Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1781441

Sv: Säsongen 16/17
Farbror Barbro:

nu känns det jävligt bra igen. Bud Holloway klar. Bra spel och poängen trillar in, trots skadeproblemen.

Tittar vi nästa 6 matcher har vi då:

Karlskrona hemma
Qatar hemma
Malmö borta
Malmö hemma
Örebro borta
Leksand hemma

Nu vill jag inte gå händelserna i förväg, men det känns som minst 15 poäng. 18 poäng är ingen omöjlighet då det är överkomligt motstånd i samtliga matcher. Vi har just nu 6 poäng upp till andraplatsen, med en match mindre spelad. Ja tänk om vi lyckas med att klämma oss in på första eller andraplatsen innan vi möter ett bra Växjö borta vid årsskiftet.

Mycket glädjande idag att vi inleder dåligt, släpper in ett mål, och sen höjer oss! Det gamla hederliga Skellefteå är tillbax, DYNASTIERNAS DYNASTIFÖRENING!

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Sitter här och slickar mig runt munnen när jag tänker på vilka uppställningar vi kan tänkas ställa upp med fullt lag i slutspelet. Funderat länge, säkert i fem minuter. Här är mitt lag:

Första:

Möller - Petterström - Lindström
Burström-Cumiskey

Tycker Petterström passar utmärkt som en tokjagande Melker mellan den givna kemiska bundna toppduon, täcker mycket is. Backparet är enormt spelskickliga och kan även bidra offensivt.

Andrafemman:

Holloway - Emil Pettersson - guld-Jimmie
Aho-Alm

Emil har visat stor potential framåt och är duktig på att fördela pucken, men ser lite klen ut runt sargen. Får spela med två lite tyngre killar, en skarpskytt och en gris som även kan ta defensivt ansvar. Samspelt backpar som är bra i båda zoner med en gris och en spelskicklig.

Tredje:

Calof - Lindholm - Holmström
Lindgren-Djuse

Tycker att Holmström s[g grym ut i comebacken, väldigt stark på puck. Men han gör sig mycket bättre som ytter än som center där hans svaga skridskoåkning inte märks lika mycket, och sen är han otrolig runt sargen på att täcka pucken. Han får agera hjärnan i denna högtempkedja som kör give and go med ett tillslag och sen snabba förflyttningar. Alla andra fyra är otroliga på rören.

Fjärde:

Adam Pettersson - Linus Lindström - Hetta

Ett bra defensivt spel med tre stycken som kan lira BP, samtliga duktiga på rören. En äkta checking line som även kan bidra med mål framåt.

13:e Olofsson - får mycket istid i offensiv zon samt i PP
14:e Söderlund - gå in och kör utav helvete i varenda byte han får, en ny Arvidsson

Visst känns det grymt att Olsson,Wingerli, Marklund och Krekula får stå vid sidan av, men de får stå redo för inhopp vid skador eller avstängningar. Egentligen är det ganska jämnt, Wingerli kan spela 4e istället för Linus, Olsson kan lira istället för Söderlund etc. Men tycker bara att Linus och Söderlund har tagit lite mer initiativ och vart mer orädda.

På backsidan så bör inte Marcus Pettersson eller Berglund få speltid såvida de inte höjer sig rejält, speciellt för MP. Har sett för lite av Anton öhman i år för att egentligen uttala mig, men i min bok så ligger han före efter det jag sett.

Mamma mia vilket lag! Tre grymma femmor framåt och en mycket defensivt säker 4efemma, med två jokrar på bänken som kan gå in och härja och avgöra som Holmström och Arvidsson gjorde i dessa roller! Ja det luktar GULD!