Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624347

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

"Då (på 90-talet) dominerades laget av norrbottningar, i första hand Luleåbor, kryddat med enstaka tjeckoslovaker/finnar, framför allt den störste minste vakten, hjälten Jarmo Myllys."

Detta skriver hjonet. Då kikar vi på faktan igen då, laguppställningen från första och sista gången köpeklubben lyckades köpa sig en SM-tital, 95/96, ett sorgens år runtom i hockeysverige.

Spelare från Luleå:

Torbjörn Lindberg

Lars Modig?

Roger Åkerström

Anders Burström

Stefan Nilsson

Johan Strömwall (från Göteborg men räknas)

6 stycken spelare från den egna kommunen.

Från norrbotten:

Petter Nilsson
Matthis Öhlund
Thomas Holmström
 Lars Hurtig
Robert Nordberg
Thomas  Berglund

Ja, man kan ju konstatera att Luleå inte alls var ett sånt köpelag på den tiden jämfört med nu. Man hade en viss lokal förankring faktiskt. Dock inte i närheten lika stark som fjolårsvinnande Skellefteå AIK, men klart godkänt.

Men hjonets citat ovan är så klart direkt lögnaktigt, inte oväntat.



Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Ja inte helt oväntat blev det en serie lååånga svar. Han sitter där och frustar, spottar och ylar mitt i natten, under veckan. Knegare skyndar sig att vara där och fjäska järnet och beskyller mig för att hets och svammel när jag presenterar fakta som bevisar hjonets lögner om klubben i mitt hjärta.

”Ska du kliva upp i samma ring som jag?.... nu jävlar,  Breivik, Osthyveln, ja nu jävlar” fräser han… Booooooom! Sen ligger han där i framstupa sidoläge efter ett par sekunder och undrar vad som hände? Precis som Luleå alltid är som bäst på försäsongen är hjonet alltid bäst på invägningen.

Då ska vi se… Luleås lag 95/96 jämfört med Skellefteås senaste guldvinnande lag (vi börjar ju ha ett ganska fullt troféskåp nu så det gäller att vara tydlig). Hur många kommer från den egna staden, och från regionen samt fostrade i juniorlaget? Av 21-22 spelare alltså, för att räkna ut en procent. Skellefteå hade alltså 9 stycken från den egna staden av de 21 som spelade slutspelet. Bland dem räknade jag inte in spelare som Marcus Pettersson, Henrik Marklund, Alexander Selin (alla Skellefteå) samt Rasmus Edström, Anton Öhman, Patrik Enberg och Axel Holmström från juniorlaget då dessa spelade för få matcher och inte bidrog i slutspelet då guldmedaljerna faktiskt avgörs.


Luleåspelare 95/96 "på riktigt", med en kort efterföljande kommentar då: 


Erik Granqvist, hur många matcher stod han i slutspelet? Noll stycken. 2 stycken i grundserien. Men han har visserligen betytt en hel del för Lu… Färjestad genom åren.


Jakob Gunler, 7 matcher 0 poäng i grundserien, 3 matcher som reserv i slutspelet


Erik Nilsen, 1 match i grundserien!!! Platsade senare inte i Skellefteå AIK i allsvenskan


Torbjörn Rosengren, tredjemålvakten, 0 seniormatcher i Luleå under hela karriären!!!


Torbjörn Skarin… har jag aldrig hört talas om. Är det hockeyns motsvarighet till Molgan från Alfons Åberg?


John Wikström, 9 matcher i grundserien, 0 i slutspelet, kom faktiskt med i protokollet i grundserien genom en utvisning i en match.


Mikael Lövgren, jag ser nu att han enligt statistiken faktiskt spelade 10 matcher för Luleå i slutspelet. Jag var ganska liten 95/96 så jag kan komma ihåg fel, fast han har nollor i varenda kolumn i statistiken så han spelade antagligen väldigt lite?

Men du kan kanske få Lövgren som en Luleåspelare av 21 som då bidrog till guldet… det blir då 7 stycken spelare från Luleå, Skellefteå AIK hade 9 stycken spelare från Skellefteå vid det senaste guldet.


Luleå hade faktiskt ganska stark lokal förankring på den tiden, och de spelade en roligt offensiv hockey. Norrlandshockey, offensiv, egna spelare. Ungeför den exakta motsatsen till dagens Luleå.  Den rollen har ju faktiskt Skellefteå AIK tagit över nu, vi är ju klubben som driver den stolta norrlandstraditionen vidare. Tror att mycket av hatet och avundsjukan grundar sig i dessa faktum. Luleå har ju bara ett guld, och hjonet tittar tillbaka till glansdagarna med rättmätig stolthet – men som jag just bevisat så har faktiskt vi i Skellefteå AIK ännu större anledning att vara stolta med lokal representation i vårt guldvinnande lag.


Luleås och Skellefteås kommuner är ungefär lika stora i folkmängd så det känns inte som en orättvis jämförelse? Men då skriver hjonet ”stor-Luleå” om Piteå. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Alltså, hjonet är från Piteå!!! Vilket HJON han är!

Fortsättning följer…