Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833515

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: Det är väldigt få hockeyspelare som råkar ut för så pass allvarliga permanenta skador under karriären att de inte kan ta ett civilt jobb efter att de lagt skridskorna på hyllan. Och de som av någon orsak gör det omfattas ju av det sociala skyddsnätet precis som alla andra som är för sjuka/skadade för att inte kunna arbeta.
Den som tror att en spelare inte kan ha något civilt jobb pga typ knäproblem dumförklarar hockeyspelare i allmänhet, tycker jag.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Peja:

Du missar poängen, troligtvis med flit. Tror du att de flesta elitspelare i SHL och allsvenskan får ett bättre eller sämre jobb med högre eller lägre lön än medelsvensson efter hockeykarriären är slut? Tänk att det här är elitspelare, best of the best, och tänk på vilka uppoffringar de gjort. Powerfade får det att låta som att hockeyspelare är överbetalda divor som ska vara tacksamma att de får hålla på med sin hobby som han minsann ska få se på gratis. Sanningen är en snittspelare i SHL har lägre livslön än mig själv, och jag skulle inte kalla mig själv någon elitkille som är en av hundra i talang.