Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1825969

Sv: Säsongen 16/17
KulaShaker:

hej igen! Nu kommer mitt svar.

Precis som väntat så leker HV 71 med Brynäs och vinner rättvist SM-guld. Det var inget snack om vem som var det bättre laget!

Nu vill jag att vi alla är sportsliga och upprepar efter mig:

Stort grattis till HV till ett välförtjänt SM-guld! Grattis!
Stort grattis till HV till ett välförtjänt SM-guld! Grattis!
Stort grattis till HV till ett välförtjänt SM-guld! Grattis!

Även Brynäs är värda att nämna. En väldigt bra insats. När man kikar på laget är det faktiskt en makalös prestation att de tar sig till final:

Mannberg
Gnomström
Råttio
Bulan Bob
Blomqvist
Ersson
Sandström
Westerholm * 2
Fälth
Carlsson
Alcén
Öhlund
och så 8 st rätt så mediokra utlänningar på det

Ett lag som vi vunnit mot i 17 av de senaste 18 matcherna.

Idrottshistorien är fylld av mindre talangfulla atleter och lag som kör defensivt och gnuggar på, och det i kombinationen med flyt samt underpresterande motståndare kan räcka långt. Man tänker på skridskoåkaren Steven Bradbury som vann guld, eller Grekland som gnuggade sig till EM-guld i fotboll.

Om någon hade frågat Bradbury eller Grekland innan tävlingarna, du kommer att vinna ett silver så hade de nog svarat: ja tack! Så Brynäs borde faktiskt känna stolthet över att de faktiskt vann ett silver denna gång.

Sådana här små historier inom idrotten är bara charmigt tycker jag. Tänk om Norge vinner silver i hockey-VM, eller om Japan vinner silver i fotbolls-VM?

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Vilka var det bättre laget denna säsong? Brynäs eller SKAIK?
Roligt att Brynäs med ett kostnadseffektivt lag tar sig till final och pressar HV71 till 7 matcher. Hur gick det för erat dyra lag? Kvartsfinal? Ni var ju "nära" målet att slåss om ett SM-Guld varje år...hihihihi