vill se honom i SAIK-tröja om han skulle gå till Timrå i år.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman:

Nej uttalndet föll på sin egen orimlighet. Under sina år I Luleå så gjorde sig inte Jonte dirket känd som killen som höjde medelintelligensen i laget. Fast det kanske han å andra sidan gjorde i Timrå?

« · 728795