Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

ang. Jonte hedström

1158208 · » Till forumet


Sv: ang. Jonte hedström
ante08: Well...det är inte för inte det kallas "silly season"...

Sv: ang. Jonte hedström
Knegare: nä det känns inte som nån jätteförlust att han sa nej ändå. Och Lasse och nån spelare ska visst varit och kollat på nåt hus här i stan i veckan undra vem det kan vara.

Sv: ang. Jonte hedström
ante08: A va f*n...va spelare sagt tidigare hör liksom inte hit...t.ex. Erik Andersson klämde väl tidigare i karriären ur sig nåt i stil med att det aldrig skulle kunna bli spel i Skellefteå för hans del...å vad hände där?

Mycket dom säger är bara till för att blidka fans för tillfället...å vad det gäller Jonte som spelare så verkar han ha lite sydeuropeisk mentalitet d.v.s. ha litet hängskalle då det börjar gå minsta lilla emot numera...tycker det liknar lite som att bäst före datumet passerats för hans del...well...hoppas kan man ju alltid.

Sv: ang. Jonte hedström
ante08:
Är det inte märkligt vilken stor vikt folk lägger på lösryckta uttalanden här och där..?

Om jag hade spelat in dig på band sedan du var sju fram till nu, tror du inte att jag kunnat finna något som du sagt som inte riktigt visat sig stämma överens med verkligheten..?

Sv: ang. Jonte hedström
Per HApps: konstigt då att han säger att när Skellefteå går upp i Elitserien så ska jag inte spela i nån annan ES Klubb än Skellefteå. nä hoppas vi slipper höra Jonte nämna Skellefteå nåt mer.

Sv: ang. Jonte hedström

ante08:
Ärligt är du förvånad efter detta?

http://blog.st.nu/tikare/2009/05/01/darfor-nobbade-jonte-saik-igen/


Sv: ang. Jonte hedström
ante08: och nu har han gjort det igen nobbat Skellefteå. Han ska visst vara klar för Luleå nu enligt vf. En gång judas alltid judas.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman: Han har mer än polare här!! Han har sin kusse här åxå..Sen att han inte vill bo mitt i skogen kan ja förstå honom..Hejja Jonte!!!

Sv: ang. Jonte hedström
Swordster: Det som jag är övertygad var avgörande var "att man kan gå mer eller mindre obehindrad på stan" Jonte var nog rädd för att ta på sig en frälsarroll i Skellefteå och kunde inte hantera den pressen och det ansvaret. Skellefteå är en liten stad där alla snackar hockey.
Går det tungt så kan man få höra det. Jag tror Jonte var livrädd för det.

Sen att han har ett par polare som spelar i Timrå är ju knappast avgörande. Han hade polare i Skellefteå också.

Janken: Menar stjärnor (hemvändare) med Skellefteåanknytning. Nog för att vi har några bra spelare, men det är något extra med en hemvävd spelare som kommer tillbaka från NHL för att hjälpa klubben som fostrade honom.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman:
Vadå "enda stjärnan"???
Nu tycker jag minsann att du nedvärderar både Lintner och Werner.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman:

"Skellefteå AIK är flera. För Dagbladet berättar ”Jonte” om detaljerna som vägde över till Timrås fördel.
4 Faktumet att familjen trivdes väldigt bra när Jonathan spelade här senast.
– Sundsvall är en väldigt trivsam stad. Både jag och min fru trivdes mycket bra senast vi bodde här. Innevånarna är trevliga och man kan gå mer eller mindre obehindrad på stan.
4 Relationen med sport-
chefen Kent Norberg.
När Jonathan hade det tungt i Anaheim pratade han väldigt mycket med ”Nubben” i telefon.
4 Kusinen Fredrik Warg.
– Det ska bli skitskoj att spela med honom.
4 Kompisen Magnus Nilsson.
– Jag har alltid haft en bra kontakt med ”Mange”. Han är en bra kompis.
Pengarna var emellertid
ingenting som spelade någon avgörande roll i valet av klubb.
– Jag hade säkert kunnat få mer betalt av någon annan klubb, men det var inte pengarna som avgjorde."

