Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1897025

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Det är ju sen gammalt att alla i SkAiK spelar utan ersättning för att det är sån ära att representera Gruvan IK. Att ni skulle vara nå annorlunda med era "egna produkter" är ju precis som allt annat bara munläder och skitsnack, och det vet du.

En kall jävla skithålla mitt i ingenstans med inget att göra på kvällarna, med vinter 8 månader om året känns ju som himmelriket på jorden. Klart som fan det kostar grus att få dem att lägga några av sina bästa år i en sån jävla håla.

Diskussionerna har år efter år varit att man inte kan köpa sig framgång och det har hånskrattats åt diverse "köpelags" misslyckanden.

Dagens elitidrott handlar UTAN UNDANTAG om att ha starkt kapital bakom sig och värva ihop tränare, spelare, materialare, lagläkare och fan och hans moster. Att med gråten i halsen hävda att motståndaren fuskar för dom har mer pengar än oss är ju för fan helt jävla patetiskt. Ni har Boliden och Skellefteåkraft i ryggen och försök inte luras att ni skulle göra nå mindre fulaffärer än någon annan. Ni har ju gjort både stort och smått, bland annat tagit in hyra för fastigheter som inte ens är era så ta och knip igen limpsaxen.

De enda som tjänar några pengar är de giriga spelarna och deras ännu girigare agenter. Det lustiga i kråksången är att det bara är spelarna som hyllas, de svinen.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
bisterfinnen:

det stämmer inte att dagens elitidrott UTAN UNDANTAG handlar om att ha ett starkt kapital.

Det finns traditioner, stolthet, historia, talangutveckling. Faktiskt.

Nog skulle Jocke Lindström ha tjänat betydligt mer hos ett annat lag än hos oss. Vi hyrde ut honom till KHL så han fick tjäna sig en hacka, och sen flyttade han tillbax. Han hade kunnat spela i Dnepr Dposkjy och fått mer pengar, men han ville spela för moderföreningen.

Det vi i dynastiernas känner stolthet över, det är att fostra och utbilda ungdomar. Det är roligare än att köpa in dyra spelare till alla femmor som Växköp gör. Det gör också att man får lite pengar över att lägga på etablerade värvningar om man nu inte skiter pengar.

Jag gillar inte Växköp, för de har ingen av punkterna jag nämnde. De verkar dessutom ha snöat in på att köpa in våra spelare vilket gör att jag hatar dem än mer.

Det är ingenting konstigt att andra lags fans inte gillar Växköp. Så är det inom alla idrotter i Europa. I England gillar de inte Chelski och Man City, men lag som Southampton, Everton, Liverpool etc inte är lika hatade. I Tyskland gillar de inte Red Bull Leipzig. I Frankrike gillar de inte PSG.

Det är köpelag som har några rika snubbar bakom som inte följer de ekonomiska reglerna. UEFA försöker jämna ut detta och har haft flera sanktioner som jag hoppas ska växa än mer. Där får man inte spendera hur mycket kapital som helst i förhållande till intäkterna, för de vill stoppa utvecklingen och få in mer idrott i idrotten. Det tycker jag är positivt. I Sverige haffade de nu Östersunds ordförande.

Nu har jag redovisat varför jag inte gillar Växköp, men det är ett fritt land och man får tycka olika. Lite konstigt att du som MoDoit ställer dig på Växköps sida måste jag säga? När köpe-Malmö köpte sig ett guld mot er i finalen, då satt då jag och höll på MoDo utav helvete. Percy fick ju en fängelsedom där sen för ekonomiska oegentligheter, så han köpte sig guld och bröt mot lagen. Hoppas vi får en liknande granskning på Växköp sen. Men synd för er att han lurade systemet.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
bisterfinnen:
Lite anständighet vore klädsamt Bisterfinnen.
Svamla och sprida lögner och allmänt sjuka åsikter är du bra på.

Modo skulle må bra av att ta rygg på Skellefteå AIK, inte fortsätta famla i mörkret utan ramar och riktlinjer.
Är det meningen nya tränarn ska göra allt igen? Björn Hellkvist är bra så länge hoppet finns men vid minsta motgång blir han syndabock.

Som modoit borde du hylla vår verksamhet, åtminstone respektera och känna igen den från tiden ni var framgångsrika. Nu är du bara en i raden av avundsjuka som försöker förminska, förlöjliga och förvränga.

Pengar är viktigt men inte allt dessutom ska ekonomin skötas lagenligt.
I Östersund är stämningen inte lika hög längre och vi får se om allt står rätt till i Växköp.
Ja nu kör jag också med Växköp för det är viktigt belysa vad de är.