Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833599

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Powerfade:

Det är motsägelsefullt eftersom du skriver att hockeyspelare får "skylla sig själva" med skaderisken, tiden från familjen, pressen, osäkerheten eftersom de själva valt det yrket. Sen skriver du att idrottare i andra idrottet har samma nedsidor men lägre löner, och nu senast då vårdbiträden, stackars dem. Det är endast hockeyspelaren som gör ett val, men ingen av de andra du nämner gör ett val eller?

Tycker själv jag har en ganska balanserad syn. Hockeyspelare har en okej lön eftersom hockey är en stor sport. Säkert är judo eller terränglöpning också krävande, men intresset är inte lika stort där. Vårdbiträdet har en lägre lön eftersom jobbet inte kräver någon utbildning, inte så många kvalifikationer och det är inte en så konkurrensutsatt position. Hockeyspelaren måste däremot vara den bästa av hundra hårdsatsande spelare för att ens kunna livnära sig på sporten, och i snitt tjänar dessa högpresterande idrottsmän ändå en lägre livslön i snitt än en vanlig dödlig som mig själv. Inte en hög lön enligt mig.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: ja men det säger sig självt att även de gör sina val. Ett vårdbiträde kan tex plugga vidare till syrra. En skidåkare kan sluta och göra nånting annat. Precis som en hockeyspelare kan säkra upp och skaffa sig en utbildning så de har något att falla tillbaka på. Så tanken att de måste tjäna ihop pengar så att det räcker livet ut håller inte. Det är bara att skaffa sig en utbildning efter karriären om man inte har en sedan förr och sedan börja arbeta som vilken Svensson som helst.