Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1859557

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro:

Och om Skellefteåbor säger Jonte så här:

"Skellefteåfansen svarade Hedström med att hänga upp en docka i halsen, vid en bro, med texten "psykologen hjälpte ej". Dockan skulle föreställa Hedström, men nådde aldrig hans ögon. Den som plockade ner den var hans mamma.

– Jag hade ingen aning om det. Men när vi kom till arenan med spelarbussen så var det fullt med vakter och två gick med mig. Då förstod jag att det var något allvarligt på gång, berättar han för Sportbladet.

Glåporden fortsatte hagla mot Hedström i den gamla hemmaarenan.

– Det värsta var när jag i båset hörde folk som jag känner, vuxna människor, stå och skrika ”din jävla hora, din jävla fitta”. Jag tänkte, vad håller ni på med? Så en match satte jag storebrorsan där, bakom vårt bås. Helvete vad han sträckte upp en del. Det blev tyst då, inte ett ord.

Han berättar att trakasserierna fortsatte en lång tid efter. Det gick till och med så långt att han misshandlades till följd av övergången.

– Många, många, många år. Folk, framför allt när de dricker, blir jävligt otrevliga. Sommaren efter besökte jag en festival här i Skellefteå, då blev jag nedslagen vid pissoaren. Jag vaknade upp och undrade vad fan som hände. ”Det är lugnt, jag tog honom”, sa min polare. Han hade sänkt killen som sänkte mig."

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
nils:
Naturligtvis över gränsen av vissa fans.

Att Luleås sportchef Osten och ledande kulturbärare från stan Per Ledin beter sig på samma sätt är en miljon gånger värre.