Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646186

Sv: 1515140141048

Farbror Barbro:

Nu är det ju så fint att matcherna ligger på olika dagar och dessutom olika tider så man kan följa massor av lag. Favoriterna förutom när det är modo match är att se Luleå, Skellefteå, Brynäs för att hålla koll på norrlandslagen, sedan är Frölunda alltid roliga att se på. Så svar nej det är inte bara modo matcher jag ser, ser betydligt mer än så och ja jag tycker nivån är sämre än tidigare överlag. 

Du kanske inte förstod att jag tycker att ligan tappat sedan starten av 2000-talet dvs betydligt mer än de 4-5 år du blickar tillbaka, förfallet hade redan börjat innan detta genom att andra spelare lämnar för NLA, KHL osv. Spelare som återvänder från misslyckade NHL/AHL äventyr hamnar inte längre i SHL utan i någon liga med ekonomiska muskler.

Sedan är det svårt att ta dig på allvar när du ska räkna upp NLA svenskar och tar upp de sämre bidragen istället för att nämna spelare som Fredrik Pettersson, Linus Klasen, Marcus Paulsson, Nicklas Danielsson, Niklas Persson som alla tillhör toppen i ligan.

Och NEJ Melker är inte bättre än alla dessa spelare i NLA, finns nog ingen sportchef i SHL som skulle ta Melker före t.ex Fredrik Pettersson eller Nicklas Danielsson.

Nej det är inte avundsjuka som ni så gärna vill tro, detta är min syn på hur jag tycker att det ligger till med SHL i allmänhet och vad som hänt med ligan senaste 10-15 åren. Sedan att SAIK lyckats fantasiskt bra med fyra finaler och två guld är en helt annan sak. Jag ser ingen motsättning i att tycka att ligan tappat och argumentera för det, samtdigt som SAIK hyllas för att dom fortsätter hålla till i toppen.

Istället för att endast spela ut "avundsjuk" kortet kom med några konkreta exempel på att ligan inte tappat och inte urvattnats på bra spelare jämfört med 2000-talet. 

Att det sedan inte SAIK fans gillar att personer anser att ligan tappat och tror att alla försöker att förminska SAIK:s insatser är inte mitt problem, utan det ligger nog i er självbild isf.