Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833521

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Charles:

Så du menar att en vanligt SHL-hockeyspelare går i förtidspension vid 35? Jag tror att de går i pension vid 55-65 efter att ha arbetat 25-35 år i ett helt vanligt knegararbete, men vissa undantag.

Tror även vanliga Svenssons slipper gå igenom många saker som hockeyspelare gör. Vara på resande fot från familjen 50% av arbetstiden, skador, psykisk press att prestera varje kväll, osäkerhet var du ska bo och jobba nästa år för att nämna några.

Typisk svensk avundsjuka där alla har det värst och allt ska vara gratis skulle jag sammanfatta det som.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: räknar på pension som är 65 för vanligt folk och en hockeyspelare slutar runt 40, 65-40´ är 25 om inte min första matte lärare lyckades lura skjortan av mig

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: Visst lever många hockeyspelare osäkra liv och visst kommer det mycket press i samband med prestation mm.
Men det livet är helt självvalt. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut såna "negativa sidor" av att spela hockey. Väljer man att satsa på hockey så får man helt enkelt ta dessa downsides. Ska alla kategorier av idrottare ha samma privilegium? För flertalet av dem måste ju göra precis samma uppoffringar.
Vad gäller de många resorna och tiden borta från familjen så finns det så otroligt många vanliga yrken som innebär att man reser väldigt mycket och inte får umgås med familjen i samma utsträckning som de flesta.
Jag har en jobbarkompis som är stationerad i Asien och han kom hem för sommarsemester i början av juli. Då hade han varit borta sedan påsk då han var hemma i tre dagar. Ska han ha samma privilegier som en hockeyspelare? NEJ! Han kan byta tjänst precis när han vill. Man VÄLJER själv det liv man lever och får helt enkelt ta de negativa sidorna med sina val. Det är så livet funkar.

Du tyckte i nåt inlägg tidigare att jag gott kan betala för biljetten om jag vill se hockey. Visst kan jag det. Men det verkar vara fler än jag som anser samma sak. Hur var det i Skellefteå förra säsongen? Man hade inte budgeterat för t gå långt i ett slutspel. Men man gick 17 mille back. Anledningen sas vara vikande publiksiffror... Ett känt fenomen på de flesta arenor runt om i Sverige. Tycker du att tendensen barkar åt rätt håll?