Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1826487

Sv: Säsongen 16/17
Peja:

Lite trashtalk får man tåla helt klart. Lappjävel är väl ingen större fara tycker jag personligen, det låter lite skämtsamt tycker jag. Sådant har vi i Skellefteå blitt kallade många gånger då vi alltid haft en övre norrlandsprofil på laget. När Hardy höjde bucklan gjorde han det iklädd en lappmössa. Om lappjävel är menat som ovan så känns det inte så allvarligt, det beror på sammanhanget tycker jag.

Det är däremot inte ok att angripa en junior som kommit ut med sin diagnos med "särbarn". Väldigt lågt. Angripa en färgad kille med "svinjävla regel" eller "regelunge". Om någon kommer ut som homosexuell är det inte heller ok att angripa någon med "bögjävel".

Däremot att skämta om sådant som ovan tycker jag är helt ok. Det gör att det blir mer avslappnad och normalt att ha diagnoser, vara bög etc. Men det hör inte hemma på en ishockeyplan.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Lappjävel låter lite skämtsamt?

Så om någon spelare med samiskt ursprung känner sig kränkt av att kallas lappjävel så ska han behöva tåla det? Nu skjuter du dig själv i foten rejält. Det var ju bara lite skämtsamt att kalla Linus för särbarn. Han får tåla det.