Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646304

Sv: 1515140141048

Farbror Barbro:

Inse att du inte sitter här och snackar med Wikegård (du försökte ju med samma spår igår också), du kan väl för fan inte komma dragande med vad han säger och vad han insuinerar och försöka få det till att bli mina ord. Du får läsa mina inlägg angående seriens kvalite igen ifall du vill förstå varför varför JAG (inte wikegård) lyfter fram detta som en motvikt när du och sven sewage påstår att ni (SAIK) är det mest överlägsna laget genom tiderna i SHL/Elitserien och att ni bör jämföras med forna sovjetunionen. Det finns lag som varit mer överlägsna under en tid då serien var jämnare och höll högre kvalite relativt sett. Sedan vilket lag som hade slagit vilket är ganska ointressant eftersom det kommer vi aldrig få svar på, men jämför vi med det vi kan jämföra och vet så har ni en bit kvar till nivån som FBK höll under 01/02.

Ok så Melker är nu på en helt annan nivå, och det är bara du som sett detta. Alla andra coacher till landslaget har alltså missat detta men inte du?

Melker har potential. Försår att du diggar honom trots att han kommer från Lycksele, eller räknar du honom som en skellefteå produkt? Visst han har säkert varit en publikfavorit hos er som jobbar hårt och offrar sig för laget, men det innebär inte att han är en bättre spelare än Pettersson. När du bedömmer helheten som farten,tekniken, skottet osv så ligger Pettersson före, sedan att Karlssons uppsidor är arbetsmoral och hjärta ja det är sådant som fans uppskattar och gärna förskönar. 

Och snälla dra inte upp argument som "Men han spelar ju i NHL/AHL han måste ju vara bättre än en spelare i NLA/SHL" det ser bara dumt ut. Du ska få ett exempel som är likvärdigt. Robert Hägg spelade i modo förra året, åkte över direkt efter säsongen och spelade i AHL, han har ett högre poängsnitt än Melker i AHL trots att han är back. Detta betyder inte att jag tycker att han är en bättre back än t.ex Jonas Ahnelöv som spelar i Modo och SHL, jag skulle inte byta Hägg mot en en landslagsman som Jonas någon dag i veckan. Om några år ifall Hägg utvecklas så kanske han blir en bättre spelare än vad Ahnelöv är idag.