Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1797436

Sv: Säsongen 16/17
Rytter:

det kan säkert ligga en del i det du skriver får jag väl erkänna.

Men mycket handlar om att bygga vidare på den här härliga rivaliteten som skapats mellan oss. Mucka lite gräl. Många matcher mellan oss har vart otroligt dramatiska och känslofyllda med grymt bra tempo och spel. Lite av säsongens höjdpunkter, även om vi oftast fått bita i det sura äpplet.

Vi som förening måste sikta högre än att vara rival med Qatar. Det är ju bottenskrap, och vill man vara ett rovdjur istället för en slamkrypare måste man krypa ut ur gyttjan och resa sig upp. Frölunda är en mer lämplig rival för en förening av vår dignitet.

Tycker vi spelar rätt lik hockey som indianerna från Västra Götaland med puckinnehav, bra tempo med mycket skridskoåkning. Tycker Frölunda har lite stabilare spel, lite bättre bredd och mycket bättre forecheck. Men vi kan fortfarande stegra och utmana på allvar.

Vi har ju vår modell med att fostra och utveckla spelare från den egna orten med omnejd. Frölunda köper in sina stortalanger från resten av Sverige plus Finland. Sen får vi göra upp mot resten av riket plus Finland om vem som var bäst på hockey, om nu inte Växköp Fakers lyckas blanda sig in i slutstriden med sin Förenta Nationerna-strategi?

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: De där med att Frölunda köper in alla stortalanger är ju rent bullshit. Sånt där varierar över tid. Nu råkar Frölunda varit ganska framgångsrika i några år. Och det är ju inte så att de bara råka bli så. Och du har tydligen inte följt Frölundas juniorhockey speciellt ingående. Det har i många herrans år utvecklats många duktiga juniorer i Frölunda. Själv kommer jag från Lerum atrax utanför Göteborg. De har en lite hockeyklubb Lerums BK. Lerums bandyklubb. Jag spelade där själv som barn och en bit upp i tonåren. Alla ville ju såklart vidare till Frölunda. Och sådana småklubbar finns det fullt av i och runt Göteborg. Här har ni ett exempel på spelare som har LBK som moderklubb

Spelare med Lerums Bandyklubb som moderklubb som under senare år gått till Nordamerika, SHL, allsvenskan och elitjuniorverksamhet.

NHL/AHL:

Loui Eriksson, Frölunda, Dallas, Boston Bruins.

Calle Klingberg, Frölunda, Winnipeg Jets, St Johns IceCaps och Hartford Wolfpack (AHL)

John Klingberg, Frölunda, Skellefteå, Dallas Stars/Texas Stars (AHL)

Viktor Stålberg, Frölunda, Chicago Blackhawks, Nashville Predators/Milwaukee Admirals (AHL).

SHL:

Lennon Eriksson, Modo, Frölunda, Boden, Borås

Sebastian Stålberg, Rögle, Frölunda

Erik Karlsson, Karlskrona, Frölunda

Anton Karlsson, Frölunda, Mora, Skellefteå, Frölunda

Hugo Fagerblom, Frölunda (junior), Borås

Anders Eriksson, Frölunda, Borås, Växjö, Örebro

Henrik Lundberg, Frölunda, Vita Hästen, Örebro

David Kluge, Nässjö, HV 71 (junior), Borås

sedan finns ju såklart exempel på spelare som tagits från andra delar av landet. Men det är ju inte så att de spelarna blivit tvingade till Frölunda. Nu är det så att en del juniorer vill till Frölunda för de känner att de kan utvecklas där. Och så har det ju inte alltid varit. Sedan är det ju inte bara Frölunda som är och rycker i juniorer lite överallt. Det gör ju såklart alla de lag som kan. Så jag antar att det var ett tyket skämt du drog när du påstod att Frölunda köper in sina talanger. Om inte så får du ta och läsa på lite bättre. MVH

Sv: Säsongen 16/17
Jag skulle även vilja lägga till att det är kul att Skellefteå också har en representant i Förenta Nationerna. Det är viktigt!

Vem var bäst på hockey? Skellefteå med omnejd? Mot resten av Skandinavien. Mot resten av hela världen? Tror och hoppas att det kommer att bli en jämn och spännande kamp när den bäste ska koras!