Sv: ang. Jonte hedström
Janken: Så här upplever jag det.

Påstående 1. Håller med om att Piteåtidningens artikel är luddig. Är mycket möjligt att Piteåtidningen bara citerat något gammalt från Norra västerbotten. Jonte visste garanterat redan i våras att han skulle spela i Timrå. Däremot har Jonte många gånger tidigare "lovat" att spela med AIK och bedyrat sin kärlek till klubben

2.an. Vet inte om AIK skaffade jobb, men hon hade då ett jobb ett tag i Skellefteå.

3.an Bostad. Som du säger så behövdes ingen bostad i sommar. Är nog också kopplat till tidigare år då AIK-ledningen hjälpt till med en del praktiska saker för Jonte m. familj.

4. Självklart hade den yngsta inget behov av dagisplats. Den äldre hade dock dagisplats i Skellefteå. Om AIK låg bakom vet jag inte.

Dessa punkter är dock inte så viktiga. Många blev besvikna för att han som sagt i många år "lovat" att spela med Skellefteå. Hans familj trivs uppenbarligen i Skellefteå, han har i alla år sommartränat med Skellefteå, samt att han är den enda "stjärnan" vi hade att hoppas på.
Han har i alla år varit en stor ikon för supportarna och känts som en "Skellefteåspelare". Själv gjorde han ingenting för att tona ner detta, utan öste bara på mer med hyllningar av Skellefteå i olika sammanhang.
Därför känner sig många lurade.

Hur som helst hoppas jag att allt ska börja tonas ner nu. Jonte är klar för Timrå och vi har ett eget hockeylag att fokusera på.

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman:

Jag har roat mig med att kolla strukturen i de så kallade skäl som SAIK- supportrarna säger sig ha för att "döma" Herr Hedström och kommer fram till följande.....

Påstående nr 1.
Jonte har sagt att SAIK är enda alternativet i ES...

Kommentar:
Detta grundar sig på en artikel i Piteåtidningen från den 7/4-06 (se länk)
www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=22117&arkiv=False
Om man läser denna artikel, av en icke namngiven reporter, så förefaller det vara fråga om en intervju med..... Ja! Just det... Peo Larsson.
EN bit ner står det... Utan citationstecken...

Hedström blev överlycklig när Skellefteå äntligen gick upp.
Han har tidigare spelat elitseriehockey i Luleå, Djurgården och Timrå.
- Men AIK är klubben i mitt hjärta. Om jag flyttar hem finns det inget annat alternativ än Skellefteå, säger Jonathan, som tillbringar somrarna i sin stuga i Bjässviken utanför Skellefteå.

En, enligt mig, extremt "luddig" uppgift.. Har reportern verkligen pratat med Jonte... När, varifrån och varför inte då göra en hel intervju med Jonte? när man har honom på tråden????
Så frågan är... Har Jonte sagt detta???


Påstående nr 2
AIK fixade jobb åt hans fru när hon kom hem från USA...

Kommentar:
Men hallå!?!?!
Gravid i sjunde månaden med en välbärgad make i USA. Just hemkommen till Svedala för att invänta makens hemkomst och förlossningen... Med en förväntansfull, blivande storasyster på armen...
Nä! Jag är skeptisk.
Säg den moderna kvinna av i dag som i det läget utbrister... Min gud! Jag behöver ett jobb!!!
Jag kan ha fel men jobbryktet är sannolikt en skröna!


Påstående nr 3
AIK fixade bostad åt dem.

Kommentar:
Varifrån kommer den uppgiften?
Har han inte en stuga i Bjässviken?
Varför i hela friden skall dom skaffa bostad i Skellefteå när dom kommer hem lagom till sommarhussäsongen börjar?
Jag har sett klara uppgifter som tyder på att dom saknade fast adress i skellefteå...


