Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1853883

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

6 A-lags säsonger från 2010 och framåt i SAIK, sina första 11-säsonger som junior och senior i andra klubbar. Jag tror nog att klubbarna han spelat fram till dess har gjort mer för hans utveckling än de säsonger han fått hos er som 27-åring och framåt. Fast det är klart ni gjorde nog ett grymt jobb med honom under åren han spelade knattehockey.

Dessutom med ditt resonemang så borde ju Jocke tillhört vårt naturliga upptagningsområde, är det inte så du resonerar med spelare från Umeå och andra ställen i norrland. Bara dom kommer till er juniorverksamhet och går igenom denna så är dom en egen produkt? Ifall spelaren tillhör en klubb utanför SHL är ju det naturligt upptagningsområde för er.

Ni tar ju gärna åt er ära från Klingbergs utveckling så varför ska ska inte Växjö ta åt sig del av ansvaret för utvecklingen på Elias?

Jag tar inges parti i detta, jag är ganska säker på vad jag tycker här. Timrå har gjort ett fantastiskt jobb och utveckla Elias genom deras organisation och hockeygym och sedan in i A-laget. Tyvärr kan dom av naturliga skäl inte utveckla honom till färdig produkt utan vill han spela på hög nivå så måste han röra på sig till en högre serie. Där har Växjö tagit över och skapat perfekta förutsättningar för honom att utvecklas vidare genom att ge förtroende och en stor roll som ledande spelare. Men mest cred till Timrå så klart. Inte alls säkert att en annan klubb hade lyckats lika bra med Elias som Växjö gör.

Sedan har Växjö aldrig kallat honom egen produkt eller försökt sno åt sig äran som andra klubbar försöker göra.

Det jag främst undrar är varför SAIK är så sugna på att ta åt sig äran av att utveckla spelare och kalla dessa för egna produkter, men så fort någon annan klubb är i liknande situation är dessa en köpklubb utan juniorverksamhet som bara köpt färdiga spelare.

Måste vara skönt för Timrå fansen att dessa slapp se honom i SAIK tröjan och bli kallad för en egen produkt.

Svarskommentarer


Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
Försöker du vara rolig?
Sluta trolla.