Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1895109

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Zappaholic:

Det skulle förvåna mig också, men har blivit förvånad så många gånger förr att jag inte kan ge upp. Det är ändå dynastiernas vi pratar om. Det krävs ett mirakel.

Det blir en tredjekedja anförda av Junioren Linus Lindström med Hetta och Olofsson mot Miele/Pesonen. Det blir vår juniorkedja mot Martin Lundberg, Josefsson Reddox. Det blir knepigt på papperet och det blir knepigt på isen.

Men vi har likadana lönekostnader har geniet Rytter fastslagit, ja herregud alltså.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

Sa jag att ni hade samma lönekostnader? Ville bara visa på att ni inte har en speciellt billig trupp som du vill ge sken av.

Hörde ingen här klaga när ni bjöd sjuka summor för Zackrisson så att han valde er före LHC. Men då spelade inte löner så stor roll kanske.När ni köpte in Pessonen hörde man mer kommentaren "kvalitet kostar" och då spelade inte så stor roll heller.

Tänk att när ni värvar så gör ni det gratis och spelarna vill dit för att utvecklas,när andra klubbar värvar spelare ni vill ha eller behålla är det alltid pga hög lön. Har du aldrig tänkt att det är omvänt just nu, spelare som eran egen Arvid Lundberg vill till Växjö för att det är en stabil klubb med sveriges bästa tränare och en titelutmanare?

Här kan du ju se lite själv:

En del av spelarnas lön eller sign on-bonus kan ha placerats i fonder, pensioner eller liknande och därför visas det inte i den taxerade inkomsten, enligt skatteverket.
Exempel (och tänk på att detta är bara vad dom tagit ut i lön inte placeringar).

Billiga Henrik Hetta från fjärdefemman – Forward 861 838 kr
Billiga Adam Pettersson – Forward 813 236 kr
Billiga Pontus Petterström – Forward 907 952 kr
Billiga Jesper Olofsson – Forward 738 540 kr

Här är du några exempel från Växjö du nämner som dyra.

Dyra Martin Lundberg som Växjö bjöd så mycket för – Forward 311 756 kr
Snuskigt dyra Daniel Rahimi – Back 444 998 kr
Äckligt dyra Arvid Lundberg som Växjö gav en monsterlön så han valde bort er– Back 515 956 kr

Svårt att jämföra men kollar vi vad spelarna sätter av efter vad vi vet och tar Ericsson som exempel. Han tjänade minst 300.000/månad det är fakta enligt böteslistan. Han skulle alltså minst ha 3.600.000 men har ungefär 1/3 i taxerad inkomst.

Jimmie Ericsson 1 162 900

Ja jag tror inte att det skiljer mer än max 10% i budget mellan era lag. Kanske mindre.