Påstående nummer 4
AIK fixade Dagisplats till barnen! (observera att uppgiften om dagisplats var till BARNEN, i plural, inte till BARNET, i singular)

Kommentar:
Men ge er!
Den uppgiften dök upp när deras ungsta var 8 -10 dagar gammal... den uppgiften håller helt enkelt inte...

Visst! Jag kan ha fel... Men visst finns det vissa luckor i förundersökningen...

Sv: ang. Jonte hedström
mattias - 74: Orkar knappt dra det en gång till, men självklart är det helt naturligt att en spelare går till en högre nivå. Ingen i Skellefteå har sett det som ett svek att han går till elitserien för att utvecklas som spelare. Samma gäller med Elitseriespelare som går till NHL. Inte ser Modo och Timrå Foppa och Zäta som svikare för att de gick till NHL.

Samma gäller ju när Backe och Jimmie gick till Leksand. Sånt får man räkna med när man spelar i allsvenskan och är inget som någon höjer på ögonbrynen åt.

Sv: ang. Jonte hedström
mattias - 74:

efter nhl är det naturligtvis inte men Djurgården Luleå och timrå skall det vara av de svenska klubbarna!

Sv: ang. Jonte hedström
TIKbiff:

Man kan ju förstå deras frustration till viss del, jonte har ju sagt att han skulle tillbaks till SAIK om dom gick opp men att skriva på för Timrå känns nog so en pungspark för många supportrar, men nån judas är han inte tycker jag eftersom han spelat i 3 svenska klubbar efter Saik och NHL!!

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman:
Tack, Håller med 73 Sjödda, många besvikna på erat forum som häver ur sig.
Fast vem vet, jag skulle kanske känna likadant jag med

Sv: ang. Jonte hedström
Åkerman: Tack för det, Jag tror att inte det är många som gör som du och gratulerar. På North Power tycker jag att det är mycket hat, nästan som LHC supportrarna

Sv: ang. Jonte hedström
Är väl bara gratulera då.
Kul för Timrå.

Sv: ang. Jonte hedström
kungsbacka: det får vi värkligen hoppas, det blir årets höjdpunkt (näst efter att kapten lindström lyfter bucklan efter säsongens slut!)

Sv: ang. Jonte hedström
The danman: Ja fyfaan vad gött.Nu ska det bli intressant att se om den saikfan står för vad han sagt.Att han ska stå i sin egen klack iförd TIMRÅTRÖJA första hemma matchen mot TIMRÅ jag kommer inte ihåg vad han kallar sig men jag kommer ihåg hans uttalande...

Sv: ang. Jonte hedström
YES!!!!!!!!! Jonte till TIMRÅ!! GÖTT!!!!!!!!!!

Sv: ang. Jonte hedström
Nu är det klart !!!

Sv: ang. Jonte hedström
Jonte klar för TIK presskonferans kl 16

Sv: ang. Jonte hedström
Ambroo:

Nää.. P-O meddelade bara honom att vi inte var intresserade, efter att först ha antytt annorlunda! Killen vart tydligen lite besviken! Tuff bransch!

Var lite av en favorit i hallen under sin korta sejour här! Åker omkring som en hormonstinn tjur och hoppar in tacklingar! Skön att se på och oskön för motståndarna! Rätt använd (i en gnuggarkedja) så gör han säkert skäl för pengarna!

SAIK

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: :))))

Tja, jag vet inte vad man ska tycka om den saken. Personligen så hoppas jag mer på Soling. Man vill ju ha lite hockey och inte bara muskler... Varför knöt inte ni upp honom? Var det för att han inte passade in eller var det han själv som nobbade?

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER:
VAr ni sugen på Kristofersson?

Sv: ang. Jonte hedström
Ambroo:

;)... Din filur där! Nu var det ju inte riktigt så jag menade!

