Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1798004

Sv: Säsongen 16/17
lifesson:

det finns ingen uterink med naturis i Göteborg kommun. Lerum är en ishall, så även Isdala är Göteborgs IK håller till. Den utomhusåkning som finns, för hockey, bandy eller konståkning är 100% konstfrusen. Det finns ingen natursnö som räcker för vare sig längåkning eller utförsåkning. Vill man åka skidor kan man göra det inomhus i Berneke Arena. Ifall det blir en köldknäpp så att det nästan blir minusgrader, då finns det snökanoner på flera platser, och då kan man åka i ett par dagar i några ganska fjuttiga backar. Så är det faktiskt.

Nu säger jag inte att det var så på 60-talet eller längre bak i tiden. Men så är det nu.

Den globala uppvärmningen är inte samma hot mot vintrarna uppe i norr. Där är det flera meter djup snö, och ner till 50 minusgrader på sina håll när det är som kallast. Det är ovanligt med plusgrader på vintern. Du kan åka skidor och åka skridskor vintern runt på väldigt många ställen. Många har en egen isplätt på tomten så ungarna att åka skridskor på, och de allra flesta små byar har en rink. I inlandet kan du t om åka skoter till jobbet om du vill. Det är INTE samma klimat i norra Sverige och på Västkusten.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jo det är sant. Men du har det 2 senaste vintrarna som exempel. Visst katten har det funkat att åka längdskidor många många vintrar på skatås eller andra elljusspår samt att friåka i naturen på både längden och tvären. Som jag sa så kommer du väl ihåg vintrarna för 3-4och 5 år sedan. Då var det gott om snö här nere. Inte 2 meter som uppe hos er men det räcker med en 30 cm för att det ska vara bra. Och såpass och, mer snö har det kommit många vintrar minus de 2 senaste då. Och en och annan dålig genom åren.

Sv: Säsongen 16/17
lifeson är en trevlig prick och är ganska rolig också. Men tvivlar på att han vart i norra norrland på vintern? I Skellefteå, Lycksele, Gällivare, Arvidsjaur, Kiruna, Piteå, dvs orterna där de allra flesta av våra krigare kommer ifrån. Det här är killar som vuxit upp på snö och is i ett arktiskt klimat, nedsidan är väl att det är så jäkla mörkt på vinterhalvåret. Jag känner faktiskt inte en enda person som är från dessa orter som inte är bra på att skridskor, längskidor eller utförsåkning. Det är det ungarna gör hela vintern, i deras naturliga miljö. Troligtvis därför vi är så bra på hockey. Det är fan inte samma sak i Jöttä-borrj!