Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1797996

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Nä jag ljuger inte. Det har funnits naturis även denna skit vinter. Inte på dammarna inne i Slottsskogen men väl på andra ställen runt om Göteborg. Man är ju inte begränsad till centrala Göteborg om man vill åka skridskor. Lerums Rink var i många år helt utan tak. Isdala med rink och oval runt om i Kortedala likaså. Ruddalen ute i Västra frölunda, bandyplan med tillhörande skridskooval. Med många flera bandyrinkar runt om Kungälv Surte osv. Det är ju inte enbart centrum i stan som kan anses vara Göteborg. Så möjlighet skridskoåkning finns så det räcker. Oftast även på naturis genom åren. Den Globala uppvärmningen är ett hot mot bra vintrar i hela Sverige. Även uppe i Norr.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
lifesson:

det finns ingen uterink med naturis i Göteborg kommun. Lerum är en ishall, så även Isdala är Göteborgs IK håller till. Den utomhusåkning som finns, för hockey, bandy eller konståkning är 100% konstfrusen. Det finns ingen natursnö som räcker för vare sig längåkning eller utförsåkning. Vill man åka skidor kan man göra det inomhus i Berneke Arena. Ifall det blir en köldknäpp så att det nästan blir minusgrader, då finns det snökanoner på flera platser, och då kan man åka i ett par dagar i några ganska fjuttiga backar. Så är det faktiskt.

Nu säger jag inte att det var så på 60-talet eller längre bak i tiden. Men så är det nu.

Den globala uppvärmningen är inte samma hot mot vintrarna uppe i norr. Där är det flera meter djup snö, och ner till 50 minusgrader på sina håll när det är som kallast. Det är ovanligt med plusgrader på vintern. Du kan åka skidor och åka skridskor vintern runt på väldigt många ställen. Många har en egen isplätt på tomten så ungarna att åka skridskor på, och de allra flesta små byar har en rink. I inlandet kan du t om åka skoter till jobbet om du vill. Det är INTE samma klimat i norra Sverige och på Västkusten.

Sv: Säsongen 16/17
lifesson: Yoda Marklund sätt nu på dig skidorna och ta ett varv runt stan. Det ska jag göra. Måste ju passa på när det kommit såpass mycket snö som en halv centimeter. Over and Out