Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833524

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: Visst lever många hockeyspelare osäkra liv och visst kommer det mycket press i samband med prestation mm.
Men det livet är helt självvalt. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut såna "negativa sidor" av att spela hockey. Väljer man att satsa på hockey så får man helt enkelt ta dessa downsides. Ska alla kategorier av idrottare ha samma privilegium? För flertalet av dem måste ju göra precis samma uppoffringar.
Vad gäller de många resorna och tiden borta från familjen så finns det så otroligt många vanliga yrken som innebär att man reser väldigt mycket och inte får umgås med familjen i samma utsträckning som de flesta.
Jag har en jobbarkompis som är stationerad i Asien och han kom hem för sommarsemester i början av juli. Då hade han varit borta sedan påsk då han var hemma i tre dagar. Ska han ha samma privilegier som en hockeyspelare? NEJ! Han kan byta tjänst precis när han vill. Man VÄLJER själv det liv man lever och får helt enkelt ta de negativa sidorna med sina val. Det är så livet funkar.

Du tyckte i nåt inlägg tidigare att jag gott kan betala för biljetten om jag vill se hockey. Visst kan jag det. Men det verkar vara fler än jag som anser samma sak. Hur var det i Skellefteå förra säsongen? Man hade inte budgeterat för t gå långt i ett slutspel. Men man gick 17 mille back. Anledningen sas vara vikande publiksiffror... Ett känt fenomen på de flesta arenor runt om i Sverige. Tycker du att tendensen barkar åt rätt håll?

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Powerfade:

Du skriver:

"Ska alla kategorier av idrottare ha samma privilegium? För flertalet av dem måste ju göra precis samma uppoffringar."

sedan...

"Man VÄLJER själv det liv man lever och får helt enkelt ta de negativa sidorna med sina val. Det är så livet funkar."

Du ser ingen logisk kullerbytta i det du skriver? Väljer man eller väljer man inte vilken idrott man pysslar med eller vad man gör med sitt liv?

Jag vill helst inte att mina egna barn ska satsa på hockeyn utan istället satsar på en civil karriär. Väldigt få blir professionella, det är farligt, skador, stor osäkerhet. Ifall det inte finns ekonomiska incitament så blir det såklart ännu färre som vill satsa på hockeyn. Så tror jag nog ganska många föräldrar resonerar, även om mina barn själv får välja vad de ska göra med sina liv.

Det finns många anledningar till varför många lag brottas med ekonomiska problem och vikande publiksiffror, men skulle inte säga att vi är en av dem med ekonomiska problem utan tvärtom. Nästa år får alla SHL lag x antal mer miljoner i TV-pengar, alltid nåt. Jag skulle nog säga att det är andra problem som är minst lika viktiga, återväxten är dålig med få ungdomar som spelar, lagen i allsvenskan och de lägre divisionerna har svårt att få verksamheten att gå runt.

Din polare i Asien, han lever ett lyxliv med bra väder, omgiven av vackra kvinnor mest hela tiden. :-) En jävla gnällspik om man jämför med någon städare på långvården, eller hur?

Varför ska du gnälla förresten? Du kunde ju ha blivit hockeyproffs och spelat i NHL och tjänat likt Bäckström.

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Powerfade: angående uppoffringen så kan man också tänka på att de flesta hockeyspelarna tycker att spela hockey är det roligaste som finns.