Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833530

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Powerfade:

Du skriver:

"Ska alla kategorier av idrottare ha samma privilegium? För flertalet av dem måste ju göra precis samma uppoffringar."

sedan...

"Man VÄLJER själv det liv man lever och får helt enkelt ta de negativa sidorna med sina val. Det är så livet funkar."

Du ser ingen logisk kullerbytta i det du skriver? Väljer man eller väljer man inte vilken idrott man pysslar med eller vad man gör med sitt liv?

Jag vill helst inte att mina egna barn ska satsa på hockeyn utan istället satsar på en civil karriär. Väldigt få blir professionella, det är farligt, skador, stor osäkerhet. Ifall det inte finns ekonomiska incitament så blir det såklart ännu färre som vill satsa på hockeyn. Så tror jag nog ganska många föräldrar resonerar, även om mina barn själv får välja vad de ska göra med sina liv.

Det finns många anledningar till varför många lag brottas med ekonomiska problem och vikande publiksiffror, men skulle inte säga att vi är en av dem med ekonomiska problem utan tvärtom. Nästa år får alla SHL lag x antal mer miljoner i TV-pengar, alltid nåt. Jag skulle nog säga att det är andra problem som är minst lika viktiga, återväxten är dålig med få ungdomar som spelar, lagen i allsvenskan och de lägre divisionerna har svårt att få verksamheten att gå runt.

Din polare i Asien, han lever ett lyxliv med bra väder, omgiven av vackra kvinnor mest hela tiden. :-) En jävla gnällspik om man jämför med någon städare på långvården, eller hur?

Varför ska du gnälla förresten? Du kunde ju ha blivit hockeyproffs och spelat i NHL och tjänat likt Bäckström.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: Så ditt svar på min fråga om andra idrottare är att jag gör en logisk kullerbytta? Den röda tråden,, vilken du verkar missa är att man har hela tiden egna val att göra. Val som givetvis påverkar framtiden. Både på ett personligt plan och på det ekonomiska.
När det gäller Bäckis så pratade jag med honom när han fortfarande gick i gymnasiet. Varför pluggar du till plattsättare. Du kommer ju att spela hockey och tjäna en massa pengar? Han svarade en hockeykarriär kan ta slut snabbt och den vara inte hela livet..
Nåt att tänka på ;-)