Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1627585

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Mamma mia! Alltså, för 10 år sedan åtalades och dömdes spelaren Chad Hinz för att ha kört rattfull. Detta ett par dagar innan viktig match i kvalserien (kom ihåg fel tidigare). Skellefteå AIK var sponsrade av Vägverket, under parollen "Don't drink and drive". Är det då inte rimligt att ge spelaren sparken?

Jag höll inte alls med Sofia på norran i hennes korståg mot hockeypubliken i Skellefteå, dvs hennes egna läsare och kunder. Men ifall det stämmer att hon utsatts för hot och trakasserier tar jag kraftigt avstånd mot detta. Ifall personen som hotade eller trakasserade henne var Skellefteå AIK supporter tar jag precis lika mycket avstånd mot detta. Mycket dåligt beteende om det stämmer.

Luleå hockeys chefredaktör på SF dömdes häromåret i rätten för att ha mordhotat Jonas Fahlman, journalist på Västerbottens Folkblad då. Han och hans familj ska ha utsatts för hot och trakasserier under en längre tid. Nu kräver jag inte att hjonet ska behöva hålla med om allt som Fahlman skrev, däremot vore det på sin plats att hjonet tar avstånd från att hota journalister. Så låt oss höra nu!


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Sen att kalla Luleå Hockey för "hela Skellefteås lag", det är givetvis vädligt fel.

Rätt epitet borde vara "Skellefteå B".

Har man ingen hockeykultur i bygden så blir det lätt så att man tvingas att bara värva in leftover och rejects från andra lag. Speciellt när man är den minst populära föreningen att spela i bland samtliga spelare i elitserien.  Varför så är fallet är ganska lätt att räkna ut.

Kombon "inga egna spelare" samt "minst populär att representera  SHL" har gjort att laget som Gud glömde har fastnat i "en tokköpa på rea" nedtgående köpespiral på senare tid, och den nedåtgående köpespiralen förklarar troligtvis varför de inköpta reaspelarna uppträtt utan hjärta när det dragit ihop sig fram på vårkanten. Det är därför laget endast kravlat sig förbi kvartsfinalen två gånger på 2000-talet och framåt. Nej, jag ser ingen framtid för Luleå hockey, räddningsplanket är troligtvis att fyra lag från kvalserien spelar i elitserien, för inte kan man vara sämre än två allsvenska lag?

Snart är det dagsför nedsläpp i Kööööp Arena. Därifrån har man fina minnen, aaaaahhhh :-)