Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1771186

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Vilken hockey kikar du på? KAn inte direkt hålla med att SHL är en bra liga...inte jämfört med för 10-15 år sedan iaf.
Ja just ja...ni var ju inte med på den tiden :)

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
{M.Lemmmmiöx}:

Skellefteå AIK gick upp I SHL efter sin frånvaro för 11 år sedan…

Klart att SHL urvattnats, men det är ändå en bra liga. NHL/AHL plockar fler spelare, och sen har du högre löner i KHL och NLA. Är man då ett köpelag utan anor så blir det svårt att behålla kvalitén. Men om man har en talangfabrik av sällan skådat slag så fylls det på med små diamanter allt eftersom som man sen kan förädla, och på så sätt kan ett lag som dynastiernas dynastiförening bibehålla kvalitén när storstjärnorna prövar lyckan i NHL.

Jag skulle nog säga att 90-talet var den värsta epoken inom hockeyn, även om KHL och Schweiz inte hade samma köpkraft då. Lite som andra världskriget var en mörk period för Europa. På 90-talet var det Lasse Falk, flens-Osten som körde defensivgegga. Det gick i slow motion och var mest hakning, slashing och fasthållning. Talanglösa psykopater som diggade överfall gillade denna epok, precis som sadister trivdes i Tyskland under andra världskriget. Ja usch vilken mörk epok i hockeyns historia 90-talet var, fyyy!