Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833616

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund: ja men det säger sig självt att även de gör sina val. Ett vårdbiträde kan tex plugga vidare till syrra. En skidåkare kan sluta och göra nånting annat. Precis som en hockeyspelare kan säkra upp och skaffa sig en utbildning så de har något att falla tillbaka på. Så tanken att de måste tjäna ihop pengar så att det räcker livet ut håller inte. Det är bara att skaffa sig en utbildning efter karriären om man inte har en sedan förr och sedan börja arbeta som vilken Svensson som helst.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Powerfade: Det är ju också att dumförklara hockeyspelare att inbilla sig att de inte kan göra annat än att räkna puckar efter hockeykarriären. De kan självklart skaffa sig en civil utbildning efter hockeykarriären.

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Powerfade:

Tror det mer är intresset som bestämmer vad spelarna får för lön. Är intresset stort blir lönen hög. Hockey är väl Sveriges näst största sport, men globalt är det en liten sport. Det är därför mediokra fotbollsspelare har tio dubbelt högre lön än en hockeyspelare i SHL.

Tycker bara inte att lönen för spelare i SHL är så hög, inte efter hur konkurrensutsatt detta jobb är och hur svårt det är att bli professionell. Du tjänar som sagt högre lön i det civila som normalpresterande. Skulle gärna se högre löner så att vi kunde attrahera bättre spelare och inte tappa en massa duktiga till KHL och Schweiz. NHL kommer alltid att slå högre däremot.

Tror inte det är så lätt att bara slå om till en civil karriär som medelålders, att bara skaffa en utbildning och bli het på arbetsmarknaden. Därför borde dessa killar kompenseras som de görs idag.