Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833460

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Powerfade:

”Att biljettköpare ska betala spelarnas "pension" bara för att de gjort ett val i livet och valt hockey istället för att satsa på en civil karriär är ju bara löjligt.”

Oj! Tycker du att professionella idrottsmän ska spela gratis? De har ju fått äran att underhålla dig, att de försakar sin karriär och riskerar allvarliga skador ska inte kompenseras ekonomiskt tycker du? Nej pengarna ska istället gå till TV-stationerna, och så ska du ha halva priset på dina biljetter.

Om du tar pojkarna som väljer att satsa på hockey, de har alltså 7-11 träningar i veckan utöver normal skolgång, från 10 års ålder! Denna träning snäppas sedan upp ytterligare när de blir juniorspelare. Man måste nog vara väldigt begåvad, motiverad och energisk ifall du ska lyckas kombinera en sådan satsning med seriösa studier i grundskola, gymnasium och universitet. Hur många av dessa killar når sedan SHL-nivå? En på femtio? En på hundra? Och så får de som lyckades bäst då en snittlön på 100 000 tusen i månaden tills de fyller 35 då de fåt byta till civil karriär, och då ligger de allra flesta långt långt efter sina gamla klasskamrater när det gäller karriärsutsikter.

Om du istället tar en helt vanlig svensson som istället satsar hälften så hårt som hockeypojkarna på studier och civil karriär inom IT, blir ingenjör, ekonom etc. Där är det ingen en på hundra som lyckas, utan de allra flesta, och de som sedan får ett jobb i sitt fält tjänar en betydligt högre livslön än vad hockeyspelarna (som var en av hundra) gör.

Det är ett väldigt dåligt och otaktiskt ekonomiskt val att satsa på hockey eller idrott då väldigt få kan livnära sig på det, och de som gör det har en kort karriär när de kan tjäna sina pengar och få belöning för sitt slit. Men du ska inte betala för dina biljetter. Jösses!

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: Det är väldigt få hockeyspelare som råkar ut för så pass allvarliga permanenta skador under karriären att de inte kan ta ett civilt jobb efter att de lagt skridskorna på hyllan. Och de som av någon orsak gör det omfattas ju av det sociala skyddsnätet precis som alla andra som är för sjuka/skadade för att inte kunna arbeta.
Den som tror att en spelare inte kan ha något civilt jobb pga typ knäproblem dumförklarar hockeyspelare i allmänhet, tycker jag.