Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1797933

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Haha. Det var en riktigt rolig text du fick till där. Håller dock inte med om din beskrivning av isförhållandena för småpöjkarna här

Själv var man snabbt ute och testade isen på dammen hemmavid när vintern nalkades. Där spenderades många timmar varje vinter. Såg till att skotta varje gång det snöade. Vi hade fin is där varje vinter.

Kanske var vintrarna bättre på 60-70 talet. När isen sen försvann så var det landhockey som gällde hemma på gatan där jag bodde. Hemmasnickrade mål och en gammal hederlig hockeyklubba av trä, som man spelade med tills bladet var så nerslitet, så att det inte gick att hantera tennisbollen vi spelade med. Då köpte man plastblad att fästa på klubban efter att bladet fått rätt böjning i kokande vatten.

Sen spelade vi varje dag fram till isen la sig igen. Vi var inte mycket för fotboll där jag växte upp,utan det var hockey för hela slanten. Och så såg det ut i dom flesta områden runt Göteborg när jag växte upp. Och det är ganska lika nu med förutom att de använder annan utrustning. Som innebandy klubba och boll istället för hockeyklubba och tennisboll.

Jag kommer även ihåg min första hockeyutrustning jag fick i 5 års åldern, En Frölunda tröja med tillhörande byxor med resår upptill och masonitplattor insydda som skydd för låren. Jag har 3 barn. Tjejer alla 3. Jag lärde dem åka skridskor i 2 årsåldern. Den yngsta som nyss fyllde 18 har spelat klubbhockey i många år till och från.
Jag antar att ni uppe i norr växt upp på liknande sätt. Så här nere rinner lika mycket hockey i ådrorna som hos er.
Kurtan , Albert och Herbert är legender för oss lite äldre. Som när Kurtan säger till Patrik Sjöberg i sitt intervjuinslag, innanför skjortan. Hur högt du hoppar vet vi ju alla men hur brett hoppar du?

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
lifesson:

Hur många gånger har du åkt längdskidor i Slottskogen och använt den där lilla artificiella backen som de byggde på 20-talet? Tiderna förändras, tror det heter global uppvärmning?

Men metalman han tror att indijanongarna i Jöttä-borrj lirar hockey på naturis. Det fryser inte till naturis i Jöttä-borrj! Metalman, jag bor i Jöttä-borrj men du kanske vet bättre? Hihihihi!

Sv: Säsongen 16/17
lifesson: Yoda Marklund vet inte vad han skriver om när han tror sig veta hur barnen i Lerum inte spelar ishockey på naturis.Han kan nog bli lätt insöad i sitt tänk i synnerhet när han troligen aldrig har lämnat Västerbotten mörka plats och vet hur det ser ut i övriga Sverige

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: 5 poäng av en Lerumspöjk i Landskampen ikväll.