Men du är en av de få på erat forum som besitter både intelligens och humor så jag tar den passningen!!

Jaha, blir det Kristoffersson nu åxå eller? Va f..n tar ni bara från oss!? ;)

SAIK

Sv: ang. Jonte hedström
4EVER: Sant... Det är svårt att komma på nåt bra att säga när man vunnit borta med tvåsiffror. Minns själv när vi för några säsonger sedan slog Ånge borta med 20-2 i innebandyns div 3. Man var alldeles häpen och satt tyst och bara njöt med de andra...

Sv: ang. Jonte hedström
Å här hände det mycke´! Lika dött å tyst som i TIK:s spelarbuss på väg hem från Staan!

SAIK

Sv: ang. Jonte hedström
Janken: Det där med bostaden var precis vad jag hörde i helgen, fast det är iofs bara spekulationer om vem som ska bo där och vad villan ska användas till. Visst ligger det nära till hands att den ska gå till Jonte, om han nu skriver på för TIK.

Angående flyttbussen så vet väl ingen ens om det var meningen att den skulle användas för flytt till den specifika adressen. Det kan juh vara så att den bara stod där för att det var det enda stället som det var ledigt på. jag vet inte, var inte personligen och kollade.

Mpåste dock säga att det låter troligt att huset är till en spelare med barn, och då flera än ett, för annars så hade det funkat lika bra med en 3:a eller en 4:a. Visst gör det även det om man har t.ex 2 barn, men någongång blir man less på lgh-livet och vill bygga sig ett riktigt hem.

Visst är man besviken att Jonte tackat nej till AIK, men vad fan. Man kan inte gräva ner sig bara för en spelare. Tror även jag att PeO fixar en ersättare som kommer att ta över den roll han skulle haft. Vi har ju en på try-out nu, så vi får se vad det blir av det.

Sv: ang. Jonte hedström
Chippen:
Har skall ni få lite nyanserad info direkt från Sundsvall...

1. Bostaden som figurerar är en villa som TIK:s bolag, Conferera köpte för några veckor sedan för 2,5 mille. Inte så långt från andra barnfamiljer i laget..
Ingen inom TIK eller Conferera har kommenterat vad man skall ha den villan till.
Men visst kan man fundera på varför ett bolag med så oerhört stark anknytning till Timrå köper en representativ villa i Sundsvall?

2. Det stod en flyttbuss där i fredags. Varför och med vems grejor vet vi inte.. Det kan ju till och med vara så att de som flyttade ut hade saker kvar i huset!?

Sen vet ingen något mer...

Som TIKare hoppas jag förstås att vi skall få se honom i Rödvitt i vinter. Men säker.. Nä.. Knappast!
Jag har full förståelse för besvikelsen i Skellefteå... Men jag tror nog att Peo har en joker i ficka och fixar en värdig ersättare. Jag hoppas verkligen att ni hänger kvar i ES. Alltid kul med norrlandslag..
Lall' on! Ser fram emot kampen om norrlandskusten i vinter..

Sv: ang. Jonte hedström
bearkiller79: Ojoj, nu blir jag fan nerväs. Så känd kan man juh inte vara...eller kanske inom studentvärlden...:-) Tänk om jag är en helt annan "Chippen" då?

Hrm...du vet..alla har sina svarta stunder.. :-) men jag måste erkänna att Färjestad kommer näst efter AIK på min favoritlista...så där har du anledningen till FBK-tröjan.

Oki, ut med språket nu...vem fan e du? :-)

Sv: ang. Jonte hedström
Chippen: ja just ja det är ju sommar nu, men hallå alla vet ju vem chippen är...en känd herre som har svinngat en och annan bägare på kåren och diverse krogar i Sundsvall...

det värsta är att jag har sett dej på kåren iklädd en Färjestads -tröja, hur förklarar du det då ??

