Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1781452

Sv: Säsongen 16/17
Sitter här och slickar mig runt munnen när jag tänker på vilka uppställningar vi kan tänkas ställa upp med fullt lag i slutspelet. Funderat länge, säkert i fem minuter. Här är mitt lag:

Första:

Möller - Petterström - Lindström
Burström-Cumiskey

Tycker Petterström passar utmärkt som en tokjagande Melker mellan den givna kemiska bundna toppduon, täcker mycket is. Backparet är enormt spelskickliga och kan även bidra offensivt.

Andrafemman:

Holloway - Emil Pettersson - guld-Jimmie
Aho-Alm

Emil har visat stor potential framåt och är duktig på att fördela pucken, men ser lite klen ut runt sargen. Får spela med två lite tyngre killar, en skarpskytt och en gris som även kan ta defensivt ansvar. Samspelt backpar som är bra i båda zoner med en gris och en spelskicklig.

Tredje:

Calof - Lindholm - Holmström
Lindgren-Djuse

Tycker att Holmström s[g grym ut i comebacken, väldigt stark på puck. Men han gör sig mycket bättre som ytter än som center där hans svaga skridskoåkning inte märks lika mycket, och sen är han otrolig runt sargen på att täcka pucken. Han får agera hjärnan i denna högtempkedja som kör give and go med ett tillslag och sen snabba förflyttningar. Alla andra fyra är otroliga på rören.

Fjärde:

Adam Pettersson - Linus Lindström - Hetta

Ett bra defensivt spel med tre stycken som kan lira BP, samtliga duktiga på rören. En äkta checking line som även kan bidra med mål framåt.

13:e Olofsson - får mycket istid i offensiv zon samt i PP
14:e Söderlund - gå in och kör utav helvete i varenda byte han får, en ny Arvidsson

Visst känns det grymt att Olsson,Wingerli, Marklund och Krekula får stå vid sidan av, men de får stå redo för inhopp vid skador eller avstängningar. Egentligen är det ganska jämnt, Wingerli kan spela 4e istället för Linus, Olsson kan lira istället för Söderlund etc. Men tycker bara att Linus och Söderlund har tagit lite mer initiativ och vart mer orädda.

På backsidan så bör inte Marcus Pettersson eller Berglund få speltid såvida de inte höjer sig rejält, speciellt för MP. Har sett för lite av Anton öhman i år för att egentligen uttala mig, men i min bok så ligger han före efter det jag sett.

Mamma mia vilket lag! Tre grymma femmor framåt och en mycket defensivt säker 4efemma, med två jokrar på bänken som kan gå in och härja och avgöra som Holmström och Arvidsson gjorde i dessa roller! Ja det luktar GULD!

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Finns orosmoln fortfarande men jag håller med Yoda och det tror jag andra fans också gör -det är härligt se Skellefteå AIK börjar hitta tillbaka och förmodligen är det lag förutom sitt egna de helst vill se höja bucklan i vår.

Jo orosmolnen är vi fortfarande har en irriterande lång skadelista.
Dessutom tycker jag det bara är förstakedjan som funkar riktigt bra.
Pontus P som center är minst lika klockren som Melker var tycker jag.

Som igår är 2a ( Adam P-Emil P-Hetta) och 3e (Jesper O-Linus L-Jimmie)
godkända men inte mer.
4e kör på bra men ingen produktion.

Tre matcherna innan uppehållet är jag rädd det kommer svaja, 6/9 poäng är taget tycker jag.
Spelar Bud till veckan måste det väl kunna hittas en till bra kedja ändå men nu imorrn mot KHK gäller det nog Ortio är på topp.

Fasiken ska det inte gå pussla ihop vettigare kedjor? Jag såg ingen kemi i andra och tredje.

Sam Marklund tror jag mycket på i 4e. OM vi får med tre forwards till JVM lär de vara slitna efter nyår och alla 97+98 forwards får nog ladda batterierna i j20 en hel del.

Jo Cumiskey är spännande, några halmstrån.
Han Axel och Pär var ändå på is i veckan så det är ju inte så han hoppar på kryckor eller ligger i sjuksäng.
Sedan en lite löjlig detalj kanske men jag såg i cmore han var riktigt glad och sprallig och gjorde high five med laget efter förra segern hemma. Som om han är på gång och det känns bra.