Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1895114

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

Sa jag att ni hade samma lönekostnader? Ville bara visa på att ni inte har en speciellt billig trupp som du vill ge sken av.

Hörde ingen här klaga när ni bjöd sjuka summor för Zackrisson så att han valde er före LHC. Men då spelade inte löner så stor roll kanske.När ni köpte in Pessonen hörde man mer kommentaren "kvalitet kostar" och då spelade inte så stor roll heller.

Tänk att när ni värvar så gör ni det gratis och spelarna vill dit för att utvecklas,när andra klubbar värvar spelare ni vill ha eller behålla är det alltid pga hög lön. Har du aldrig tänkt att det är omvänt just nu, spelare som eran egen Arvid Lundberg vill till Växjö för att det är en stabil klubb med sveriges bästa tränare och en titelutmanare?

Här kan du ju se lite själv:

En del av spelarnas lön eller sign on-bonus kan ha placerats i fonder, pensioner eller liknande och därför visas det inte i den taxerade inkomsten, enligt skatteverket.
Exempel (och tänk på att detta är bara vad dom tagit ut i lön inte placeringar).

Billiga Henrik Hetta från fjärdefemman – Forward 861 838 kr
Billiga Adam Pettersson – Forward 813 236 kr
Billiga Pontus Petterström – Forward 907 952 kr
Billiga Jesper Olofsson – Forward 738 540 kr

Här är du några exempel från Växjö du nämner som dyra.

Dyra Martin Lundberg som Växjö bjöd så mycket för – Forward 311 756 kr
Snuskigt dyra Daniel Rahimi – Back 444 998 kr
Äckligt dyra Arvid Lundberg som Växjö gav en monsterlön så han valde bort er– Back 515 956 kr

Svårt att jämföra men kollar vi vad spelarna sätter av efter vad vi vet och tar Ericsson som exempel. Han tjänade minst 300.000/månad det är fakta enligt böteslistan. Han skulle alltså minst ha 3.600.000 men har ungefär 1/3 i taxerad inkomst.

Jimmie Ericsson 1 162 900

Ja jag tror inte att det skiljer mer än max 10% i budget mellan era lag. Kanske mindre.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:

förstår du inte det orimliga i det du skriver?

Tror du för helevetet att vi ger Martin Lundberg som vi utvecklat till att få spela i Tre Kronor, han vänder hem från AHL och tackar nej till vårt monsterbud och går till Växköp istället. För 26 000 i månaden? Rahimi går från NLA och håvar in 37 tusen i månaden? hihihihi!

Om lönena för Hetta, Adam, Petterström och Olofsson stämmer, att de tar ut hela lönen, då är de BILLIGA spelare. Dina uppgifter är 60-70 i månaden när en snittlön i SHL ligger på drygt 100.

Problemet med dina uppgifter, och bötesuppgifter, är att alla inkomster inte är med i beräkningen. Pensionsavsättning är ej med i beräkningen för lön, sign-on, bonusar och andra upplägg är inte med i bötesbelopp. Ingen vet vad de tjänar, utan klubben som betalar!

Fattar du inte att det är HELT ORIMLIGT att anta att vår tredjefemma med Linus Lindström, Hetta, Petterström tjänar en lika hög lön som Miele och Pesonen i Växköps dito?

Inser du inte att det är HELT ORIMLIGT att anta Söderlund, Ohlsson och Wingerli tjänar som Martin Lundberg, Josefsson och Reddox?

Att våra toppspelare tjänar bra stämmer såklart, men vi har betydligt färre toppspelare enligt rykte, enligt CV, var de spelat tidigare etc.

Nog är Evertsson en mycket duktig sportchef, och har har gjort en mängd fynd:

Martinsson
Arvid Lundberg
Joel Persson
Elias Pettersson

Men kolla var spelarna kommer ifrån till deras stjärnspäckade trupp inför säsongen:

Calof - Skellefteå
Shiminin - KHL
Martin Lundberg - AHL
Rahimi - NLA
Fasth - KHL
Pesonen - NLA
Welsch - Malmö

När de här spelarna vänder hem eller åker hit, tror du då inte att deras agenter signalerar till alla sportchefer i SHL att de är intresserade av att spela i ligan, och sportchefer som vill ha dem bjuder över varandra? Vad tror du de har för lön? Som Wingerli, Berglund och Petterström som har motsvarande roller i vårt lag? Jösses!

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
Rahimi har varit avstängd det senaste året så hans lön är en enkel match. Sen blir väldigt spekulativt att använda SKV uppgifter, någon kanske sätter av halva lönen någon inte alls, det blir bara gissningar. Gör en djupdykning i klubbarnas årsredovisning ist.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
Vilket inkomstår gäller för Växjös spelare? Tänk på Rahimi och Lundberg spelade utomlands och inte bott i Sverige hela året. Troligtvis kortare än halva.