Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1625366

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Ja imorgon smäller det. De goda mot de onda. De roliga mot de tråkiga. De snygga mot de fula. Jedis mot rymdimperiet. De smarta mot de korkade. Skellefteå AIK mot Luleå Fuleå inte så Kuleå. YES vilket gäng, norrbottens stolthet!

Med Skellefteå AIK vet man ju på förhand lite vad man får. Klapp-klapp spel, finter, trix, offensiva överlämningar, kreativitet, mål, lir, talangfulla hockeyspelare som får uttrycka sin spelglädje i jakten på SM-final och guld.

Med Luleå är man mer osäker? En era är över. Rönken blev tillslut förvisad till Finland av alla ställen där han nu ska sprida sitt ondskefulla destruktiva hockeybudskap ifrån. Helsingfors känns numera som en dödsstjärna. Till KHL och Ryssland alltså, stackars satar. De ger ett finskt lag chansen att representera Skandinavien, och så skickar vi Rönken dit som totalsabbar allt i sin jakt på 0-0, det måste vart ett politiskt beslut från SÄPO - don't mess with us because we will retaliate! eller något liknande? In kommer då Fagervall. Hur var det nu, var han känd som allsvenskans tråkigaste destruktivaste eller roligaste kosntruktive tränare? Jag minns inte riktigt hur mycket gladhockey Västerås var? Och sen, var det SM-guld med löven, eller var det sparken? Lite osäker där också. Så helt klart undrar man ju direktiven blir, full fart framåt med en bländande fantasi i attack efter attack, eller blir det en gammal hederlig gnethockey med sargutdunkarmedley och 0-0 dyrkan?

Nästa sak man undrar över är de nya spelarna hos 0-0 dyrkarna från ingenmansland, hur kommer de att spela? Lämnar gör ju Omark, Klasen, Gunnarsson, Olausson, Fransson, eller den sistnämnda verkar de ju tvinga kvar i gnetfängelset fastän har har gråtit sig till sömns varje kväll i tre års tid efter ha genomlidigt den tråkigaste gnetigaste hockeyn i svensk hockeys historia. De kreativa är borta och det finns då bara två spelartyper kvar, de som dunkar pucken sarg ut likt pucken vore en het potatis, och de som jagar sargutpucken i blindo. In kommer då spelare som Petrell, Granström, Savalahti-Nagander och Sylvegård. Mamma mia! Nog undrar man allt lite hur "spelet" kommer att förändras? Från det tråkigaste och gnetigaste laget någonsin med 5 stycken ensamma stackare som kunde bryta sargutmönstret. Tyvärr flydde dessa fort iväg och tog första flyg låååångt bort. Men nog är man allt lite nyfiken på hur gnethockeyn kommer att förändras med denna gnetscenförändring? Hur kommer det att bli, jättespännande att se blir det! hihihihi

För de hockeyintresserade som har oturen att bo eller vistas uppe i ingenmansland blir det nu på Tisdag en av årets höjdpunkter. Man får igen se hur sporten ishockey ska spelas. Om man tränar bra, och satsar allt på att vara en god kraft inom svensk hockey, och sedan målmedvetet arbetar tillsammans och utvecklas tillsammans, vad kan man då åstakomma på isen, vad kan man bjuda publiken på? Se och lär! Och unga killar på besök i gnethallen från Boden, Piteå, Kiruna osv, de kan redan nu börja drömma om att representera Sveriges bästa lag i framtiden, de bästa är givetvis välkomna, som vanligt!

Tyvärr tyvärr är gnetlagets bästa tid på året snart över, silly season. Ett löjligt med löjliga fans, så nog förstår man att de trivs på sommarn. Snart blir det ett bryskt uppvaknande. Som vanligt. Som vanligt har de (i fem års tid nu) basunerat ut hur bra gnetlaget är, och hur dåligt det kommer att gå för Skellefteå AIK. Varje år har de haft fel, varje år har jag haft rätt. Bifogar en liten länk till hur svensk hockeys sämsta supporter brukar hålla på. Vissa kallade honom Sven Savage fastän han skrev under 1000-tals olika signaturer (som dock var jättelätta att känna igen då de saknade finess), jag kallade honom för Bagdad Bob och ska nog fortsätta med det då "hjonet" kan förväxlas med så många andra sarguthockeyfantaster såsom Lemmiöx och gänget, hihihihi

"Svensk hockeys motsvarighet till Bagdad Bob har manifisterats på svenska fans, tack för den Sven Savage, jag uppskattar verkligen svart humor och ironi." 


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Sven Sewage: Noll koll som vanligt men vem är förvånad.

Jonas R tränar INTE Jokerit