Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1797506

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: De där med att Frölunda köper in alla stortalanger är ju rent bullshit. Sånt där varierar över tid. Nu råkar Frölunda varit ganska framgångsrika i några år. Och det är ju inte så att de bara råka bli så. Och du har tydligen inte följt Frölundas juniorhockey speciellt ingående. Det har i många herrans år utvecklats många duktiga juniorer i Frölunda. Själv kommer jag från Lerum atrax utanför Göteborg. De har en lite hockeyklubb Lerums BK. Lerums bandyklubb. Jag spelade där själv som barn och en bit upp i tonåren. Alla ville ju såklart vidare till Frölunda. Och sådana småklubbar finns det fullt av i och runt Göteborg. Här har ni ett exempel på spelare som har LBK som moderklubb

Spelare med Lerums Bandyklubb som moderklubb som under senare år gått till Nordamerika, SHL, allsvenskan och elitjuniorverksamhet.

NHL/AHL:

Loui Eriksson, Frölunda, Dallas, Boston Bruins.

Calle Klingberg, Frölunda, Winnipeg Jets, St Johns IceCaps och Hartford Wolfpack (AHL)

John Klingberg, Frölunda, Skellefteå, Dallas Stars/Texas Stars (AHL)

Viktor Stålberg, Frölunda, Chicago Blackhawks, Nashville Predators/Milwaukee Admirals (AHL).

SHL:

Lennon Eriksson, Modo, Frölunda, Boden, Borås

Sebastian Stålberg, Rögle, Frölunda

Erik Karlsson, Karlskrona, Frölunda

Anton Karlsson, Frölunda, Mora, Skellefteå, Frölunda

Hugo Fagerblom, Frölunda (junior), Borås

Anders Eriksson, Frölunda, Borås, Växjö, Örebro

Henrik Lundberg, Frölunda, Vita Hästen, Örebro

David Kluge, Nässjö, HV 71 (junior), Borås

sedan finns ju såklart exempel på spelare som tagits från andra delar av landet. Men det är ju inte så att de spelarna blivit tvingade till Frölunda. Nu är det så att en del juniorer vill till Frölunda för de känner att de kan utvecklas där. Och så har det ju inte alltid varit. Sedan är det ju inte bara Frölunda som är och rycker i juniorer lite överallt. Det gör ju såklart alla de lag som kan. Så jag antar att det var ett tyket skämt du drog när du påstod att Frölunda köper in sina talanger. Om inte så får du ta och läsa på lite bättre. MVH

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
lifesson:

Inte ett dugg konstigt att stortalanger från hela riket + Finland kritat på för er. Ni har vart synnerligen duktiga på att utveckla talanger och Rogga Rödfejja var ju tränare i juiniorkronorna innan. Talangerna vet att de får chansen hos er ifall de kämpar hårt och spelar bra.

Det kommer att bli en spännande kamp mellan Skellefteå med omnejd mot resten av Skandinavien om vem som var bäst i hockey!

Sv: Säsongen 16/17
lifesson:
Tkr inte det är så märkligt att grabbar mellan 17-19 går till en klubb med bra utvecklingsmöjligheter.