Sv: ang. Jonte hedström
bearkiller79: Nja, inte riktigt, för de har stängt nu :-) och hur vet du att jag brukar vara där?

Sv: ang. Jonte hedström
Chippen: vart hörde du det då Chippen ,...på kåren eller ??

Sv: ang. Jonte hedström
aweTimrå: Tveksamt att han spelar utomlands till hösten! De blir i nån elitserieklubb..Men vilken är frågan.. Får juh hoppas han drar på sig den röd vita tröjjan å glider ut imorrn på ispremiären! =)

Sv: ang. Jonte hedström
Metal Guru: Jag anser det...viss typ av bostad gör man sig lätt av med, medans andra indikerar på helt andra saker.

Sv: ang. Jonte hedström
Chippen:
Kan det vara mer skillnad på typ på bostad än flerårsbostad och ensäsongsbostad?

Sv: ang. Jonte hedström
Metal Guru: Måste betyda att Jonte blivit tagen på bar gärning när han pinkade på stan i Sundsvall.

Sv: ang. Jonte hedström
Metal Guru: Nu var det väl inte riktigt så jag menade heller, utan mera typen på vad för bostad och under vilket form det kommer att vara.

Sv: ang. Jonte hedström
Jaha, Chippen:
det är en sån där flerårsbostad, till skillnad från en sån där vanlig ensäsongsbostad!

Sv: ang. Jonte hedström
mikenomad: Det flesta vet det väl redan, men det handlar om vilken typ av bostad som tydligen ska vara klar.

Sv: ang. Jonte hedström
Chippen: Hoppla, nu får du allt förtydliga dig! *nyf*

Sv: ang. Jonte hedström
Hrm, om det jag hörde igår stämmer så lär nog Jonte spela några år i TIK.

Sv: ang. Jonte hedström
Metal Guru: Timråiterna förnekar mig knappast. Som sådan räknar jag nämligen mig själv och jag är som sagt inte ensam om att vara det samtidigt som jag är hemmahörande utanför Timrå kommun. Förnekad är jag möjligtvis av (vissa) Timråbor. Om detta bryr jag mig mycket lite, ja inte alls faktiskt. I Timrå finns i princip två A-lag. Ett som håller till i högsta serien i folksporten ishockey, ett annat som har sin hemmaplan utanför Domus i Timrå centrum...
Mitt engagemang rör det förstnämnda.

Chippen; DU är min idol! Huvvet på spiken...:-D

Sv: ang. Jonte hedström
BlackBay: Schweiz = allsvensk klass ?...tror inte det va, frågan om inte den ligan håller samma klass som ES, bara att titta på laguppställningarna i dom olika lagen så förstår man varför. Finns mycket pengar där och många stjärnor från bl.a NHL och övriga Europa vallfärdar dit...

Det är grovt att säga att den ligan håller allsvensk klass, däremot så håller den Italienska ligan allsvensk klass, iaf enligt f.d Bobcats liraren Daniel Olsson. Lämpligt för Gahna o Jäger att varva ner i Bolzano och sen komma hem o köra nån säsong i allsvenskan innan man lägger skridskorna på hyllan...

Sv: ang. Jonte hedström
aweTimrå: Jag tror att han glider ut på isen imorrn i Eon Arena!

Sv: ang. Jonte hedström
Metal Guru:

hehe lite rolig är du iaf =)

Sv: ang. Jonte hedström
Hawerchuk: Du kan väl knappast påstå att Gävle har en ocharmig stadskärna när det finns byggnader såsom stadshuset och exempelvis Gamla Grand.
Möjligtvis att det är rätt fult vid själva stortorget, men om man promenerar mot Söder, och över kanalen så är det väldigt fint i mitt tycke.

Dock så kan jag ju vara lite partisk då jag håller på Brynäs, men jag är ju trots allt från Sandviken - staden de flesta Gävlebor ogillar :)

Sandviken är hursomhelst en rätt ful stad, men med mycket hjärta :)

1158208 · »