Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1895162

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:

förstår du inte det orimliga i det du skriver?

Tror du för helevetet att vi ger Martin Lundberg som vi utvecklat till att få spela i Tre Kronor, han vänder hem från AHL och tackar nej till vårt monsterbud och går till Växköp istället. För 26 000 i månaden? Rahimi går från NLA och håvar in 37 tusen i månaden? hihihihi!

Om lönena för Hetta, Adam, Petterström och Olofsson stämmer, att de tar ut hela lönen, då är de BILLIGA spelare. Dina uppgifter är 60-70 i månaden när en snittlön i SHL ligger på drygt 100.

Problemet med dina uppgifter, och bötesuppgifter, är att alla inkomster inte är med i beräkningen. Pensionsavsättning är ej med i beräkningen för lön, sign-on, bonusar och andra upplägg är inte med i bötesbelopp. Ingen vet vad de tjänar, utan klubben som betalar!

Fattar du inte att det är HELT ORIMLIGT att anta att vår tredjefemma med Linus Lindström, Hetta, Petterström tjänar en lika hög lön som Miele och Pesonen i Växköps dito?

Inser du inte att det är HELT ORIMLIGT att anta Söderlund, Ohlsson och Wingerli tjänar som Martin Lundberg, Josefsson och Reddox?

Att våra toppspelare tjänar bra stämmer såklart, men vi har betydligt färre toppspelare enligt rykte, enligt CV, var de spelat tidigare etc.

Nog är Evertsson en mycket duktig sportchef, och har har gjort en mängd fynd:

Martinsson
Arvid Lundberg
Joel Persson
Elias Pettersson

Men kolla var spelarna kommer ifrån till deras stjärnspäckade trupp inför säsongen:

Calof - Skellefteå
Shiminin - KHL
Martin Lundberg - AHL
Rahimi - NLA
Fasth - KHL
Pesonen - NLA
Welsch - Malmö

När de här spelarna vänder hem eller åker hit, tror du då inte att deras agenter signalerar till alla sportchefer i SHL att de är intresserade av att spela i ligan, och sportchefer som vill ha dem bjuder över varandra? Vad tror du de har för lön? Som Wingerli, Berglund och Petterström som har motsvarande roller i vårt lag? Jösses!

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Du gissar ju bara. Welch var ju klappkass och spelade ner MoDo i allsvenskan. Han var nog billig.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

"Problemet med dina uppgifter, och bötesuppgifter, är att alla inkomster inte är med i beräkningen."

Jo i bötesuppgifterna är allt med, där tar man inte hänsyn till pensionsavsättningar. Så vi vet då följande.

Rahimi: 160-200 tkr
Ericsson: +300 tkr (förra kontraktet)
Andersson: 160-200 tke
Lindström: 250 tkr och uppåt, Troligen en bra bit över 300tkr med tanke på vad Ericsson tjänade.

"Tror du för helevetet att vi ger Martin Lundberg som vi utvecklat till att få spela i Tre Kronor, han vänder hem från AHL och tackar nej till vårt monsterbud och går till Växköp istället."

Ja jag tror iaf inte att Växjö dubblade hans lön, tror snarare att ni redan hade fyllt laget med dyra spelare som Ericsson, Andersson, Lindström, Möller, Holloway, Ortio oav, så att ni inte kunde ge honom ett monsterbud. Glöm inte att ni gjorde ett minusresultat på 17m så ni kanske håller i slantarna. Sedan kanske spelarna vill prova nått annat och utvecklas än att dra tillbaka till samma ställe och få spela i skuggan av Lindström, Möller, Holloway osv. Finns många faktorer, lön är inte den enda.

" vi har betydligt färre toppspelare enligt rykte, enligt CV"
Jaha så Kostka, Katic, Ellis, Ortio, Holloway, Möller, Ericsson, Alm, Lindström, Andersson har inte ett bra CV och kommer från större ligor?

Diskussionen är ju meningslös så länge det inte är offentliga löner, men att hitta på att Växjö fuskar med ekonomin är ju rent oärligt. Sedan är det intressant att i statistiken som finns så antar du att SAIK:s spelare tar ut allt som lön, medan andra lags spelare sätter av allt typ. Tror du att SAIK:s spelare är så annorlunda jämfört med spelare i samma lag, tror du dom får andra råd hur att hantera sin inkomst för framtiden för att minska beskattning och spara till livet efter karriären?

Du kanske kan svara på denna fråga.

-Varför är lön så viktigt nu, när det inte spelade någon roll när ni värvade Zackrisson med kanske det dyraste kontraktet i SHL:s historia så att han inte vända åter till LHC.
-Varför är lön så viktigt när det inte var det tidigare när nu budade hem Pesonen?

Sluta fokusera på löner och fokusera på laget och ert spel istället om ni vill vända denna matchserie.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
...och så klämmer de in Rasmussen och Miele nu i slutet, för "det fanns en lucka i spelarbudgeten".

Använd palten!