Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1894798

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Sofos: Bra läge att ta match 3, Lakers börjar känna vittringen och går kanske ned i fokus en del då de som du skriver inte måste vinna nästa. Frågan är dock om SAIK kan göra några förändringar i laget/spelet som ger resultat.
Vad anser du behöver göras?

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Axle San: Tror att dom byter målvakt. Ortio är sönderläst.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Axle San: Ett av problemen är att vi gör samma sak varje gång vi möter Växjö sen de senaste två åren. Det är just det, att hitta ett nytt sätt. Det var ju just det som Hallam lyckades med efter 2014, att hitta det rätta sättet att möta AIK. (inget uttjatat tjafs om AIK namnet nu, här i denna bok skriver vi fans AIK). Växjö var först och är bäst på det. Vissa andra lag som Frölunda och viss del Djurgården och Färjestad lyckas också ibland.
Rent allvarligt tror jag på att vi bör hitta nytt blod i tränarlägret. Alla har sin tid. Jag tror Bert har haft sin tid. Klockare kan nog vara kvar, han får för lite utrymme vid sidan av Bert.

Det är ju ingen kris direkt, vi gick ju för tusan till final igen, men det finns tecken på att det är dags att förnya oss. Nytt blod tränarstaben är en sån sak.

Sen måste vi fundera på varför junisar väljer att lämna? Är det bara att de får mera pengar nån annanstans? Nja... Vet inte... Vi får avvakta vad som sägs då säsongen är slut och silly season startar officiellt för våran del också.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Axle San:

jag anser att vi behöver spela mer primitivt och mer desperat. Ska vi tävla om vem som har mer skills så blir det 4-0 kan jag redan nu konstatera.

Växköp har snitsiga glamourforwards i kedja 1-3, samt 4 stycken toppbackar. Men de är direkt svaga bakom dem på backen. Andramålvakten har vart bra men förstemålvakten är skadad.

Smäll på alla spiggar på forwarden deras i alla situationer. Fullfölj i alla situationer på deras toppbackar, hellre det än att försöka ta pucken. Spela på gränsen. Spela småfult. Sök en fight med någon av toppbackarna. Störta på mål och skapa kalabalik. Sök returer. Sök konfrontation i alla lägen. Handskar i ansiktet, slashing på vaden. Lägg in lite flipperspel mot mål och var där och hugg och spruta snö. Var hjärndöd mest hela tiden.

Det hade vart min melodi. Sen har även vi lite skills i laget och de skillade får sen försöka göra sina gamla hederliga Sovjet på 80-talet mål.

Tycker absolut inte att vi ska hålla på och filma och spela allan, förutom om Shiminin är inblandad för han är den ende i Växköp som hållt på så. Tyckte som sagt att vi skulle filma mot Färjestad eftersom de hade det som strategi, men inte mot Djurgårn som spelade juste. Växjö spelar också hederligt, förutom Shiminin som håller på och spela allan.