Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1769876

Sv: Säsongen 16/17
Jedins återkomst! Den sovjetiska hockeyn från 80-talet är tillbax! 3-1 är kraftigt i underkant. Jocke är Gud som vanligt. Sebbe Aho utökar ledningen i Yodas egna lilla tävling mot Gunde när han lägger en macka och själv pangar in pucken.

Ja vi ser ut som Sveriges bästa lag, och då saknas ändå Cumiskey, Holmström, Oscar Möller och Hetta. Uj uj uj!

Sköna resultat i övrigt. Löven tappar en 2-målsledning hemma mot Pantern. Rögle med Widing leder mot styggelsen Qatar. Brynäs åker på storsmisk borta mot Karlskrona. Villen torsdagskväll!

Följer också med spänning MoDo - Timrå. Är det verkligen ett tronskifte i mellannorrland eller tillfälligheter?

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
En väldigt skön hemmaseger. Rättvist! Aho, Wingerli, Jocke, Petterström, Djuse, Ortio, många som är väldigt bra.

I den tunga perioden efterlyste jag tre grejer:

Bättre passningsspel

Äntligen sitter passen på bladet. Det driver upp tempot, och vi kommer med fart in i offensiv zon med pucken under kontroll gång på gång pga passningsspelet.

Spelet framför kassarna

Inget att anmärka på defensivt, vi visar vår närvaro och petar bort pucken. Framåt har vi gjort 10 mål på två matcher. 9 av dessa har vart med skymning på keepern. Ikväll är alla fyra mål med skymd målis.

Självförtroende

Örebro tar lite prättvist ledningen. Men grabbarna trummar på och Örebro kroknar. Ingen som ger upp eller får gamnacke, ingen som faller ur ramen, benen går som propellrar på samtliga matchen igenom. Fortsätter man att skjut och jobba på och driva på kasse å skymma... då trillar den så småningom in.

Skellefteå AIK halleluja!